Resničnostni šovi
 

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

26. 6. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
masterchef-finale-2024

Finalista desete sezone, Luka Pangos in Klara Šmigoc foto: POP TV

Nocoj se bosta v bitki za pokal spopadla Luka in Klara. Napeto vzdušje pred uradno razglasitvijo kot običajno kvarijo številni gledalci, ki so si finale že ogledali na Voyo.

Veliki finale 10. sezone MasterChef Slovenija je v polnem teku, zaznamovala pa ga je odločitev ustvarjalcev, da se bo odvijal kar dva dni. V prvem delu sinočnjega večera sta se Luka in Klara pomerila v kreativni pripravi predjedi, kjer je prednost s polnim številom točk slavil Luka, Klari pa so sodniki namenili tri manj, torej 27 točk.

Oločitev sodnikov je bila napeta. foto: POP TV

Legendarni Masterhef izziv

V drugem delu sta se finalista pomerila v legendarnem MasterChef izzivu, pred katerim je vsak sodnik pod skrivnostne škatle skril eno sestavino. Luka je izbral kopuna, Mojmir medvedjo šapo, Karim pa gosja jetra. Ker so odločitev za izbor glavne sestavine prepustili tekmovalcema, sta se odločila za kopuna in se pomerila v predzadnjem delu tekmovanja.

Klarina finalna glavna jed foto: POP TV

Klara je pripravila kopunovo rolado, kozice, pommes duchesse, kremo sladkega krompirja, ocvrtega kopuna, pomarančno majonezo ter koriandrovo olje, Luka pa polnjenega kopuna, peteršiljev fars, pire iz ožganih krompirjevih olupkov, sušene olive, drobljenec iz pinjenca, koruzni tourbillon in omako iz kopuna. Sodniki so imeli težko nalogo, odločale so namreč zgolj malenkosti. Klari so tako namenili tri sedmice, skupaj je na koncu prvega finalnega večera imela 48 točk, Luki pa dve osmici in devetico, kar je pomenilo, da prejel 55 točk.

Lukova finalna glavna jed foto: POP TV

S kraljevsko sladico do zmage

»Ne glede na prednost iz prejšnje oddaje se lahko še vse spremeni in danes je odločilni dan! Tokrat je na vrsti sladica, ki mora biti brezhibna. Ob bučni podpori z balkona morata finalista po maratonski sezoni iztisniti še zadnje atome moči. Eden od njiju bo po napetem kuhanju zasluženo dvignil zmagovalni pokal, osvojil 50.000 evrov in dobil naziv MasterChef Slovenija,« napovedujejo na POP TV, medtem ko na družbenih omrežjih gledalci že mrzlično izražajo svoja mnenja. Slednja so zelo raznolika, predvsem pa odvisna od tipa publike. Nekateri so glasni, da je vse skupaj 'kuhinja' in da sodniki neupravičeno favoritizirajo Klaro, drugi so navdušeni nad prijetnimi tekmovalci in sezono, ki jo je užitek spremljati. Po objavi zadnje epizode na Voyo so na svoj račun prišli tudi pozornosti željni gledalci, ki pred uradnim predvajanjem na POP TV že ponosno razglašajo zmagovalca.

Rezultat finala foto: POP TV

Kljub zaostanku Klara verjame vase. foto: POP TV

Luka v pričakovanju finala. foto: POP TV

prejšnji članek
Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože Mastnak
Resničnostni šovi
Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože Mastnak
naslednji članek
Promocija uporabe drog ima negativne posledice
Zdravje
Promocija uporabe drog ima negativne posledice

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.