stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Igra za pozornost: Čisto vse o ozadju Mašine drame

27. 4. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
Anja, Matevž in Maša

Anja, Matevž in Maša foto: edit: njena.si

Je Matevž varal Mašo in Meri z Anjo? Kdo je Anja? Zakaj in kaj sta si pisala? Kdo je prespal v Mašini postelji, ko ni bilo Žana? Zakaj je Maša šokirala z napol izmišljeno dramo?

Maša Levačič je v šovu Poroka na prvi pogled zakuhala dramo in pod žaromete postavila znanstvenico Anjo Rijavec, ki ste jo lahko spoznali v šovu Sanjski moški. Da jo bo prijateljica ovila okrog prsta, se Anji ni niti sanjalo, kaj se je pravzaprav zgodilo, pa je ugotovila šele takrat, ko je bilo že prepozno. Ozadje zgodbe je težko strniti v kratek opis, zato z vami delimo podroben klepet z Anjo, ki smo jo temeljito izprašali o nenavadnem dogajanju.

Maša s prijateljicami foto: Planet TV

Anja, v zadnji oddaji smo slišali, da naj bi imela nekakšno razmerje z Mašinim prvim soprogom Matevžem. A začnimo na začetku zgodbe. Maša te je povabila na TV poroko, kar najbrž pomeni, da sta bili več kot le znanki iz šova Sanjski moški?

Z Mašo sva se spoznali v šovu Sanjski moški, kjer pa nisva razvili posebne bližine. Pravzaprav sem za prijateljstva na splošno precej nezaupljive sorte, in se precej previdno in počasi odpiram, zato nato nekaj časa nisva imeli stikov, niti se nisva utegnili dobro spoznati. V nasprotju z ostalimi dekleti se mi zdi, da sem bila za povezovanje v pare in skupinice tako ali tako daleč najpočasnejša.

Kaj je potem vplivalo na to, da sta kasneje stopili v stik in razvili prijateljski odnos?

Bolje sva se spoznali šele poleti, ko sem sama dobila vabilo v Poroko na prvi pogled. Z ekipo, ki je iskala udeleženko, (za katero smo kasneje izvedeli, da bo Matevževa nevesta), smo se kar dolgo vrteli v krogu s tem, ali se bom odločila, ali ne. Sama se za sodelovanje namreč nisem in nisem dala prepričati, saj sem imela številne pomisleke.

Mlada znanstvenica in umetnica Anja Rijavec. foto: Osebni arhiv

Kakšne?

Od službe, do tega, da sem pred kratkim že bila v enem šovu, do tega, da se mi preprosto ni zdelo, da bi lahko bila prava izbira. Sama imam namreč kamere rada, ampak v določeni meri - vseeno se primarno posvečam svojemu delu, ki je bilo že zaradi sodelovanja v enem šovu precej na stranskem tiru. Konec koncev, sama v kameri tudi ne vidim neke prihodnosti, ampak le trenutno zabavo. Po premisleku sem zato takrat sodelovanje zavrnila. Slednje sem zaupala tudi svojim sotekmovalkam iz šova Sanjskega moškega, med drugim tudi Maši.

Povezal vaju je torej šov Poroka na prvi pogled …

Ja, ko so, kmalu nato, k sodelovanju povabili Mašo, sva se zbližali. Namen je bil, da z Mašo delim svoje mnenje o svoji odločitvi in ji pomagam pri njeni. Veliko sva se pogovarjali, in se tako spoprijateljili malo bolj, zato sem se ji odprla in ji začela zaupati. Maša je drugačna od mene, zato je imela na situacijo o sodelovanju pozitiven pogled - in podprla sem jo pri njeni odločitvi. Zdela se mi je boljša izbira od mene. Zaradi tega novega odnosa me je nato povabila na svojo poroko, kar me je res razveselilo. Še dolgo po poroki sva ostali v rednih stikih, in poskušala sem ji stati ob strani s sprotnim pogovorom, kolikor sem pač lahko. 

Anja je tista udeleženka šova Sanjski možu, ki je Blažu poklonila roza vrtalnik. 'Rada gradim. Ne uničujem. Sploh pa ne zvez.' foto: VOYO

Odvijanje Mašine zgodbe v eksperimentu ti je bilo torej precej znano. Kako si ob vsem skupaj gledala na Matevža? Si ga imela priložnost bolje spoznati?

