cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Exatlon: Kako Andreji kljub hudi bolezni uspe tekmovati?

9. 9. 2022; 10.00
Avtor: V.M.
andreja-košir

Andreja Košir foto: Planet TV

Izjemna tekmovalka modre ekipe Andreja Košir je velik navdih za vse, ki bijejo bitko z zdravjem. Sama se kljub multipli sklerozi ne predaja, še več, postavila si je neverjeten izziv in se podala na pustolovščino v Exatlon.

Andreja Košir je gledalce močno presenetila z razkritjem, da ima kronično avtoimunsko vnetno bolezen. »Pred tremi leti so mi postavili diagnozo multipla skleroza in to je bil kar krut udarec realnosti,« je za Planet TV pojasnila 41-letnica in razložila, kako si pomaga pri težavah, ki jih povzroča bolezen.

» Z dihanjem, pravilnim dihanjem, poskušam obdržati nadzor in ravnovesje. Menim, da ne moremo globoko dihati in hkrati skrbeti. Zato spremenim način dihanja, ker je vsako čustvo povezano z dihom. Če spremenim dih, spremenim ritem in lahko spremenim čustvo. Od strahu, bolečine, žalosti in tako dalje.«

Mamica dveh dečkov je sicer velika športna navdušenka. Za svoj največji športni dosežek šteje naslov državne prvakinje v karateju v borbah, sicer pa je poleg karateja trenirala tudi gimnastiko, rokomet, odbojko, japonsko borilno veščino z orožji kobudo, taekwondo, kickboks, badminton in salso. »Še vedno trenira ples ob drogu in borilne veščine, kljub strahu pred višino premaguje plezalne stene, rada se ukvarja tudi z jogo in hodi v naravi. Kar trinajstkrat je osvojila različne lepotne naslove, nastopala v reklamah in se preizkusila kot televizijska voditeljica,« so pojasnili na Planetu.

prejšnji članek
Znana Slovenka sporočila, da je v veselem pričakovanju
Svet slavnih
Znana Slovenka sporočila, da je v veselem pričakovanju
naslednji članek
Kmetija: Lepo priznanje za Andreo Libič
Resničnostni šovi
Kmetija: Lepo priznanje za Andreo Libič