1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

MasterChef: Natalija zaradi hujšanja pristala na smrtni postelji

17. 3. 2021; 11.00
Avtor: J.K.
Natalija Palačković

Natalija Palačković foto: Ana Gregorič

Bitka z odvečnimi kilogrami se je spremenila v bitko za življenje.

Natalija Palačkovič je nova tekmovalka šova MasterChef Slovenija, ki ima za seboj težko življenjsko preizkušnjo. 29-letnica je bila v otroštvu močnejše postave, zaradi česar je bila deležna posmeha in zbadanja vrstnikov. Svojo bolečino je sprva utapljala v hrani, nato pa je sklenila, da se ima dovolj in sprejela korenite spremembe, tekom katerih se je pričela odrekati hrani. Slednje je vodilo v anoreksijo in bitko za življenje.  

Natalija Palačkovič foto: Osebni arhiv/ POP TV

»Moji spomini na to obdobje so zelo čustveni, boleči. Nikoli si nisem mislila, da bom zaradi odrekanja hrani pristala na smrtni postelji ... Prve tedne smo čakali, ali bo moje telo sploh dovolj močno, da bo preneslo to zdravljenje. Tisti občutek, ko si nemočen, priklenjen na posteljo, obdan z aparati in priključen na naprave, ki te ohranjajo pri življenju, je grozen. In besede zdravnika, da je tvoje telo kot telo 70-letnika ... Najbolj pa me je bolelo, ko sem videla, kako so trpeli moji domači, ko so me videli tako,« se je v pogovoru za 24ur.com spominjala Natalija in pojasnila, da se je zatem v njenem izčrpanem telesu pričela prebujati želja po življenju.  

»V meni je zagorela tista iskrica, slišala sem tisti glas: 'Natalija, to je tvoja pot in šele začela se je.' Sem človek, ki je velikokrat padel in se pobral, z vsakim padcem sem postala močnejša in močnejša. Zadala sem si cilje v življenju, veliko sem jih uresničila in grem samo še naprej.« 

Tekmovalko, ki jo bomo v tem tednu spoznali v novi sezoni kuharskega šova, je prav bitka z anoreksijo pripeljala do tega, da je vzljubila hrano in kuhanje. Brskanje po receptih je namreč v njej prebudilo navdih in željo po ustvarjanju, hrana pa se je iz sovražnice postopoma prelevila v najboljšo prijateljico.

prejšnji članek
Balkijeva velika preobrazba
Svet slavnih
Balkijeva velika preobrazba
naslednji članek
Nekdanja voditeljica Planet TV sprejela službo na Popu
Svet slavnih
Nekdanja voditeljica Planet TV sprejela službo na Popu