boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Andraž Uhan od negotovega najstnika do modela

5. 5. 2022; 10.00
Avtor: Vesna Meško
Andraž Uhan

Andraž Uhan foto: edit: njena.si

Nekdanji finalist izbora Mister Slovenije, ki ga lahko spremljate tudi v eksperimentu Poroka na prvi pogled, je bil v začetku srednješolskih let zadržan in umirjen fant. Do boljše samopodobe mu je pomagalo ukvarjanje s športom, največ sprememb pa je dosegel v telovadnici, kjer se je tekom let iz vitkega fanta preobrazil v postavnega moškega.

Andraž Uhan je bil v otroštvu zelo umirjen in prijazen deček. »Tako kot danes, sem imel že takrat rad šport, predvsem igre z žogo, zato sem večino časa zunaj preživel aktivno, veliko sem igral nogomet in košarko s sovrstniki,« pove 25-letnik, ki ima na odraščanje zelo lepe spomine. Zahvala za to gre predvsem krasnima staršema, ki sta mu v um in srce usidrala pomembne vrednote, ki sta jim tekom vzgoje in ustvarjanja družinske harmonije sledila tudi sama

»Vsekakor bi tukaj izpostavil spoštovanje do ljudi in živali, prijaznost ter občutek za pomoč. Prav tako sem se od njiju naučil, kako je treba graditi odnos in s pomočjo pogovora najti pravo pot. Starša sta v mojih očeh že ves čas zgled prave ljubezni, saj sta poročena že 26 let in ju enkrat v vsem tem času nisem videl, da bi se prepirala. Tudi grdih besed pri nas doma ni bilo.«

Andraž Uhan foto: Osebni arhiv

Težko obdobje premagal s pomočjo fitnesa

Andraž je puberteto prestal kot večina najstnikov. Ker pa ga je mučilo pomanjkanje samozavesti, je v želji po spremembah našel rešitev v telovadnici. »Po koncu osnovne šole sem začel s fitnesom oz. treningi z lastno težo za moč. Prav fitnes mi je pomagal tudi pri težkem obdobju v začetku srednje šole, ko mi je manjkalo samozavesti,« razloži Andraž, ki so ga k želji, da priče delati na sebi, spodbudili neprijetni komentarji.

»Najmanj mi je bilo všeč, ko mi je nekdo rekel da sem suh in da moram več jesti. Pojedel pa sem vedno še svojo malico poleg šolske. Danes pa mi je to smešno, saj imam 30 kg več. Drugače pa mislim, da se glede izgleda od tedaj ni kaj dosti spremenilo. No, sedaj imam brado,« se smeji akter televizijskega eksperimenta, ki je na poti skozi srednjo šolo postajal zelo komunikativen, družaben in tudi priljubljen, kar pravi, da za osnovno šolo ne more trditi.

Andraž je pričel plezati že kot deček. foto: Osebni arhiv

Celoten klepet si lahko preberete v aktualni številki revije TopSmrklja, ki je na voljo tudi v e - obliki: KLIKNITE TUKAJ.

Andraž kot tekač

Andraž kot tekač foto: Osebni arhiv

Ukvarjal se je s košarko.

Ukvarjal se je s košarko. foto: Osebni arhiv

Andraž Uhan

Andraž Uhan foto: Nejc Soklič

Andraž Uhan

Andraž Uhan foto: Nejc Soklič

Andraž Uhan

Andraž Uhan foto: Nejc Soklič

prejšnji članek
Jurij Zrnec je na to čakal več kot mesec dni
Svet slavnih
Jurij Zrnec je na to čakal več kot mesec dni
naslednji članek
Ljubezen po domače: Mijina ljubljenka snemanje šova spremljala iz ozadja
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Mijina ljubljenka snemanje šova spremljala iz ozadja