stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: polna luna pred veliko nočjo bo razburkala odnose

11. 4. 2022; 01.00
Avtor: Andreja Novak, astrologinja
polna luna

»Obkrožam se z ljubeznijo in obiljem. Vesolje in duša me ljubita in varujeta.« foto: Dreamstime

Pazljivo ta teden, polna luna pred veliko nočjo bo namreč aktivirala želje po druženju in sodelovanju, saj bo Luna v znamenju tehtnice. Ker je Merkur prišel v znamenje bika, vas bo to okrepilo pri praktičnem razmišljanju in pogovarjanju.

A na veliko noč bo Luna že prešla v znamenje škorpijona, kar bo dodalo dinamike v odnose in ustvarilo morebitna nesoglasja. Zato poglabljajte srčno druženje in prazniki bodo okrepili družinsko razumevanje, še posebej, ker v petek pride Mars v znamenje rib, kar bo sprostilo napetosti in vse tiste cilje, ki jih niste izpolnili do zdaj.

Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čimbolj sprostite, ne premišljujete o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da gredo sprejete energije globoko v vaš sistem.
»Obkrožam se z ljubeznijo in obiljem. Vesolje in duša me ljubita in varujeta.«

Oven 21. 3. – 20. 4.
LJUBEZEN
Precej boste obremenjeni s stanjem doma, zato boste želeli narediti vse, da se vi in vsi bližnji osvobodite določenih krivd in moralnih norm, ki vam služijo samo za obremenjevanje in spodbujanja občutka krivde.
ZDRAVJE
Vaš vladar Mars se v petek, 15. aprila, pridruži Veneri, zato pazljivo, v katera čustva vas po povabil. Vse bo namreč v trenutku drugače. Čeprav boste imeli željo pomagati vsem, boste obremenjeni s čustvi, zato najprej poskrbite zase, za svoje dobro počutje, potem pa poglejte na druge.
DENAR
Zaskrbljeni boste za domače zaslužke in materialne dobrine, hkrati pa na veliko zapravljali. Zato se raje ustavite in realno poglejte, kaj je smiselno narediti ter kako prihraniti na preprost in najboljši način. Uspešni boste takoj, ko boste realno pogledali na vse.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ko boste videli, da ni vse tako hudo, kot ste mislili do zdaj. Preverite tudi, kdo od domačih potrebuje pomoč, ter jo ponudite. Če pa odkrijete, da nihče, potem se samo sprostite in sami sebi nudite počitek in nego telesa ter duha.

Bik 21. 4. – 20. 5.
LJUBEZEN
Z malo slabo vesti se boste bolj posvečali družini, naredili več za domače in se tudi potrudili s tistimi domačimi opravili, ki so vas čakala že dlje časa. To vas bo osvobodilo in spet boste začutili srečo v odnosih, se pomirili s sabo in domačimi ter se začeli veseliti skupnih stvari, ki ste jih vmes malo zanemarili.
ZDRAVJE
Dobro počutje bo odvisno predvsem od odnosov in začeli se boste tega zavedati ter upoštevati.
DENAR
Začenja se bolj praktično obdobje za vas, ko boste lažje razmišljali in tudi prišli do bolj praktičnih idej. Merkur namreč prehaja v vaše znamenje, kar pomeni, da boste imeli odlično podporo za ustvarjanje materialnih dobrin, za dobro komunikacijo. Veliko več boste lahko naredili kot v minulih tednih, ko vas je v glavnem vodila strast.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, saj vam bodo bližnji naklonjeni, še posebej partner in nekateri poslovni sodelavci, s katerimi ste najbolj povezani. Če ste samski ali na začetku zveze, je zdaj čas, da se več družite doma in manj zunaj, povabite simpatijo domov, kar vas bo podprlo pri čisto drugačnem načinu življenja.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
LJUBEZEN
Odnosi vam bodo pomembni, a boste čutili srečo ob vseh bližnjih. Ne boste videli potrebe, da bi jim v vsem ustregli. Raje boste zanje naredili tisto, kar je res potrebno in pomembno. Pozneje bodo razumeli in cenili vaš trud in dobro razmišljanje.
ZDRAVJE
Če ste imeli v zadnjem letu težave z alergijami, glavoboli in čim bolj nenavadnim, se bo to stanje začelo izboljševati. Pozdravile se vam bodo morebitne zdravstvene težave, težke noge in okorela hrbtenica. Začnite pa vsaj malo telovaditi, da bo telo lažje sprejelo novo stanje.
DENAR
Odlično obdobje vas čaka in srečni boste, saj boste imeli podporo pri praktičnem razmišljanju, sodelovanju, predvsem pa uživanju življenja. Nikamor se vam ne bo več mudilo, pa čeprav vas bodo čakale številne naloge.


