zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen na vasi: Iva v Ljubljani zbil avto, voznik pobegnil

29. 3. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
Ivo obreza

Ivo Obreza foto: edit: njena.si

Devet dni je bil v komi, izgubil je spomin.

Ivo Obreza nam je z nami delil zgodbo, ki se mu je pripetila leta 1994, ko se je s prijateljico Natašo namenil na koncert v Ljubljano. Obisk Slovenije se ni odvil tako, kot sta si želela, zgodila se je namreč nesreča, ki jo je povzročil vinjeni voznik.


Preverite, v kaj se je zapletel znani Slovenc!
KLIKNITE >>TUKAJ<<

 

»Z Natašo sva se z vlakom odpravila v Ljubljano na koncert Partibrejkerjev, staršem o tem nisem nič povedal, tako da niso vedeli, kje se nahajam. Na poti sva srečala še dva znanca iz Pulja, ki sta bila prav tako namenjena na koncert in tako smo jo tja mahnili skupaj. A žal nam tovrstna zabava ni bila namenjena, saj so bile vse vstopnice razprodane, mi pa smo se potem odpravili v bližnji lokal, kjer smo bili do 4. ure zjutraj,« se spominja Ivo, ki je z družbo načrtoval, da se bodo vkrcali na prvi vlak, a se to ni zgodilo, saj jim je nepredvidena situacija prekrižala načrte.

V Iva silovito trčil vinjen voznik avtomobila

»Hodili smo po pločniku, jaz prvi v vrsti, nekaj metrov pred njimi, ko se je za nami pojavil avtomobil. Vinjeni voznik je nekaj trenutkov za tem izgubil nadzor nad vozilom in trčil vame, tako da me je odbilo nekaj metrov stran. K sreči, sem pristal na travnati površini. Od tistega trenutka se ne spomnim ničesar več, saj sem izgubil zavest, bil pa sem tudi v komi,« razlaga sogovornik in nadaljuje, kako je bilo, ko se je prebudil v bolnišnici.

Ivo Obreza foto: RTL

Izguba spomina in prvi koraki

»Ko sem odprl oči, sem bil pokrit z belo rjuho, v sobi sem opazil ljudi oblečene v bela in zelena oblačila. Ni mi bilo jasno, kdo sem in kje se nahajam. Pojasnili so mi, kaj se je zgodilo in da sem zadnjih devet dni preživel v komi, priklopljen na aparate. Zatem sta me obiskala še moški in ženska, ki ju nisem poznal. Kdo sta in kaj želita od mene?« se je spraševal Ivo, ko je zrl v svoja starša. Zaradi silovitega trka je namreč poponoma izgubil spomin, vedel ni niti kako mu je ime in od kje prihaja. V naslednjih dneh se mu je pričel spomin postopoma vračati, ko pa se mu je dvanajsti dan zazdelo, da je tudi njegovo fizično počutje dovolj dobro, da bi lahko poskusil hoditi, je po dveh korakih padel na posteljo.

»Nadaljeval sem počasi, postopoma, počutil sem se, kot bi bil malček, ki je ravno shodil. Ko so me z očetovo pomočjo 14 dan odpustili iz bolnišnice, sem bil srečen kot majhen otrok. Končno sem se lahko veselil odhoda domov, čeprav bi moral ostati tam še sedem dni. Ko smo z vlakom pozno zvečer prispeli domov, sem občutil neopisljivo srečo. Končno doma!«

Kaj pa se je zgodilo z voznikom? So ga našli?

»Voznik je takrat res pobegnil iz kraja nesreče, a se ni izmuznil, saj so si prijatelji uspeli zapisati registrsko številko. Policija ga je našla pozno popoldne. Takrat so o tej nesreči poročali tudi v radijskih novicah, vest je slišal očetov slovenski sorodnik in ga o tem obvestil. Tako so moji starši izvedeli, kje sem in kaj se mi je zgodilo,« je pojasnil celotno zgodbo Ivo, ki je starše zagotovo zelo prestrašil, saj se jim niti sanjalo ni, da se njihov sin nahaja v drugi državi.

prejšnji članek
Se spomnite, kako je Đuro na televiziji udaril Bizovičarja
Svet slavnih
Se spomnite, kako je Đuro na televiziji udaril Bizovičarja
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Preobrat v eksperimentu, Katja odšla
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Preobrat v eksperimentu, Katja odšla