pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Eksperiment končan, Katja srečno ločena

30. 3. 2022; 07.00
Avtor: Vesna Meško
aleksandar in katja sta ločena

Aleksandar in Katja foto: Planet TV, edit: njena.si

Po tihem smo pričakovali, da se bo po Katjinem odhodu zgodil še en preobrat in da zakonca še nista rekla zadnje besede. A Katja nam je razkrila, da je grenka izkušnja privedla do tega, da je morala tej zgodbi čisto zares narediti konec.

Spremljanje Katjinega in Aleksandrovega medenega tedna je bilo mučno tudi za gledalce. Čeprav sprva ni kazalo, sta si zakonca v vseh odtenkih tako zelo različna, da kljub Katjinemu vloženemu trudu ni bilo mogoče ustvariti skupno pot, po kateri bi drug ob drugem složneje in lahkotneje lovila korak. Katja je tako napisala poslovilno pismo, mu priložila poročni prstan in tiho odšla. Za vedno?

»Res je, odšla sem iz medenih tednov in se odločila, da tudi dokončno zapustim eksperiment. Glavni razlog za odhod je bilo spoznanje, da se z Aleksandrom močno razhajava, da se najin življenjski stil razlikuje in tudi pogled na ključne vidike življenja. Poleg tega mislim, da se do ženske moški nikoli, ampak res nikoli ne bi smel grdo vesti. In obratno. In to mislim čisto resno. Življenje je kratko, prekratko da bi se v kateremkoli odnosu mrcvarili in mučili. Od partnerja pričakujem spoštovanje. Tega pa pri Aleksandru žal nisem dobila,« nam je v klepetu pojasnila Katja, ki si je tudi sama ogledala epizodo eksperimenta, ki prikazuje, kako se je na prazno sobo in poslovilno pismo odzval Aleksandar. Kakšen pa se ji je zdel njegov odziv?

Katja je snela poročni prstan. foto: Planet TV

»Njegov odziv me ni presenetil, izpostavil je napako pri zapisu njegovega imena, z namigom da je srž težave, da ga še nisem dobro in zares spoznala ali se za to potrudila. Lahko bi rekel karkoli, ampak sama vem, da sem v tem odnosu izkusila dovolj, da sem vedela, kaj je naslednji korak in popolnoma stojim za svojo odločitvijo.«

Čeprav se je celotna pustolovščina odvila povsem drugače, kot je upala in si želela, pa ji ni žal, da si je ob izteku lanskega poletja nadela belo obleko in stopila pred oltar. Tekom eksperimenta je namreč prišla do številnih spoznanj, zato lahko danes reče, da je kljub grenkemu koncu hvaležna za to izkušnjo.

»Zavedam se, da se vsak odnos začne v mislih, se pretaplja v besede in se uresničuje v dejanjih. Na to sem v odnosih zelo pozorna. Še enkrat se mi je potrdilo, da sem močna, da lahko marsikaj prenesem, a da lahko zberem tudi moč za odhod, ko se stvari prelijejo čez rob,« je še pojasnila Katja in klepet zaključila z mislijo, da čeprav je težko, v življenju pridejo trenutki, ko preprosto moraš oditi.

Katja Šivec foto: Osebni arhiv

Morda vas zanima še:

Poroka na prvi pogled: Andraž je danes videti starejši

prejšnji članek
Življenje po MasterChefu: Timotej in Žanet presegla pričakovanja
Resničnostni šovi
Življenje po MasterChefu: Timotej in Žanet presegla pričakovanja
naslednji članek
Horoskop: Intuicija vam bo odlično pomagala pri izzivih
Horoskop
Horoskop: Intuicija vam bo odlično pomagala pri izzivih