zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Delovna akcija pometla s preteklostjo in omogočila boljšo prihodnost

1. 4. 2024; 07.44
Avtor: V.M.
¸delovna-akcija, auber

Družina Auber foto: POP TV

'Mladi so naša prihodnost, na nas pa je, da smo jim dober zgled.' S temi besedami se je poslovila Ana, potem ko je ekipa Delovne akcije zaključila z večplastnim projektom v Slovenski Istri, kjer so poskrbeli za boljšo prihodnost 22-letne Lie in 17-letnega Jana.

Ustvarjalci dobrodelnega projekta Delovna akcija so v zadnjih dveh oddajah sklenili spremeniti prihodnost 22-letne Lie in 17-letnega Jana. Njuna življenjska pot ni bila postlana z brezskrbnostjo, zato so poskrbeli, da se bo odslej vila po vzpodbudnejšem okolju. Zaradi širše problematike tako tokrat ni šlo le za prenovo doma, pač pa gradnjo temeljev, ki predstavljajo priložnost za ustvarjanje lepše prihodnosti.

Ana je Lii in Janu ponudila pomoč tudi v primeru, če bi se v prihodnosti znova znašla v stiski. foto: POP TV

Lia je ob prihodu v prenovljen dom najprej opazila toploto, saj je to pomenilo, da odslej z bratom ne bosta več drgetala od mrazu. Tekom adaptacije stanovanja in opreme prostorov so Auberjevima otrokoma priskrbeli možnost za udoben spanec, skrb za higieno, pripravo toplih obrokov in dostojno učenje. Prav tako so jima stopili na proti pri soočanju s težavami izven doma, Lii so denimo omogočili opravljanje vozniškega izpita, Janu pa učenje slovenskega jezika, s čimer si bo olajšal prehod iz italijanske na slovensko šolo.

Gledalci so se na primer prenove pri Auberjevih burno odzvali, verjamemo pa, da bi bilo drugače, če bi poznali celotno sliko. A včasih so situacije v zakulisju preveč zapletene, intimne in večplastne, da bi jih razgalili pred svetom. Ne spodbujajte nestrpnosti, saj s tem podirate trud tistih, ki skušajo ustvarjati spremembe in boljši svet. Delovna akcija je zgradila nove temelje in to je vse, kar je pomembno. Srečno!

'Mladi so naša prihodnost, na nas pa je, da smo jim dober zgled.' foto: POP TV

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Na večerji huda ura, zatem pobeg neveste
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Na večerji huda ura, zatem pobeg neveste
naslednji članek
Danica Lovenjak spet sedla v šolske klopi
Svet slavnih
Danica Lovenjak spet sedla v šolske klopi