Na poroki sem, tako kot ostala dekleta, spoznala Matevža. Izmenjali smo si stike prek socialnih omrežij, in pri tem je ostalo zelo dolgo časa. Poroka se je dogajala septembra, v stikih sem ostajala le z Mašo, ki je imela z Matevžem veliko problemov. Kar nekaj stvari, ki mi jih je zaupala o njem, mi res ni bilo všeč. Veliko je bilo govora o njegovem preteklem varanju deklet, kar je, tako kot za Mašo, tudi zame občutljiva tematika. Vendar vse skupaj zame ni imelo posebne teže, le toliko, kolikor je to pomenilo Maši.

Kako je torej prišlo do vajinega zasebnega stika? V zadnji epizodi je bilo govora o tem, da sta si pisala. S kakšnim namenom oz. kakšno je ozadje te zgodbe?

Z Matevžem sva se prvič pogovarjala konec oktobra. Takrat je bil na sporedu Sanjski moški, Poroka pa je bila ravno v teku snemanja. Vem, da so takrat skoraj vsi udeleženci Poroke z veseljem spremljali Sanjskega moškega, saj je bila v njem Maša, kot tudi vse me, ki so nas spoznali na Poroki septembra - ko nas ni še nihče poznal.

Maša foto: Planet TV

Že vidim, kam to pelje, je kontakt vzpodbudila oddaja Sanjski moški?

Ja, na Instagram story sem objavila nekaj izsekov in fotografij iz ene specifične epizode - tista, ko me Blaž potegne v bazen. Takrat se mi je na story naključno oglasil Matevž.

Zakaj, kaj je želel?

Preprosto zato, ker ga je kot gledalca zanimalo, kaj naj bi bil hec tega mojega padca v bazen. Zgodbo sem mu razložila, on pa je pohvalil mojo oblačilo za tisto epizodo - bila sem oblečena v natakarico, z belo srajco in črnim telovnikom.

Anja na profesionalnem fotografiranju, preden jo je sanjski Blaž povlekel v bazen. foto: POP TV

Iz tega se je torej razvilo dopisovanje. Je bila vsebina vajinih pogovorov spogledljive narave ali je šlo bolj za to, da je s teboj delil težave, ki jih je imel z Mašo?

Matevža sem po tem pogovoru o bazenu pač vljudno povprašala, kako so pa kaj šli 'njihovi tedni ob vodi', saj sem prek Maše vedela, da so pred kratkim zaključili s snemanjem medenih tednov, ter da se že ves čas nekaj neugodnega dogaja. Takrat se mi je Matevž precej zaupal - povedal mi je, da je zelo težko. Da mu je nelagodno, skorajda nevzdržno, da obžaluje vse, kar se dogaja. Ter hkrati, da ga nihče ne razume, saj se ne poznajo dovolj dobro. Da ima občutek, da dela vse narobe. Ter da z Mašo res nista našla skupnega jezika. Verjetno takrat res ni bilo veliko ljudi, ki bi poznali tako njega, kot Mašo, in niti ni imel komu povedati kaj se mu dogaja. Vprašala sem, kaj točno se je zgodilo. Takrat je rekel, da je preveč, da bi lahko napisal, in da se lahko enkrat po oddaji srečamo na pijači, kjer bo poskušal razložiti. Mašo sem takrat že bolje poznala, vedela sem, da utegne biti njuna komunikacija kompleksna in mogoče celo nerešljiva - že zaradi vsega, kar je ona meni povedala o njem. Rekla sem mu, da mislim, da razumem, kje je težava, in pristala, da se po oddaji kdaj srečamo. Zakaj se pa ne bi.

Matevž foto: Planet TV

Pa si to zadržala zase ali si o tem klepetu seznanila Mašo?

Z Mašo sva se sestali nedolgo po klepetu z Matevžem, natančneje dan pred njenim sestankom s puncami iz oddaje Sanjski moški. Obiskala sem jo v njenem snemalnem stanovanju, saj je bil Žan odsoten, in ji je bilo malce dolgčas. Za klepet z Matevžem sem ji povedala sama. In to sama od sebe, saj se mi je zdelo, da bi na njenem mestu to tudi sama želela vedeti, četudi takrat ni bila več z Matevžem. Konec koncev mi je ona pomenila več kot nekdo, s katerim sem govorila samo enkrat. Povedala sem ji tudi, o čem sva govorila. Ni bila jezna, kazala ni nikakršnega posebnega odziva. Pogovarjale sva se pretežno o Žanu, je pa med najinim druženjem, kot sem izvedela kasneje, napisala sporočilo Matevžu in Meri. Tisti večer sem pri njej celo prespala, in po parih kozarcih vina sva se hihitali še dolgo v noč. Iskreno sem mislila, da bova po tem večeru postali celo še boljši kolegici.

