Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Večerja za 5: Lastnik burger hiše iskreno o hudi nesreči

11. 4. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
jure, večerja-za-5, vetter

Jure Vetter foto: Planet TV

Prometna nesreča je spremenila vse. Jure je pristal na invalidskem vozičku, oba z visoko nosečo soprogo pa tudi brez službe. Kako preživeti, je bilo vprašanje, ki je zakonca kljuvalo pozno v noč.

V tem tednu je udeleženec oddaje Večerja za 5 tudi Jure Vetter, ki je z gledalci delil težke spomine na obdobje izpred desetih let, ko se je družini zaradi prometne nesreče življenje sesulo kot hišica iz kart. »Zgodila se prometna nesreča, skoraj dve leti sem bil na bolniški, življenje se je postavilo na glavo. Nisem si predstavljal, da bom invalid, da bom na Zavodu za zaposlovanje, občutki so bili takrat temni …« je v izjavi pojasnil Jure, ki ob spominih ni zmogel zadržati solz. Pristal je namreč na invalidskem vozičku, zaradi dolgotrajne bolniške izgubil službo, drug udarec pa se je odvil, ko je brez zaposlitve ostala še visoko noseča soproga Saša. »Dohodka ni bilo … Ti kot oče ne moreš družine nahraniti … Kosilo smo pripravili za evro in še malo … » je skušal zbrati spomine, a so ga znova premagala čustva.

Saša Vetter foto: Planet TV

»Bilo je zelo naporno. Po prometni nesreči je iz raja v glavi nastal kaos, ki sva ga morala rešiti. Ampak hvala bogu, da sva človeka za akcijo, tako da sva potem pognala kolesje in naredila nekaj iz sebe,« je pojasnila Saša.

»Ker se jaz ne vidim na Zavodu, sva začela razmišljati, kaj bi midva naredila. Porodila se nama je ideja, da bi imela gostilno,« je dejal Jure in nadaljeval, da se mu je med obiskom festivala v Ljubljani utrnila zamisel o prodaji burgerjev. »Ko sem tam burger pojedel, sem bil povsem drug človek. In potem je to Saša najprej doma delala, potem pa sva pomislila, kaj če bi midva to spremenila v biznis.«

Jure in Saša Vetter foto: Planet TV

Saša in Jure sta nato na koroškem pognala kolesje poslovne ideje in s pomočjo domačih v zapuščenih prostorih pošte odprla burger hišo, ki danes velja za zgodbo o uspehu. Obratujejo že osmo leto, tudi na terenu, Sašini burgerji pa veljajo za kulinarični presežek, ki si ga radi privoščijo gostje iz vse Slovenije.

Veste, kaj bomo rekli? Da poglejte spodnje fotoutrinke, ki povedo največ o tem, da je Juretova in Sašina žalostna zgodba le še oddaljen spomin ...

Čestitke!

prejšnji članek
Strokovnjakinja Sonja na smučanju s hrvaškim pevcem
Svet slavnih
Strokovnjakinja Sonja na smučanju s hrvaškim pevcem
naslednji članek
Eva Boto osvežila pričesko: 'Zame je to bila res drzna odločitev'
Svet slavnih
Eva Boto osvežila pričesko: 'Zame je to bila res drzna odločitev'
#nasazenazenska
nasazenazenska