stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Večerja za 5 navdušuje gledalce

14. 3. 2024; 05.00
Avtor: V.M.
Večerja za 5

V gosteh pri Silvestri foto: Planet TV

Družabna kulinarična oddaja Večerja za 5 je z novo sezono še posebej lepo sprejeta med gledalci. Ta teden spremljamo kuhanje na Goriškem. Kdo izmed petih kandidatov vam je najbolj všeč?

Milojka Ječnik, 67 let, Vojsko (Idrija)

Milojka je strastna ljubiteljica kuhanja in dobre družbe, hkrati pa se zavzema za predstavitev tradicionalnih jedi iz Idrije. S svojo prijetno naravo, energijo in izjemno zgovornostjo ustvarja vtis zelo prijetne gospe. Preteklo delo kot zavarovalna agentka ji je prineslo veščino komunikacije, ki jo zdaj izkorišča pri predstavitvah jedi. Kljub temu, da ne želi govoriti o svojih veščinah v streljanju, je bila v preteklosti precej spretna v mali kalibrski puški.

Milojkin mož opisuje njen življenjski slog kot nenehno deloholištvo, saj je vedno vgibanju. Sodeluje v društvu aktivnih kmečkih žena Vojsko, kjer se vključuje v skeče, igre in organizacijo pogostitev. Med njene hobije spadajo urejanje okolice brunarice, skrb za vrt, rože in sproščujoči sprehodi. Posebno zanimivost predstavlja 8-metrski rastlinjak. V njeni hiši lahko najdemo tudi 130 let stare zavese iz idrijske čipke, ki ji jih je podarila stara mama, ko je bila stara le 20 let.

Matevž Lazar, 30 let, Deskle

Matevž, kuhar z 12-letnimi izkušnjami v gostinstvu, je oseba, ki se izjemno dobro znajde tako kot natakar kot tudi kuhar. Njegova zgovornost in simpatičnost privlači ljudi, medtem ko mu pri kuhanju zvesto pomaga žena. Včasih v njegov delovni ritem igrivo poseže tudi dveletna hčerka Elza, ki vnese svež veter v vsakodnevne kuharske izzive.

Matevž je nekdanji profesionalni odbojkar pri Salonitu Anhovo, a se je pred leti odločil, da bo raje sledil svoji strasti do kulinarike. Kljub natrpanemu urniku redno in skrbno pripravi kosilo za ženo in hčerko, nato pa si vedno vzame čas, da skupaj preživijo kakovostne trenutke. Skratka, Matevž je pravi družinski človek.

Silvestra Elen Brašnić Saffigna, 43 let, Kojsko/Dobrovo v Brdih

Silvestra ni le mama, žena, hčerka in sestra - je tudi predsednica, "šefica" ter občinska svetnica, ki je začela svojo življenjsko pot v Nemčiji, od koder izhaja njena mešana etnična pripadnost: mama je z Goriških Brd, oče Hrvat, mož pa Italijan. Zaznamuje jo izjemna aktivnost, saj vedno išče nove izzive in priložnosti. Prepričana je, da ima vsaka stvar svojo pozitivno plat, tudi če se na začetku ne zdi tako.

Poleg bogate poklicne poti Silvestra svoj prosti čas posveča hobijem in sprostitvi. Rada si vzame čas za branje dobrih knjig, gledanje filmov in serij ter raziskovanje novih restavracij med izleti. Aktivna je tudi kot predsednica kulturnega društva Briške žene in dekleta. Silvestra je oseba, ki s svojo pozitivno energijo napolni prostor in se vedno znova izkaže kot iznajdljiva in kreativna ženska.

Kevin Črnigoj, 20 let, Plače (Ajdovščina)

Kevin je mladenič, ki ga odlikuje neizmerna prijaznost, delovna vnema in nalezljiv smeh. Srednjo slaščičarsko šolo je uspešno končal v Šempetru pri Gorici. Nekega časa je bil tudi pianist, vendar danes svojo ljubezen do glasbe izraža predvsem kot strasten poslušalec. Ljubezen do glasbe in živali ga spremlja v vsakdanjem življenju, obožuje tudi ples, saj je kar sedem let aktivno treniral hip hop.

Kljub temu, da sam nima svoje kmetije, z veseljem znancem pomaga pri kmečkih opravilih. Za svojo poklicno pot slaščičarja ga je navdušila nona, ki je s strastjo pekla različne torte, potice, piškote in rolade. Nona se mu bo tudi pridružila kot neprecenljiva pomoč pri kuhanju.

Matjaž Gorkič, 44 let, Renče

Matjaž je strasten odbojkar na mivki, ki sanja o pokriti dvorani, kjer bi lahko ta šport igral skozi celoleto. Med delovnimi dnevi se ukvarja s prodajo sadja in zelenjave v Padovi. Kljub svoji ambicioznosti in resnosti v poslu, je znano, da je v družbi zabaven, nagajiv in vedno pripravljen deliti dobro energijo.


Poleg športnih aktivnosti se ukvarja tudi z duhovnostjo, saj ga zanimajo bioenergija in meditacija. Redno prakticira jogo, ki mu pomaga povezati um in telo. Skozi življenje je prehajal med prehranskimi režimi, od veganske hrane do trenutnega vsejeda. V večerji, ki jo načrtuje, se bo poskusil prikazati kot izkušen kuhar, čeprav priznava, da ni suveren. S svojim eksperimentalnim pristopom h kuhanju obljublja edinstveno doživetje za svoje goste.

prejšnji članek
Magnifico poleg velikega koncerta pripravlja tudi ...
Svet slavnih
Magnifico poleg velikega koncerta pripravlja tudi ...
naslednji članek
Čudaški seksualni nasveti iz 19. stoletja
Zdravje
Čudaški seksualni nasveti iz 19. stoletja