Mali šef Slovenije foto: Promocijski material
"Lahko bi rekli, da mi je bila kuhalnica položena že v zibko. Vsi moji predniki so bili gostinci, naša dediščina, zgodovina je res zelo bogata in sega v leto 1857, od takrat obstajajo prvi zapisi. Gostilna, kot je danes, stoji na stari hiši. Moja predhodnica, mama Ivanka, je bila ikona naše hiše, bila je zelo predana delu. Ženska roka se v hiši, kot kaže, prenaša iz roda v rod. V gostinskem poslu so otroci že zelo kmalu postavljeni na trdna tla oziroma realnost tega poklica, saj ni veliko družinskih trenutkov, ob vikendih se dela in otroci morajo kmalu postati samostojni. Je kar močna in včasih intenzivna šola za življenje. Poklic kuhar je življenjsko poslanstvo, ni matematična naloga, ki jo narediš in oddaš," je kuharska mojstrica Mojca Trnovec povedala za revijo Obrazi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.