klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Poletno dopustovanje: zavaruj se pred tveganji v tujini

19. 7. 2022; 07.30
Avtor: Oglasno sporočilo
7534d4f1f9d4cf79e312cadda5479bdf
Šolske počitnice in poletna dopustovanja so se uradno začeli, temperature vztrajno rastejo in končno je čas za oddih. Potovanje v tujino pa sploh v zadnjih dveh letih marsikomu povzroča glavobol, saj koronske omejitve variirajo od države do države. Kako se torej lahko pred tveganji, ki jih prinaša pot v tujino, zavaruješ in poskrbiš za brezskrbne počitnice?

Tveganje je povsod. Tvegamo vsak dan, vsak trenutek. Tveganje je lahko najboljša stvar, ki nam prinese edinstvene izkušnje, včasih pa se zgodi, da se zakomplicirajo tudi najbolj nedolžne stvari.

Umetnost je v tem, da se tveganje naučiš obvladati

To je sporočilo projekta LIT (Lajf = igra tveganja) Slovenskega zavarovalnega združenja, ki pravi, da tveganje ni nujno slaba stvar. Ukrepi, povezani z zajezitvijo pandemije covida-19, so poskrbeli za različna pravila in nenehne spremembe glede pogojev vstopa v države, nošenja mask v prostorih in nepredvidljivih odpovedi. Kljub temu, da so se omejitve pri nas za zdaj zrahljale, ima vsaka država svoje posebnosti, za katere si ne želimo, da nam zapletejo težko pričakovani dopust.

Kako torej obvladovati tveganje, da bodo počitnice lit

V znanju je moč, zato poskrbi, da si na tekočem s trenutnim dogajanjem. Preglej, kakšni so veljavni ukrepi v državi dopustovanja in spremljaj razmere tudi na poti nazaj domov. Posebej bodi pozorna, če boš med potovanjem prečkala več držav.

Tokrat res preberi drobni tisk

Dobro poglej in preveri, kaj vključujejo tvoja zavarovanja, da boš lahko na dopust odšla mirna. Kot se razlikujejo naše želje in potrebe, se namreč razlikujejo tudi zavarovanja. Obstajajo tudi takšna za krajši čas ali posebej za tujino. Preproste razlage zapletenih zavarovalniških pojmov so le klik stran na spletni strani lajfjeigratveganja.si, več nasvetov pa najdeš na Facebook strani Lajf je igra tveganja in Instagramu @lajfjeigratveganja.

Zavarovanje na potovanju je še toliko bolj pomembno v teh časih, ko nam zna pozitivni test iz danes na jutri nepričakovano marsikaj zaplesti. Določena zavarovanja tako nudijo povračilo stroškov nastanitve, če se tvoj dopust spremeni v obvezno karanteno, prestavitve leta ali pa celo krijejo stroške zdravnika in bivanja v bolnišnici v primeru hujšega poteka bolezni. Tega si seveda nihče ne želi, a je nekaj, česar nikakor ne moremo predvideti, zato je najbolj varna možnost, da smo pripravljeni na vse.

Fleksibilnost

Poskusi ostati fleksibilna. Če le lahko, izberi različne varovalke, kot so možnost prestavljanja datumov nastanitve in transferjev ali vračila dela denarja ob odpovedi. Bodi odprta za več destinacij, kjer bi lahko preživela svoj dopust. Naj ti spremembe ne uničijo zasluženega oddiha, ampak naj bodo raje povod za spontano odkrivanje novih kotičkov.

prejšnji članek
Tilen Brglez po nesreči hrepeni po vrnitvi na dirkališče
Resničnostni šovi
Tilen Brglez po nesreči hrepeni po vrnitvi na dirkališče
naslednji članek
Bodo letošnji šov Kmetija res snemali v Srbiji?
Resničnostni šovi
Bodo letošnji šov Kmetija res snemali v Srbiji?