Kje vas čaka sreča?
Črna luna je prešla iz vašega znamenja, kar se bo pri vas poznalo tako, da boste čutili ogromno olajšanje, kot da bi se neki zaščitni mehanizem odpel in odpadel od vas. To bo posebne vrste sreča, saj se vam bo zdelo, da ste se prebudili iz daljšega slabega spanja.

Rak 21. 6. – 22. 7.
LJUBEZEN
Hrepeneli boste po dobrih odnosih. Motilo vas bo samo to, da so vaši bližnji povsem zaposleni s sabo in da si ne vzamejo časa za vas takrat, ko ga imate vi. Zato boste imeli občutek, da ste odrinjeni od vseh.
ZDRAVJE
Ne padite v vlogo žrtve, da ne zbolite. Raje se iskreno pogovorite o svojih občutkih. Črna luna, imenovana tudi Lilith, 15. aprila prehaja v vaše znamenje in vam bo dala podporo v uporništvu, čutenju globine svojega zaznavanja. Tako se vam bo zdelo, da se vam dogaja krivica in da bi moralo biti vse drugače.
DENAR
Ne boste najbolj natančni pri svojem denarju niti se ne boste obremenjevali z njim. Morda boste pretiravali z nakupovanjem v želji, da bi osrečili domače.
Kje vas čaka sreča?
Če boste sprejeli podporo polne lune 16. aprila v tehtnici, boste lažje sprostili vsa bremena okolja in se tudi bolj srčno odprli odnosom, kar vas bo osrečilo. Zato trenirajte dihanje in preden naredite večjo čustveno dramo, počakajte nekaj dni, da se vse umiri. Če boste potem še enako čutili, se pogovorite z bližnjimi. Pomirili in osrečili vas bodo.

Lev 23. 7. – 22. 8.
LJUBEZEN
Odnosi vam bodo pomembni, zato boste za vse poskrbeli. S tem boste popolnoma presenetili bližnje pa tudi simpatijo. Morda se boste z določeno osebo povezali na nov način prek službe ali skupnega delovanja. Samski imate odlične priložnosti za ljubezen.
ZDRAVJE
Fizično počutje bo odlično, saj se boste redno razgibavali. Morda vas bodo domači prepiri prisilili v to, da si boste želeli več biti od doma in boste ves prosti čas usmerili v fizične treninge v naravi.
DENAR
Na polno boste v akciji in vse boste želeli narediti sami. Zelo vam bo namreč koristilo delo pa tudi samostojnost v vsem. Skozi delo boste dobivali dobre ideje in sočasno opravili veliko več kot bi v družbi. Imeli boste dobro motivacijo, pa si boste želeli čim hitreje in čim bolje opraviti.
Kje vas čaka sreča?
Samota vam bo koristila in vas osrečila. Lažje boste razmišljali in prišli do zanimivih ugotovitev, ko vam bo postalo jasno, kam želite usmeriti svoje življenje. Zato najdite trenutke zase in se odmaknite od vsakodnevnih rutin.

Devica 23. 8. – 22. 9.
LJUBEZEN
Sproščeni boste in se o vsem z veseljem pogovorili, kar bo osvobodilo marsikateri odnos. Ideje bodo letele z vseh strani in drug drugemu boste v veliko oporo in tudi v pomoč v naslednjih korakih načrtovanega dogajanja.
ZDRAVJE
Poskrbeli boste za vse, počistili dom, pripravili vse optimalno za kuhanje in praznično druženje z domačimi, kar vas bo izjemno veselilo. Zelo praktični boste tako v komunikaciji kot razmišljanju in organiziranju različnih srečanj. Naučili se boste tudi uživati v vsem, kar boste počeli, s čimer boste marsikoga razveselili.
DENAR
Ne bo se vam več mudilo, čeprav vas bo delo še čakalo. Vseeno se vam bo zdelo, da je pomembno načrtovanje prek pogovora in da greste v aktivnosti takrat, ko je vse jasno. Uspešni boste v vsem, zato boste zelo sproščeni in radodarni.
Kje vas čaka sreča?


