zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ahmedu se sanje v Palestini ne bi uresničile

16. 11. 2023; 05.00
Avtor: V.M.
ahmed-kullab

Ahmed Kullab foto: POP TV

Ahmed Kullab je palestinski plesalec in cirkusant, ki je v šovu Slovenija ima talent osvojil zlati gumb. Mladi umetnik uresničuje sanje, kar pa v njegovi domovini ne bi bilo mogoče.

»Slediti sanjam v Palestini je težko ob okupaciji in smrtih, ki te obdajajo. Ampak jaz sem sledil sanjam. Družina verjame vame in ves čas me dalje žene občutek, da lahko kot umetnik nekaj naredim za moje ljudstvo in mojo državo. Vedno se trudim svojo državo predstaviti v svetli luči,« je za 24ur.com pojasnil Ahmed Kullab, ki je v Slovenijo prišel kot prostovoljec, ker pa je bil tu tako lepo sprejet in ker ga je dežela navdušila, je sklenil ostati dlje časa. Nastop v šovu Slovenija ima talent je bila zanj lepa priložnost, da se predstavi širši publiki, ni pa pričakoval tako burnega odziva.

Ahmed Kullab ob prejemu zlatega gumba foto: POP TV

»Nikoli nisem mislil, da bom prišel tako daleč. Ta gumb je zame ogromen dosežek in obenem priložnost, da predstavim svojo domovino Palestino na svetovnem prizorišču umetnosti," je strnil misli mladi umetnik, ki svojo družino zelo pogreša, zlasti, ker so v zelo dobrih odnosih. V kolikor bi osvojil zmago v šovu Slovenija ima talent, bi domačim kupil hišo in jim tako omogočil kvalitetnejše življenje.

Svojo družino Ahmed opisuje kot "eno najbolj prijetnih". Starša živita v Palestini skupaj z njegovim starejšim bratom. Oče dela kot avtomehanik, mama pa je brezposelna. Ima dva brata in sestro – obe sestri in mlajši brat so poročeni in imajo otroke. Z vsemi se dobro razume in z njimi se sliši skoraj vsak dan. Zaupal je, da se na domačih tleh kot umetnik ni mogel dobro razvijati. "Slediti sanjam v Palestini je težko ob okupaciji in smrtih, ki te obdajajo. Ampak jaz sem sledil sanjam," je pojasnil. "Družina verjame vame in ves čas me dalje žene občutek, da lahko kot umetnik nekaj naredim za moje ljudstvo in mojo državo. Vedno se trudim svojo državo predstaviti v svetli luči."

prejšnji članek
Čuki nadaljujejo s pesmimi za otroke
Svet slavnih
Čuki nadaljujejo s pesmimi za otroke
naslednji članek
Ohranimo zdrave in negovane ustnice
Moda&Lepota
Ohranimo zdrave in negovane ustnice