Luka Pangos pravi, da je MasterChef zanj neponovljiva izkušnja, ki si jo bo zapomnil za vse življenje. foto: POP TV
Mnogi se sprašujejo, kaj dela Luko Pangosa tako posebnega. »Težko bi rekel kaj, vedno rad na stvari pogledam iz drugega zornega kota in imam svojevrsten način razmišljanja. Hitro se naveličam stvari, zato sem vedno v iskanju nečesa novega, zanimivejšega, tako da so tudi rezultati drugačni. Vsa ta širina mi je še kako prav prišla v MasterChefu. Poleg tega sem perfekcionist in se nikoli ne ustavim pri svojem iskanju popolnosti,« pojasni mladenič, ki je prvi stik s kuhanjem doživel pri svojih babicah. »Najbolj sem občudoval njuno neverjetno ljubezen do kuhanja in razvajanja s hrano. Nikoli nismo imeli veliko, a je bila večina hrane pridelana doma in res skrbno pripravljena. Skupni obroki so povezali našo družino in to sem prenesel tudi v svoj partnerski odnos, kjer sta kuhanje in ukvarjanje s hrano osrednji aktivnosti, ki naju povezujeta.«
Luka ne skriva, da je velik gurman. »Najraje imam jedi, ki pogrejejo dušo, razne rižote na tisoč in en način, rad pa imam tudi čisto preprost burger. Navdušen sem nad slovenskimi tradicionalnimi jedmi in pestro kuhinjo, saj moje korenine izhajajo iz različnih delov Slovenije. Najbližje sta mi italijanska kuhinja in njihova filozofija, kar ni čudno, saj sem odraščal v bližini meje. Častim francosko kuhinjo, saj je to mama vseh kuhinj in zakladnica tehnik. Rad pa zbežim tudi v Azijo in Indijo, ker rad raziskujem. V kuhinji sem našel nekakšen medij, v katerem sem lahko zelo ustvarjalen. To mi predstavlja sprostitev, jed, ki si jo postavim za izziv in mi uspe, pa mi prinaša neizmerno zadovoljstvo. Nič neobičajnega ni, če ob koncih tedna v kuhinji preživim tudi po deset ur. To je moj mini laboratorij in najljubši konjiček, še zlasti če se v ozadju predvaja kakšna dobra glasba.«
Luka je potreboval kar nekaj časa, da se je opogumil in prijavil v kuharski šov. »Želja je v meni tlela že vse od druge sezone, ko je zmagal Darko Klemen. Ves čas pa sem imel občutek, da nimam dovolj znanja, bal sem se izpostaviti. Letos se je vse sestavilo, pustil sem službo v želji, da zamenjam karierno pot. S punco kupujeva kmetijo, ki bo samooskrbna in na kateri bova razvijala butični kmečki turizem, obogaten s prav posebno kulinariko. Prisotna je goreča želja, da se podam v kulinarične vode. Prav MasterChef pa je za to odlična odskočna deska.«
Luka je sicer vajen kamer, a so bili na snemanju tudi pritiski. »Kljub številnim snemanjem, ki sem jih že preživel, je MasterChef kuhinja nekaj povsem drugega. Zelo spoštujem vse sotekmovalce in zelo sem pozoren na detajle, ki so pomembni, da dostaviš dober krožnik. V resnici je veliko težje, kot je videti z domačega kavča, saj je prisotnih veliko nepredvidenih dogodkov in hitre odločitve. Poleg tega je tudi zelo malo prostora za napake.«
Prizna, da je bil malo razočaran, ker je letos iz sodniških vrst izstopil Bine Volčič. »A sem bil kmalu navdušen nad njegovo zamenjavo. Mojmir Šiftar da veliko na detajle in videz krožnika, poleg tega pa je vedno poln predlogov.«
Luka stoji za tem, da je kuhanje še vedno njegov največji konjiček, ki mu pobere ogromno časa, a poleg tega počne še vse kaj drugega. »Zelo rad zbežim v naravo skupaj s svojimi kužki. Moje dneve zapolnjuje tudi poslušanje glasbe, ki spremlja večino mojih aktivnosti. Obožujem starejšo muziko, funk, blues in soul, rad pa imam tudi slovensko alternativno glasbo. Moja druga strast so avtomobili in motošport. Sem velik navdušenec nad formulo 1 in motoGP-jem. Z bratom se rada udeleživa kakšnega dneva na dirkališču in se zapeljeva tudi skozi kakšne hude ovinke.«
V MasterChefu pa je stkal tudi nekaj novih prijateljskih vezi. »Zelo sem vesel, da sem v letošnji sezoni, saj se sotekmovalci zelo dobro razumemo med seboj. Najbliže sva si z Juretom Pavličem, s katerim se v običajnem življenju najbrž nikoli ne bi spoznala. Kar zadeva kulinariko, sva si podobna, hkrati pa zelo različna. Tekmovanje naju je povezalo na prav poseben način. Povezuje naju ljubezen do hrane in razumevanje okusov. Med premori na snemanjih sva veliko predebatirala in imela kar nekaj globokih misli o hrani. Všeč mi je njegov način razmišljanja. Ravno iz teh globokih pogovorov sem ogromno odnesel in pridobil širino.«
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.