pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubislav o solzah in tekmovalnosti v šovu

1. 6. 2021; 08.00
Avtor: J.K.
Ljubislav Petrovski

Ljubislav Petrovski foto: Ana Gregorič

Ljubislavu je še danes toplo pri srcu, ko se spomni na čustveno slovo od sotekmovalcev, s katerimi je spletel prijateljske vezi. Čeprav se morda ni zdelo, je bila med njimi prisotna tudi tekmovalnost, le da so dokazali, da je slednjo mogoče izraziti na skromen način.

Letošnjo sezono šova MasterChef je resnično užitek spremljati, saj poleg kulinaričnih veščin predaja publiki sporočilo o pomenu vrednot, ki jih v današnjem svetu sebičnost vztrajno izriva iz pedestala ciljev, za katere se je vredno boriti. Da je temu tako, so zaslužni tisti tekmovalci, ki tekom kulinarične pustolovščine prikazujejo, kako tekmovati brez komolčarstva in podlih iger.

Med dobrosrčne in poštene tekmovalce sodi zlasti Ljubislav Petrovski, ki se je s svojo srčno naravo tako dotaknil ekipe sotekmovalcev, da so ob njegovem slovesu potočili kar nekaj solz. »Moram priznati, da je to bil zelo čustven trenutek za mene, predvidevam, da tudi za njih, sicer se ne bi izteklo tako, kot se je. Ko se navežeš, dejansko postaneš del teh oseb in oni del tvojega življenja, kot ena velika družina. Saj smo se močno povezali v vsem. Vsekakor bi za njih nesebično naredil vse,« je v klepetu za 24ur.com pojasnil 42-letnik, ki mu lepi odnosi in poštenje pomenijo več kot doseganje ciljev za vsako ceno.

Ljubislav Božo, Masterchef foto: Voyo

Pa to pomeni, da med njimi ni bilo tekmovalnosti? Ne, seveda ne, le izrazili so jo na način, ki je lahko mnogim za vzor. »Tekmovalnost si lahko razlagamo na različne načine. Ali to izražaš z velikim boomom in načinom, češ kako je nekdo krut, ali pa na tih in skromen način. Tekmuješ na pošten način, pokažeš kaj znaš, če si boljši, zmagaš, če nisi, pa bog pomagaj. 'Simpl k`t pasulj aaaajga, a ne.' Tako kot je brat Adam že velikokrat povedal: "Raje grem kot gospod ven, kot pa da zmagam kot podgana." Ne maram metanja polen pod noge, to se mi ne zdi pošteno. Več ali manj so vsi tekmovalni na nek svoj pošten način. Saj se vse vidi, kdo igra na katero karto,« je smeje se svoj vidik orisal Ljubislav.

LJUBISLAV PETROVSKI

LJUBISLAV PETROVSKI foto: POP TV

prejšnji članek
Jurija Zrneca ne bomo spremljali na POP TV
Svet slavnih
Jurija Zrneca ne bomo spremljali na POP TV
naslednji članek
Laura iskreno o neredu, ki ga kamere niso posnele
Resničnostni šovi
Laura iskreno o neredu, ki ga kamere niso posnele