atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Slovenski knjižni sejem letos na novi lokaciji

21. 11. 2022; 02.30
Avtor: K.M.
34

34. slovenski knjižni sejem foto: STA

Danes se v Festivalni dvorani v Ljubljani uradno odpira letošnji knjižni sejem, ki bo v živo potekal na novi lokaciji. Država v fokusu je Španija.

Knjižni sejem se torej danes vrača tja, kjer se je 10. novembra leta 1972 tudi vse skupaj začelo - na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani. V živo bo potekal od torka, 22. 11. 2022 do nedelje, 27. 11. 2022, e-knjižni sejem pa od torka, 22. 11. 2022 do nedelje, 4. 12. 2022. Posvečen je 100. letnici rojstva Ele Peroci, ene največjih slovenskih otroških pisateljic in pesnic.

Zakaj odločitev za selitev?

Organizatorji pravijo, da je razlogov za selitev več. Vsem razstavljavcem želijo omogočiti enake pogoje, na voljo bo več razstavnih površin in bolje poslovne razmere za razvoj sejma v prihodnjih letih. Po drugi strani pa bo Slovenija prihodnje leto država gostja na največjem knjižnem sejmu na svetu v Frankfurtu, sejem na novi lokaciji pa tako prestavlja odlično pripravo na prihodnje leto.

Država v fokusu je Španija

Gre tudi za državo, ki je bila letos država gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu. Mesto v gosteh je Rogaška Slatina, kjer so leto 2022 razglasili za leto Ele Peroci, saj letos mineva 100 let od rojstva njihove rojakinje, ene najvidnejših povojnih pisateljic. Na sejmu bodo podelili več nagrad, poleg Schwentnerjeve za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva še nagrado za knjigo leta, za katero je že mogoče glasovati na spletni strani sejma, za literarni prvenec in za najboljšo poslovno knjigo.

Številni dogodki

Na štirih odrih se bo zvrstilo več kot 200 raznovrstnih dogodkov s slovenskimi in tujimi gosti, letos pa bo na sejmu poseben prostor prvič dobil tudi strip.

Založniška akademija bo posvečena pripravam na gostovanje Slovenije na knjižnem sejmu v Frankfurtu prihodnje leto. Že v torek bo na osrednjem odru pogovor z direktorjem frankfurtskega knjižnega sejma Jürgenom Bossom in v.d. direktorice Javne agencije za knjigo Katjo Stergar.

prejšnji članek
Omilite podočnjake z domačo kavno masko
Moda&Lepota
Omilite podočnjake z domačo kavno masko
naslednji članek
Kako pripraviti učinkovit čebulni sirup?
Zdravje
Kako pripraviti učinkovit čebulni sirup?