nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Bine Volčič navdušen nad preobratom v kuhinji: Bravo mladina!

21. 2. 2022; 09.00
Avtor: Vesna Meško
Masterchef sodniki2022_0093(1)

Bine Volčič foto: POP TV

Tudi Bine Volčič priznava, da ima slavna MasterChef kuhinja res poseben čar. Vsakič znova namreč začuti metuljčke v trebuhu. Kuharski mojster je tekom našega klepeta spregovoril o zakulisju, navdihujočem preobratu v kuhinji in zasebnosti.

Snemanje 8. sezone kuharskega šova MasterChef se je pričelo konec januarja, legendarni kuharski mojster in sodnik Bine Volčič pa je znova zasedel svoje mesto pred nadobudnimi tekmovalci. Za naš portal nam je zaupal nekaj zanimivosti o novi sezoni, ker pa smo radovedni, nas je zanimalo tudi to, kako šov vpliva na njegovo življenje in kakšno taktiko bi ubral, če bi sam stopil na drugo stran kuharskega pulta …

Kako je znova stati v slavni kuhinji? Ste pogrešali ves ta vrvež in napeto dogajanje? 

Slavna kuhinja Masterchefa ima res poseben čar, ko ponovno stopim noter, spet začutim metuljčke v trebuhu, kot pred vsakim začetkom nove sezone… to je prijetno vznemirjenje, veselim se snemalnih dni, čeprav so dolgi in naporni, a vseeno polni doživetij in zabavnih pripetljajev.

Bine Volčič foto: Revija Zvezde

Kako sodelovanje v kuharskem šovu vpliva na vaše življenje? Je potrebno veliko prilagajanja, da vam uspe izpolnjevati vse ostale obveznosti ali morate kakšno stvar tudi pomakniti na stranski tir?

Ja, obdobje snemanja oddaje Masterchef je vsako leto tisti poseben čas, ko ničesar ne načrtujem vnaprej, moj urnik je podrejen snemalnemu režimu. Seveda imamo vmes proste dneve, takrat izkoristim čas za kakšne poslovne sestanke, trenutno tudi za gradnjo in načrtovanje našega družinskega premika na Goričko, če pa dan počitka pade na vikend pa ga maksimalno izkoristimo za družinske izlete pa tudi za pomoč pri kakšnih šolskih obveznostih, saj sta otroka že večja…

Kamere 8. sezone šova MasterChef so zabrnele konec januarja, vi pa ste že lahko spoznali nove kuharske junake. Imamo letos med novinci koga posebej zanimivega? Morda talent, ki vas je pritegnil že na samem začetku?

Uh, o tem pa še ne morem sedaj preveč govoriti … tako kot osebnosti kot kuharji so letošnji tekmovalci nekaj posebnega, vsak po svoje seveda, veselje mi je biti njihov mentor.

Lansko sezono so nas izjemno prijetno presenetili prijateljski odnosi med tekmovalci. Lepo jih je bilo spremljati. Kaj pa se obeta letos?

Letos je zelo podobno vzdušje med tekmovalci, občudujem povezanost mladih, res so mi v navdih. Kot da bi novodobne generacije začutile, da so vsi v enakem položaju, v istem »sr…« pač, in so se odločili za pot solidarnosti in vzajemne podpore, namesto komolčenja in metanja polen pod noge. Bravo, mladina!

bine volčič foto: POP TV

Če bi sami morali ta trenutek stopiti na mesto tekmovalcev, katere tri junake bi si želeli videti v sodniških čevljih?

Uh, težko vprašanje – verjetno bi bila to tale »sveta trojica«: Alain Passard, pariški chef, moj kuharski vzornik iz študentskih let, Anthony Bourdain, če bi bil še med nami, in Rene Redzepi, chef, od katerega bi se lahko ogromno naučil…

In če smo že pri zamenjanih vlogah, kakšno pot bi vi ubrali pri bitki za glavno nagrado? 

Uh težko vprašanje, ker se bolj kuhar kot igralec, bi se na polno posvetil študiranju novih kuharskih tehnik, s katerimi bi navdušil sodnike (smeh) … res pa je, da ko preveč eksperimentiraš, pogosto popustiš pri osnovah in že en problemček s soljo (preveč ali premalo) te lahko spodnese in si »out«… ni kaj, miren fokus, zbrana glava in maksimalna odgovornost pri izpolnjevanju zastavljenih nalog, to bi bila moja taktika.

Če se je bilo potrebno lansko leto zaradi ukrepov še precej loviti, da je vse steklo po načrtih, pa je to sezono vse skupaj najbrž že precej utečeno. Ali občutite, da snemanje poteka v obdobju epidemije koronavirusa? Kako lažje je v primerjavi z lanskim letom?

Oh, tale covid pa nam vsem kravžlja živce, glede na astronomsko visoko število okužb je nemogoče pričakovati 3 mesece snemanja brez zapletov – pomembno je, da smo prilagodljivi in da vse spremembe sprejemamo z veliko mero potrpežljivosti in dobre volje, nenazadnje imamo to čast, da smo lahko sodniki v Masterchef kuhinji!

Bine, Luka in Karim

Bine, Luka in Karim foto: POP TV

prejšnji članek
Pokukajte v zaodrje EME
Svet slavnih
Pokukajte v zaodrje EME
naslednji članek
Ljubezen po domače: Tako jo je gledalka zagodla ustvarjalcem šova
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Tako jo je gledalka zagodla ustvarjalcem šova
#obraziavenija
obraziavenija