franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Duo Kamikazeti postali 'Nori Slovenki', ki osvajata tujino!

12. 11. 2019; 09.15
Avtor: Vesna Meško
duo-kamikazete

Duo Kamikazete na hrvaških talentih. foto: Osebni arhiv

Mladi talentki, ki slišita na ime Duo Kamikazete, letos osvajata Hrvaško, kjer sta povsem obnoreli publiko šova Supertalent Hrvaška. Ne le, da so jima nadeli naziv 'Lude Slovenke', mladenki sta postali vrhunski zračni akrobatki, ki se že dogovarjata za sodelovanja na največjih, svetovnih odrih. Poklon, dekleti!

Saj se spomnite  Eve Kobal in Tinkare Loverčič, dveh nadarjenih in visoko motiviranih deklet, ki ustvarjata zračne akrobacije pod imenom Duo Kamikazete? Spoznali smo ju v lanskoletnem šovu Slovenija ima talent, kjer sicer nista slavili uvrstitve v finale, sta pa kljub temu izkoristili zlate trenutke in nadaljevali z marljivim delom. Kam ju je ponesla trda disciplina, sta nam zaupali v prijetnem klepetu. Vabljeni k branju intervjuja …

Mineva eno leto od prelomne izkušnje v šovu Slovenija ima talent, kjer sta Slovenijo osupnili z umetniškim plesom ob drogu, tekom katerega sta pokazali sadove odrekanj ter napornih treningov. Sta predstavitev na televiziji vzeli kot priložnost za rast?

Tako je. Šov nama je dal res veliko, ampak na koncu je samo od tebe odvisno, kako bos izkoristil 'zlate trenutke', ki so ti dani in le-ti lahko kar hitro minejo. Lahko si zmagovalec ali poraženec, čez nekaj let pa se vse spreobrne. Ko se zaprejo kamere, je vse zgolj na tebi in le vztrajnost ter nadaljnja motivacija ti lahko pomagata do nadaljnjih uspehov.

Za njima je obilo odrekanj in trdega dela. foto: Osebni arhiv

Te misli sta se tudi v resnici oklepali, po šovu namreč nista zaspali na krilih 'slave', kajne? Kaj se vama je dogajalo v minulem letu?

V minulem letu sva imeli veliko nastopov za različna podjetja in na različnih dogodkih, začeli sva sodelovati z različnimi artisti in seveda odkrili tudi nove discipline s katerimi se sedaj širiva. Poleg plesa ob drogu, sedaj pleševa tudi na letečem drogu, 'aerial straps-ih', obroču, svili itd. Lahko povzamemo, da sva se znašli v vodah 'zračnih akrobacij', ki oblikujejo še bolj poseben in z adrenalinom poln Duo Kamikazete.

Lansko leto ste v očeh gledalcev prebudili zavedanje, da gre za čudovito, umetniško obarvano športno disciplino. Sedaj ste se s tem poslanstvom odpravili prek meja, v sosednjo Hrvaško, postali ste namreč tekmovalki šova Supertalent Hrvaška. Povejta, kako vama gre, kako so vaju sprejeli žirantje in publika?

Zavedava se, da ti vedno višji cilji ter izzivi, ki se ti postavijo na pot, pomagajo do najboljšega in najhitrejšega napredka, zato sva se odločili za sodelovanje na Supertalent Hrvaška. Na avdiciji sva se predstavili s plesom ob drogu, katerega so hrvaški gledalci sprejeli s še večjim navdušenjem kot na slovenskih tleh, žirantje pa so ostali brez besed in nama namenili naziv 'lude Slovenke'.

Duo Kamikazete sta postali zračni akrobatki. foto: Osebni arhiv

Menda sta se že uvrstili v polfinale?

Res je. V sredini decembra (15. 12.), se bova pomerili v zadnji polfinalni oddaji in pokazali, česa sva še zmožni. Za polfinalni nastop se pripravljava že res dolgo in vanj vlagava vse, tako da upava, da se nama bo ves trud tudi poplačal.

Kaj pričakujeta od predstavitve pri sosedih?

Upava, da nama bodo hrvaški talenti odprli še kakšna nova vrata in nama prinesli nova sodelovanja. Zelo radi nastopava in navdušujeva publiko, tako da se novih nastopov ne bi branili. Iščeva pa tudi sponzorje, ki bi nama omogočili treninge na primerni ravni ter nakup vseh rekvizitov potrebnih za nadaljnji razvoj.

Čeprav so hrvaški talenti v polnem teku, pa že imata pred seboj nove načrtne in cilje. Željo imata namreč  nastopiti na še večjem odru, kajne? Kam jo bosta torej mahnili?

Ker nikoli ni dovolj, imava v mislih že nove projekte. Tokrat meriva na Nemčijo, kjer je populacija veliko večja, s tem pa tudi nivo artistov. Ravno se dogovarjava za sodelovanje na show-u Das Supertalent, to so nemški talenti.

Njuni nastopi so polni adrenalinskih akrobacij. foto: Osebni arhiv

Kdo vama ob vseh teh prizadevanjih najbolj v oporo?

V največjo oporo sva si vedno ena drugi, saj najbolj razumeva dano situacijo. Če pa to odmislimo, so tu vedno za naju družina in prijatelji. Po slovenskih talentih sva začeli sodelovati z Dunking Devils-i, kjer v Woop-u trenirava različne discipline, začeli pa sva trenirati tudi z zmagovalko Tjašo Dobravec, ki naju sedaj žene naprej in nama pomaga na najini poti, bolj kot kdorkoli.

Kaj so vajine sanje? Imajo vsi ti nastopi na različnih talentih pravzaprav višji cilj?

Seveda. Najina želja je, da se s temi nastopi pokaževa ljudem in pridobiva na veljavnosti. Z veliko željo pa upava, da bova nekoč lahko zaživeli najine sanje in nastopili na svetovno znanih cirkusih, kjer so izbrani elitni artisti celotnega sveta.

Duo Kamikazete foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Žiranti Znanega obraza so se družili z oboževalci
Resničnostni šovi
Žiranti Znanega obraza so se družili z oboževalci
naslednji članek
Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov Ljubezen na vasi
Resničnostni šovi
Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov Ljubezen na vasi