V tem času vam bodo odnosi najbolj pomembni in vas bodo prav osrečili. Še posebej, ker boste imeli nadvse zanimive debate, ki lahko pripeljejo do marsikaterih novih rešitev glede službe, ljubezni ali organizacije prenove nečesa, kar načrtujete že dlje časa.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
LJUBEZEN
Morda se bodo spreminjali odnosi oz. povezave z domačimi, saj boste vsi skupaj naklonjeni iskanju najbolj praktičnih rešitev za vse vaše želje. Samski imate možnost poglobiti odnos s simpatijo, če je še niste srečali, pa se samo odprite dogajanju in sledite srcu ter komunicirajte.
ZDRAVJE
Če boste sledili notranjemu občutku, se boste prav odlično počutili. Pozornost na sebi se vam bo obrestovala v več pogledih, tudi v dobrem počutju.
DENAR
Čutili boste, da je pomembno, da vse, kar delate doma, enako delate z zadovoljstvom in odprtim srcem, da si boste tako ustvarili dobre temelje na novi čustveni ravni. To vam bo prineslo veselje in uspeh na vseh področjih. Zdelo se vam bo, da darila prihajajo od vsepovsod in da je obilje vsepovsod okoli vas.
Kje vas čaka sreča?
Umirili se boste in želeli vse, kar se je dobrega dogajalo, prenesti v vsakdanjik svojega doma. Vse skupaj vas bo osvobodilo in boste srečni v vsem, kar se bo dogajalo doma. Zdelo se vam bo, da ste končno na pravi poti oz. v dobrem odnosu s sabo in življenjem.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
LJUBEZEN
Imeli boste dober, močan magnetni privlak za vse ljudi že ob prvem stiku, zato bodo bližnji odnosi morda malo zanemarjeni, saj boste imeli preveč dela z vsemi ostalimi ljudmi, znanci in prijatelji, pa tudi novimi.
ZDRAVJE
Polna luna vam ne bo najbolj ugajala, saj je možno, da jo boste doživljali precej utrujajoče, da boste premalo spali in ne boste našli viška energije za kakršnekoli presežke v tem tednu. Morda boste malo zmedeni, zato je dobro, da se zanašate na svojo intuicijo, ki bo še vedno dobro delovala.
DENAR
Zdelo se vam bo, da imate tako pomembne stvari v službi, ki jih ne smete zamuditi, da se boste obremenjevali in iskali rešitve za vse. A če se sprostite, boste našli odlične rešitve s pomočjo drugih ljudi, ki jim lahko zaupate. Opravili bodo stvari še veliko bolje kot bi jih vi, saj bodo imeli novo in svežo energijo.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, če se boste uspeli sprostiti in se odpreti kreativnosti, ki vam bo dajala odlične namige ter vam bo v tem času dobro služila. Tudi z njeno pomočjo boste odpravili negativne vplive polne Lune.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
LJUBEZEN
Srečen čas se obeta, ko boste imeli idealistične želje narediti nekaj najboljšega za vse. Prisluhnite nasvetom partnerja ali bližnjih, saj bodo tudi oni imeli koristne in dobre ideje za vas. Samski imate možnost zanimive in nevsakdanje zveze, ki pa bo morda bolj kratke narave ali mogoče celo povezana s preteklostjo. Tisti v zvezi boste ostali samo pri lepih željah, saj ne boste našli časa za ljubimkanje.
ZDRAVJE
Odlično počutje bo posledica čustvenih nihanj, ki vas bodo odnašali v ljubezenske sfere, hrepenenje ali pa vsaj obujanje dobrih spominov. Z lahkoto si boste vse predstavljali in domišljija vas bo podprla s številnimi idejami ter dodatno dobro energijo.
DENAR
Močno boste povezani z nekaterimi bližnjimi in aktivirali vse mogoče ideje v želji, da pridete do optimalnih stvari, s katerimi boste lahko ne samo živeli, temveč srečno delali in uspeli.
Kje vas čaka sreča?
Sreča vas bo čakala v objemih, stikih s kreativnostjo in doživljanjem vsega na polno. Ne skrivajte svojih občutkov in interesa, pa boste doživeli najboljše obdobje.



