vida-trotovšek
Jana

Vidinih 100 let: Smeh je pol zdravja

Izidor Krivec
Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem Celjskih mesnin

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično prenovo

22. 4. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
maja-ogorevc, delovna-akcija

Maja je ostala sama foto: POP TV

Delovna akcija tokrat prenavlja pravljično hiško, kjer se je v zadnjih letih prelilo veliko solza. Pred kamere je stopila srčna mamica, ki je ogrela srca s svojo prijetno komunikacijo in navdušila z urejenostjo ter čistočo skromnega doma.

Ko je Maja štela zgolj 12 let, sta s starejšim bratom Robijem ostala brez mame, ki je klonila v bitki z rakom. Skrb zanju je prevzela babica in čeprav si je prizadevala, da bi vnuka odraščala v ljubečem okolju, je Maja kljub temu pogrešala toplino mamine ljubezni. »Čez leta pride vse za teboj. Ko vidim pri prijateljicah, kako odhajajo k svojim mamam, pomislim, zakaj jaz nimam te sreče … Stara mama me je razvajala, ampak vsak si želi mamo …«

Majina pokojna babica in brat Robi foto: POP TV

Dve tragediji na en mah

Žal pa je družinico iz pravljične hiške čakala temna prihodnost. Nekega dne je v njihovo življenje zarezala bolezen, ki je sprva pokosila babico, kmalu zatem pa še Robija. Maja je tako v zelo kratkem času ostala brez svojcev, hiška, ki jo je nekoč polnila ljubezen, pa je preplavila samota.

»Nimaš nobene opore, nikogar, da ti stoji ob strani … Mislim, da lahko to zlomi človeka,« razmišlja Majina prijateljica Simona, ki priznava, da je bilo težko spremljati takšno žalost, trpljenje, a si je prizadevala, da ji je s svojim objemom nudila vsaj nekaj zavetja in topline.

Prijateljica Simona je Majina velika opora. foto: POP TV

Temo pregnalo novo življenje

»Nekoč je bila ta skromna hiška polna veselja, polna ljudi … Potem pa enkrat ostaneš sam, nikogar več ni …« je otožna Maja, ki pa jo je pred tremi leti nepričakovano razveselilo novo življenje. »Že mora biti tako namenjeno, da eni prihajajo in eni odidejo,« pravi 37-letnica, ki ji je mimobežna avantura podarila hčerkico Irenco. »Ona me žene naprej, da ne razmišljam slabe stvari. Irenca je zame nekaj najlepšega. Ne predstavljam si življenja brez nje. Vse mi je …« je dejala mamica, ki bi si zelo želela poskrbeti za prenovo doma, a ji slednje zaradi prenizkih dohodkov predstavlja prevelik zalogaj. Po svojih močeh je tako skrbela za hiško in vseskozi vzorno vzdrževala red in čistočo, kar ste zagotovo opazili tudi gledalci.

Ljubka Irenca foto: POP TV

Čas za novo poglavje

Majina žalostna zgodba je ganila ustvarjalce oddaje Delovna akcija, ki so sklenili, da bodo dekletoma priskočili na pomoč in pravljično hiško znova napolnili s soncem. S kakšno čarovnijo ju bodo razveselili mojstri, boste lahko videli v 2. delu oddaje, saj obseg del predstavlja prevelik zalogaj, da bi bila prenova zaključena v petih dneh.

Maja in Irenca sta Ani razkazali dom foto: POP TV

Čista in urejena kuhinja foto: POP TV

Maja je s pomočjo regresa uredila spalnico. foto: POP TV

Maja Ogorevc foto: POP TV

Maja ima težko preteklost foto: POP TV

Maja Ogorevc

Maja Ogorevc foto: POP TV

prejšnji članek
Nekdanja voditeljica Pop Ina danes kriva za zaplete v seriji Skrito v raju
Svet slavnih
Nekdanja voditeljica Pop Ina danes kriva za zaplete v seriji Skrito v raju
naslednji članek
Tekmovalka Kmetije se je poročila
Resničnostni šovi
Tekmovalka Kmetije se je poročila
#obraziavenija
obraziavenija