pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Novi pevec skupine Pop Design prebil led

3. 4. 2024; 12.00
Avtor: V.M. / PR
maj-vrhovec, pop-design

Maj Vrhovec foto: Promo

Pevec Maj Vrhovec že nekaj časa nastopa s skupino Pop Design, se vam pa tokrat skozi novo pesem še uradno predstavlja kot član zasedbe. Pa ne le to, Maju so zaupali še eno pomembno vlogo …

Glasbena skupina Pop Design je ustvarila novo pesem in videospot z naslovom Sol na rano. Gre za prvi glasbeni izdelek, ki ga je skupina posnela s sedanjim pevcem Majem Vrhovcem. Skladba govori o sreči, ki je bojda z drugega sveta, kamor Pop designovci želijo popeljati poslušalce.

Člani zasedbe z novim pevcem Majem Vrhovcem. foto: Promo foto

Maj Vrhovec odstira novo poglavje

Maj sicer že nastopa s skupino, je pa omenjena pesem prva, ki jo je zapel in posnel kot član Pop designa. Na snemanju je imel nekaj treme, kar je razumljivo, saj prav s to skladbo prebija uradni led kot pevec skupine.

Doslej je prepeval pesmi, ki so že znane, a so jih pred njim peli drugi pevci. S Soljo na rani pa se začenja njegovo Pop design pevsko obdobje. Pevsko mu je pri skladbi pomagal priznani vokalni pedagog Nace Junkar. S pravilno tehniko mu je ojačal in še olepšal že sicer lep glas, poskrbel pa tudi, da se bo Maj po večurnih nastopih v živo izognil hripavosti in utrujenemu glasu.

Maj Vrhovec foto: Denis Čotar

Ne le frontman skupine

Kljub temu, da je najmlajši tako po letih kot stažu v skupini, pa Maj ni le frontman. Bend mu je namreč zaupal tudi snemanje in produkcijo novega singla. »To si zares štejem v veliko čast. Zelo vesel sem tega njihovega zaupanja, čeprav je pomenilo tudi še dodatni pritisk in pričakovanja. Mislim, da nam je uspelo narediti izdelek, ki ga lahko s ponosom predstavimo Sloveniji,« je strnil misli Maj, ki sicer študira glasbeno produkcijo. Ker imajo za povrh studio imajo doma, je seveda vse skupaj veliko bolj praktično.

Čeprav ga spoznavamo kot pevca, pa naj vam zaupamo, da Vrhovec igra kar nekaj glasbenih inštrumentov. V glasbeni šoli je zaključil 5 let klavirja in 5 let kitare, obvlada osnove bobnov, je tudi samouk na flavti, zaradi česar fantje pravijo, da je pričakovati, da bo v bendu v prihodnje sodeloval tudi kot glasbenik, ne le pevec in snemalec.

Utrinek iz videospota Sol na rano

Utrinek iz videospota Sol na rano foto: Promo

prejšnji članek
Umrl je režiser filma Bitka na Neretvi
Svet slavnih
Umrl je režiser filma Bitka na Neretvi
naslednji članek
Med poslušalci v Sloveniji so najbolj priljubljeni izobraževalni podkasti
Življenjski slog
Med poslušalci v Sloveniji so najbolj priljubljeni izobraževalni podkasti
#obraziavenija
obraziavenija