Kozorog 22. 12. – 20. 1.
LJUBEZEN
Za srečno ljubezen, ki si jo želite, spremenite način razmišljanja pa tudi komunikacije. Nikakor ni dovolj, da nosite ljubezen in lepe misli v sebi, izraziti se morate, in to čimprej, da vam planeti ne odpeljejo dobre podpore.
ZDRAVJE
Življenje vas bo testiralo. Črni scenariji se vam bodo začeli poditi po glavi in vsepovsod boste videli samo težave in strahove. Vse, kar se vam bo zunaj dogajalo, bo samo še pospešilo vaše strahove, paniko in še večji magnetni privlak v negativno smer. To bo seveda slabo vplivalo na vaše počutje, še posebej, če boste kar dovolili, da vas te energije odnesejo in definirajo.
DENAR
V glavi boste videli slabe scenarije, in če se ne boste sami ustavili, vas bosta ustavila delo in služba. Tam bodo namreč najhitreje odreagirali ter se boste kar naenkrat znašli v težavah, ki ste si jih tokrat res sami priklicali.
Kje vas čaka sreča?
Imate še možnost pravočasno spoznati slabe navade svojega uma in ga malo bolj stestirati v pozitivno smer. To je nujno in vas ne bo samo trenutno osrečilo, temveč vam bo dalo dostop do čisto drugega življenja, smiselnega.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
LJUBEZEN
Vse se bo vrtelo okoli odnosov in vsega se boste lotevali zelo praktično. Ne boste si dovolili domišljije, temveč ohranjali zbranost na tem, kar se bo dogajalo in kar je treba narediti in se pogovoriti.
ZDRAVJE
Precej boste razmišljali in želeli sami razrešiti nekatere stvari, a ne bo šlo. Potrebovali boste pomoč druge osebe, izberite tisto, ki ji najbolj zaupate in vas vedno podpre.
Tako se boste lažje sprostili in začeli sprejemati tudi druge energije, ne samo delovno podporo.
DENAR
Srečni boste, da se ne bo nič kompliciralo, sočasno pa poskrbeli, da se ljudje okoli vas ne bodo preveč družili in se boste raje z njimi dobivali ločeno. Tako boste poskrbeli, da ne bo čustvenih zmešnjav in da se bodo stvari jasno in sistematično uredile.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste takoj, ko boste razdelili vse naloge domačim in poskrbeli, da ne boste sami odgovorni za vse, kar je treba urediti doma. Začeli boste bolj jasno videti svoje napake in s tem jih boste šele lahko popravili. Sreča vam bo sledila, ko jo boste opazili.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
LJUBEZEN
Iskrice strasti boste prižigali povsod, kjer se boste pojavljali, kar bo precej velika preizkušnja za vas, še posebej, če ste v zvezi. Samski imate možnost zanimive in nevsakdanje zveze, ki pa bo morda bolj kratke narave ali mogoče celo povezana s preteklostjo. Tisti v zvezi pa ni nujno, da boste ostali samo pri lepih željah, saj bodo priložnosti preveč mikavne.
ZDRAVJE
Odlično počutje bo posledica nekaterih sprememb, ki ste jih že uvedli ter z njimi pridobili veliko več notranje moči in optimizma. Dobra volja se vam bo okrepila in prav tako počutje.
DENAR
Zdelo se vam bo, da lahko vse naredite, a se ne boste mogli kar takoj spraviti k potrebnemu delu. Odlaganje vam ne bo prineslo nič pametnega, a imeli boste občutek, da ste sam svoje sreče kovač.
Kje vas čaka sreča?
Odprti boste za srečo in ustvarjanje. Ves čas boste posvetili temu, kar si zares želite. Sreča vam bo sledila, močan ljubezenski magnetizem pa ste imeli že prej. S tem pa, ko tudi Mars pridruži Veneri v vašem znamenju, pa boste preprosto ljubljenec ljubezni. Mogoče bo to znamenje, da je čas za spremembe.

prejšnji članek
Zdrava majoneza v 3 minutah
Kulinarika
Zdrava majoneza v 3 minutah
naslednji članek
Jure Košir si je z izbranko privoščil tole aktivnost
Svet slavnih
Jure Košir si je z izbranko privoščil tole aktivnost