Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ozadje Katine udeležbe v eksperimentu Poroka na prvi pogled

10. 5. 2022; 08.00
Avtor: V.M.
sandi kate

Sandi in Kate foto: Planet TV

Kate Balon si ni predstavljala, da se bo ob sprejetju TV projekta znašla v središču pozornosti, zlasti pa ne, da jo čaka divja vožnja brez krmila. Sedaj, ko je zanjo eksperiment končan, lahko pojasni svojo plat zgodbe …

Kate in Sandi sta teden pred zaključkom oddaje na lastno željo zapustila eksperiment in odšla vsak svojo pot. Občutki so mesece po snemanju znova vzplameneli med spremljanjem oddaje po televiziji, ko sta spoznala tudi širšo sliko eksperimenta. Kakšna je bila pravzaprav njuna vloga v tej televizijski zgodbi? Zakaj so se dogajale stvari, ki jih nista razumela? Zakaj je Kate ob vsej drami ostala prepuščena sama sebi? Vse to in še več se je spraševala Kate, nato pa na celotno izkušnjo pričela gledati iz drugega zornega kota. Danes eksperiment vidi predvsem kot priložnost za številne spremembe ...

Sandi in Kate foto: Planet TV

Kate, v kakšnem spominu ti bo ostala izkušnja v eksperimentu?

Hmmm, v kakšnem spominu mi bo ostala tala izkušnja … rekla bi, da v lepem spominu, ker mi je to prineslo osebno rast, samozavest in moč.

Izrekla si marsikaj takega, zaradi česar se nisi pokazala v najboljši luči. Ali sedaj po ogledu kakšno stvar obžaluješ? Bi danes ravnala drugače?

Ja seveda obžalujem, seveda bi marsikaj povedala drugače, pa ne samo zaradi tega, da bi izpadla v dobri luči … Odgovarjala bi modro in razložila, da lahko na isto situacijo gledamo tudi drugače, ne pa samo tako kot je videti navzven, na prvi pogled. Sicer pa ja, definitivno bi preprečila bi marsikatero nevšečno situacijo.

Kate Balon foto: Osebni arhiv

V središču pozornosti si bila predvsem zaradi povezovanja z Anžetom in Andražem. Kaj se je pravzaprav zgodilo med vami? Kako se je vse začelo in kaj te je spodbudilo k temu, da si se začela spogledovati?

Nisem razdiralka zakonov, situacija za kamerami je bila specifična. Z Anžetom sva si pričela prijateljsko pisati že po prvi večerji. On me je dodal na Instagramu. Pogovor je tekel o tem, kako se počutimo v novih vlogah in vprašal me je, če bi se lahko dobila na pijači. Odgovorila sem mu, da ne bova šla na pijačo, ker ima dobro ženo in ni potrebe, da se dobivava. To je bilo vse.

Glede Andraža pa je bilo tako, da smo se za kamerami dogovorili za zasebno druženje v stanovanju pri Hajdi in Anžetu. Hajdi me je dodala v Instagram skupino z Andražem in me prosila naj ga grem iskat, ker sem imela avto v Ljubljani. Med vožnjo sva z Andražem govorila o fitnesu, o poslu fotomodela, o športni prehrani in sam je predlagal, da bi midva bila usklajen par.

Osebno nisem imela nobenega namena, da bi s komerkoli kaj imela, razen prijateljstva. Zato sem bila do vsakega prijazna in spoštljiva, z moji strani to ni bilo nobeno spogledovanje.

Sandi in Kate foto: Planet TV

Med potekom eksperimenta si imela večkrat priložnost pojasniti ozadje. Recimo takrat, ko te je Sanela na skupni večerji spodbudila, da ji sama poveš, kaj se je zgodilo. Lahko bi vse razjasnila, pa si kar molčala, kar je celotno situacijo še poslabšalo, saj je bilo videti, da ne čutiš obžalovanja. Kaj se je takrat dogajalo v tebi? Zakaj nisi odkrito spregovorila?

