Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Kmetija: Jan Knez bo tudi zimo preživel v kontejnerju

17. 11. 2023; 09.00
Avtor: Vesna Meško
jan-knez, kmetija, požig

Jan živi v bivalnem kontejnerju. foto: Osebni arhiv

Preverili smo, kako po požigu živi nekdanji tekmovalec šova Kmetija Jan Knez. So storilcem stopili na prste in zakaj Jan zadnje obdobje mirneje spi?

Zgodilo se je neke noči sredi aprila, ko se je Janu Knezu življenje sesulo v prah. Dobesedno. Oboroženi storilci so namreč nanj streljali in mu požgali novo hišo. Od tedaj je minilo sedem mesecev, zato smo preverili, kakšno je stanje pri hiši in kako se skozi življenje prebijata Jan in njegov srnjaček Miško.

»Stvari glede renoviranja hiše tečejo res počasi. Vse je zelo drago, res pazim, kako obrnem vsak evro, ki sem ga pridobil od dobrih ljudi. Za dokončati je potrebno še kar nekaj stvari. Pleskanje je opravljeno, nimam pa še ničesar od pohištva in fasada je še vedno v razsulu. Največ so si prizadevali pomagati pri Humanitarnem društvu Upornik, res se trudijo, ampak pomagajo tudi ostalim pomoči potrebnim. Zato se je tudi pri meni ustavilo,« nam je pojasnil Jan in dodal, da vse kaže na to, da bo moral zimo prebroditi v bivalnem kontejnerju, ki je nameščen na domači parceli. Da bi sam pospešil renovacijo hiške, so žal le sanje, saj ima preskromno pokojnino.

Jan in Miško pred hišo. foto: Osebni arhiv

Kaj pa se dogaja s preiskavo storilcev kaznivega dejanja?

So našli osebe, ki so mu požgali dom in nanj streljali? »Ne, žal me policija nič ne obvešča o tem, tako da ne vem, kaj se dogaja s primerom. Dejali so, da so jim na sledi, a je sedaj vse potihnilo. Še vedno pa upam, da jih odkrijejo,« pove Knez in razloži, da se mu posnetki storilcev, ki jih je posnela sosedova kamera, nenehno vrtijo pred očmi. Je pa po priporočilu kriminalistov poskrbel za zaščito. »V tem času sem opravil izpite in vso proceduro za pridobitev orožnega lista. Sedaj spim mirneje, saj sem za svojo varnost poskrbel sam. Tudi celotno posest imam sedaj pod alarmom in videonadzorom,« nam je še zaupal Jan in poudaril, naj pripišemo, da se lepo zahvaljuje prav vsem dobrim ljudem, ki so mu nudili pomoč.

»Na pomoč so mi priskočili vaščani, sosedje, pa donatorji iz Rdečega Križa, Karitasa, Krambergerjevega sklada, občine Fram, društva Toti Lisjaki, pa tudi pri Tedniku TV Slovenija so mi prisluhnili.«

V takšnem stanju je trenutno Janoa hiša. foto: Osebni arhiv

Jan nam je pokazal, kako se odvijajo dela na hiši. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
'Bistri' tat okradel igralca Botrov in hitro obžaloval
Svet slavnih
'Bistri' tat okradel igralca Botrov in hitro obžaloval
naslednji članek
Iščete nove in razburljive izkušnje?
Odnosi
Iščete nove in razburljive izkušnje?