callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica
Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke morskega življa« so nenasitne

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Strokovnjakinji eksperimenta navdušili tudi v živo

3. 6. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
sonja-javornik, špela-gornik, delavnica, poroka-na-prvi-pogled, odnosi-na-prvi-pogled

Del udeležencev sobotne delavnice foto: Borut Peterlin

Sonja Javornik in Špela Gornik sta s TV ekranov stopili med ljudi in tekom prve delavnice o odnosih navdušili s sproščenim programov. »Nad srečni sva,« se smeji Javornikova.

Medtem ko se 3. sezona eksperimenta počasi zaključuje, sta strokovnjakinji Špela Gornik in Sonja Javornik minulo soboto že odstrli novo poglavje. Lotili sta se namreč pogovornih delavnic, ki sta jim nadeli ime Odnosi na prvi pogled. »Tokrat je bila tema Odnosi v času družbenih medijev in veseli me, ker lahko povem, da je bilo naše druženje zelo uspešno.«

Brezplačne delavnice so zajemale tako predajanje zanimivih informacij s področja zgodovine, znanosti in psihologije komuniciranja kot popestritev s konkretnimi primeri odnosov in spodbuditvijo dvosmerne komunikacije z udeleženci.

Špela in Sonja foto: Borut Peterlin

»Gotovo je bil najbolj zanimiv del, ko so nama zastavljali čisto konkretna vprašanja - od tega, kako najti (samo) prijateljico na spletu, kako gledamo na to, da eden v paru želi imeti prijatelja drugega spola, pa ali je prav, da prekinemo stik s starši, ki imajo težave z alkoholom in prihaja do raznih zlorab, pa o tem, zakaj so moški najprej polni sladkih besed, potem pa izginejo …« je pojasnila Sonja, ki jo je zelo razveselilo, da se je med žensko publiko znašel tudi zelo mlad parček, željan diskusije in novih spoznanj.

Strokovnjakinji je na dogodku kavalirsko spremljal Špelin partner Borut Peterlin, ki je kot odličen fotograf poskrbel za spodnje fotoutrinke. »Na fotografijah ni celotna zasedba udeležencev, saj vsem ni ljubo izpostavljanje. Mislim pa, da so bili kar vsi res zadovoljni in zainteresirani za nove delavnice, ki jih bova pripravili septembra, ko bova začeli tudi res redno delati tudi vikend delavnice, ne samo enodnevne dogodke,« je radostna Javornikova.

Špela med razlago foto: Borut Peterlin

Utrinek z delavnice Odnosi na prvi pogled foto: Borut Peterlin

Sonja Javornik v elementu

Sonja Javornik v elementu foto: Borut Peterlin

prejšnji članek
Tinkara Fortuna s svojo prvo pesmijo ponudila prostor mladim ustvarjalcem
Svet slavnih
Tinkara Fortuna s svojo prvo pesmijo ponudila prostor mladim ustvarjalcem
naslednji članek
VIDEO: Deželak Junak se je čustveno zlomil
Svet slavnih
VIDEO: Deželak Junak se je čustveno zlomil