V bistvu mi takrat ni bilo nič jasno in nisem vedela, kaj se je dejansko dogajalo. Bila sem prestrašena in pod psihičnim pritiskom, nisem vedela, kako naj odreagiram v taki situaciji … Ob spominu na vse skupaj mi je predvsem žal zaradi Sanele. Obžalovanja takrat nisem pokazala, ampak globoko v duši sem čutila veliko obžalovanja za vse svoje obnašanje, besede in dejanja.

Če bi lahko zavrtela čas nazaj, kaj bi naredila drugače?

Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi vse naredila drugače, preprečila bi vse nevšečnosti, še posebej situacijo z Anžetom. Njemu bi prvi večer rekla takole: »Hvala za kompliment, mi je prijetno to slišat, ampak daj več pozornosti svoji ženi, ker je vredna tega.«

Glede Andraža pa bi rekla takole: »Za enkrat imava prijateljski odnos, če se strinjaš s tem in to je to.« To bi bilo vse, tu bi zaključila.

Kdo te je med to izkušnjo najbolj razočaral in zakaj?

Razočaral mene v bistvu ni nihče, spoštujem vse kandidate. Je pa res, da na vse situacije v življenju gledam takole: ali to je zame priložnost ali je to zame izkušnja.

Seveda je bila to zame velika izkušnja, v kateri sem tudi bolje spoznala samo sebe in svojo osebnost. Situacije, ki so se zgodile, sem analizirala in razmislila, zakaj sem vse to pritegnila v svoje življenje ter kakšne lekcije moram dobiti. Zato me nihče ne razočaral, mi je pa pokazal, kako lahko postanem boljša verzija sebe.

Kate Balon foto: Osebni arhiv

Kaj pa glede Sandija, če bi se lahko vrnila na začetek, kako bi sedaj ravnala?

Sprejela bi ga takšnega kot je. Maksimalno bi mu poskusila biti prijateljica. Ne bi mu govorila o modrostih, ga učila drugače razmišljati in mu pripovedovala o duhovnosti. Moram pa priznati, da je težko graditi odnos z osebo, s katero si ne želiš biti.

Kako ga vidiš danes? Kaj bi mu želela sporočiti, če bi ti prisluhnil?

Danes Sandija vidim kot pridnega človeka, moškega, ki zna vse narediti z svojimi rokami in to zelo spoštujem. Želela bi mu sporočiti, da sem mu za vse hvaležna. Želim in privoščim mu vse najboljše v njegovem življenju, ljubezni in poslu. Z veseljem bi mu bila prijateljica.

Eksperiment je bil hkrati tudi priložnost, da spoznaš, kako funkcioniraš v odnosih in situacijah iz katerih se ne moreš kar umakniti. Kaj si se v teh tednih naučila?

Ja, ta eksperiment mi je res dal veliko priložnost, za katero tudi sem hvaležna, zdaj namreč v vseh situacijah in v odnosih ravnam drugače in na posamezno situacijo pogledam z vseh zornih kotov. Do cilja, ki ga želim doseči, še nisem prišla, se pa sproti učim in veliko premišljujem, preden se odločim. Tudi v odnosih stremim k temu, da gledam samo na pozitivno plat človeka in v vsaki situaciji vidim zase pluse in priložnosti.

Si morda v zadnjih mesecih našla srečo v ljubezni?

O osebnem življenju ne želim govoriti, ker je to zasebno in naj ostane skrivnost. Lahko pa povem, da sem danes srečna v svojem življenju in hvaležna tako produkciji, kot vsem, ki so sodelovali pri tem eksperimentu.

Kate Balon foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
MasterChef: Žanet Breški in njena trnova pot do zvezd
Resničnostni šovi
MasterChef: Žanet Breški in njena trnova pot do zvezd
naslednji članek
Sara iskreno o tem ali šov snemajo po scenariju
Resničnostni šovi
Sara iskreno o tem ali šov snemajo po scenariju