Matevž je Meri skušal pojasniti, da ni nikogar vabil v stanovanje. foto: Planet TV

Se morda ta obisk nanaša na del v oddaji, ko Meri in Matevž rešujeta nesoglasja? Nekoliko nejasen je ta izsek, saj smo gledalci dobili občutek, kot da so bile na obisku pri Maši prijateljice, ki so želele srečati Matevža, kar je Meri vznemirilo.

Ja, to se nanaša na ta del, a na obisku pri Maši sem bila samo jaz. Nobenih drugih deklet ni bilo. Do nesporazuma je prišlo zaradi Mašine uporabe množine in očitno tako zasnovanega sporočila, da sta Matevž in Meri mislila, da želi Maša na obisk pripeljati več prijateljic, med katerimi je tudi Matevževa 'ljubica' s katero se je želel sestati. To je tudi razlog, da Matevž ni vedel, za kaj gre, saj ni imel nikakršne ljubice.

Ampak v oddaji je predstavljeno ravno obratno. Zakaj?

Maši sem omenila klepet z Matevžem, ker se mi je zdelo tako prav, poleg tega v tem ni bilo nič slabega, še manj zahrbtnega. Če bi ji hotela kaj skriti, ji ne bi na nos nesla svojega lastnega masla, ampak bi menda lepo molčala. A ker dejansko nič takega ni bilo, in ker se Maša na to informacijo ni niti posebej odzvala (saj se ni bilo na kaj sploh odzvati), nisem niti posumila, da bi zadeva lahko šla dlje. Hkrati pa, to je bil najin zasebni pogovor, brez kamer. Naslednji dan je tako dobesedno iz nikjer, zame sledil kar velik udarec.

Maša je sklenila začiniti oddajo. foto: Planet TV

Lahko poveš več? Kaj je sledilo?

Popoldne sem iz nikoder prejela njeno obvestilo, da se je pač odločila, da bo zgodbo zapeljala tako, kot jo je. Torej, da sva jaz in Matevž prevarala njo in Meri. V tem ni videla težave. Niti ni razumela, zakaj sem šokirana, razočarana in jezna. S tem je verjetno želela del negativne pozornosti preusmeriti na Matevža, za katerega že vemo, da ima v resničnem življenju res nekaj težav z zvestobo – zato bi se zgodba z mano lepo sočno pokrila. Na njeno presenečenje nisem želela sodelovati v tem, zato sva se močno sprle. Maščevanje je bilo obrnjeno tako, da sem sedaj jaz sovražnica številka ena nje, in njenih prijateljic.

In kako se ob tem počutiš?

Razočarana sem, nisem pa več presenečena. Nad Mašo sploh ne. In tudi ne več nad Matevžem. Branila sem ga, ker je tako prav, in ker ni bil ničesar kriv. Govoric o tem, kaj je počel prej, ne vidim kot pravico za moje spletkarjenje proti njegovi podobi, zato še vedno mislim, da sem naredila prav. Čeprav na svoj račun, in čeprav za to ni bil nikoli posebej hvaležen.

Hkrati mislim tudi, da smo pozabili, da je vse to le oddaja, in da nihče ni z nikomer zares poročen, da bi mu moral polagati račune. Kaj šele bi bilo, če bi midva takrat zares kaj imela? Se zares zaljubila? Mi tega kot kolegica ne bi privoščila? Sploh z nekom, ki je njej popolnoma odveč? Naj bi Matevž Mašo prosil za dovoljenje, če se lahko spozna z menoj?

Vse, kar lahko rečem je, da si želim, da bi lahko prej videla to oddajo, kot sem začela imeti stik s komerkoli od njiju dveh. Če je vse tako, kot sedaj izgleda, sem vesela, da sem jo odnesla samo s tem. Mogoče moj previden pristop do sklepanja novih prijateljstev v krogu pod žarometi le ni tako napačen. Empatije, ljudje, empatije in skromnosti vam manjka.

Anja Rijavec foto: Aleš Bravničar

prejšnji članek
Jasna Kuljaj: V meni živi več osebnosti, morda bi lahko spoznali še kakšen nov pol
Svet slavnih
Jasna Kuljaj: V meni živi več osebnosti, morda bi lahko spoznali še kakšen nov pol
naslednji članek
Noseča Sanja Grohar rada pokaže trebušček
Svet slavnih
Noseča Sanja Grohar rada pokaže trebušček