škof, Trst, Enrico Trevisi
Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, daroval bo mašo na Velikem trgu

andrej-hohlun, rusija, ukrajina
Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v lasti Rusa na seznamu sankcij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tinkara Fortuna s svojo prvo pesmijo ponudila prostor mladim ustvarjalcem

3. 6. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
1721406.width-932

Tinkara Fortuna foto: Medijales Photography

Ustvarjalka za otroke in članica skupine Bepop Ladies je izdala svojo prvo avtorsko otroško pesem. 'Videospot je poseben zaradi tega, ker je poleg skoraj 600 sodelujočih otrok, narejen z mlado, a zelo zagnano in strokovno energijo.'

Tinkara Fortuna nadaljuje s širjenjem ustvarjalnega sveta za otroke. Avtorica otroških knjig je namreč razveselila s svojo prvo otroško pesmijo, ki nosi naslov Počitnice. A to ni zgolj lahkotna skladba, ki bo mladino vzpodbudila k rajanju. Tinkara je namreč zakuhala velik projekt, pri katerem je sodelovalo na stotine otrok. Poleg tega, da boste v videozgodbi zasledili tudi znane obraze, pa je zagotovo najbolj zanimiv podatek, da sta za režijo in kamero poskrbela dijaka 4. letnika Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Lovru Marjanoviću in Nejcu Pečniku je bil zlasti v oporo mentor, prof. Alen Pavšar.

»Očitno je res, kar pravijo, da če je nekaj narejeno s srcem in strastjo, se potem vse postavi na pravo mesto. In te moje Počitnice so vse to, predvsem pa moj velik ponos in začetek nečesa lepega v letu 2024. Hvala Zvone Tomac, ker si verjel vame in me izzval, da se prvič sama lotim besedila in melodije. Nastale so Počitnice in v glavi so že tudi nove rime za prihodnje pesmice. Obljubim, da je to moja prva plesna otroška pesem, nikakor pa ne zadnja. Moj cilj je otroški album s plesnimi pesmicami, ki bo sledil v prihodnjih letih in je edina logična nadgradnja mojih slikanic in druženj z otroki na različnih prireditvah,« je v zapis strnila misli Tinkara, ki pravi, da je poleg materinstva, petja in plesa njeno poslanstvo tudi delo z otroki.

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Naj bo preteklost vaša učiteljica in ne breme
Horoskop
Tedenski horoskop: Naj bo preteklost vaša učiteljica in ne breme
naslednji članek
Strokovnjakinji eksperimenta navdušili tudi v živo
Resničnostni šovi
Strokovnjakinji eksperimenta navdušili tudi v živo
#obraziavenija
obraziavenija