Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Talent Denis Zajc z vokalom navdušil v tujini

23. 8. 2022; 12.00
Avtor: Vesna Meško
denis-zajc, tamburica-fest, talenti, mondovizija, 2022

Denis Zajc med nastopom foto: Osebni arhiv

Zasavski voznik tovornjaka, ki se je predstavil na odru šova Slovenija ima talent, je navdušil na največjem tamburaškem festivalu v Srbiji. Denis Zajc je prejel priznanje za najboljši moški vokal, pozornost pa je pritegnila tudi celotna zasedba, s katero so se predstavili na festivalu.

Denis Zajc je v tujini prejel veliko priznanje in potrditev, da njegov glas sodi na velike odre. Minuli konec tedna se je namreč predstavil na Tamburica festu Novi Sad, kjer je v okviru Mondovizije nastopil z avtorsko pesmijo 'Neču žalit zbog garavuše' ter osvojil nagrado za najboljši moški vokal. Pozornost pa ni pritegnil le on, v drugem delu večera je namreč navdušila celotna zasedba, s katero se je udeležil festivala. Tamburaška skupina Mlin in glasbenice, ki so prijazno priskočile na pomoč, so namreč prejeli nagrado za umetniški vtis.

Utrinki z glasbenega festivala. foto: Osebni arhiv

Denis, konec tedna se najbrž zdi kot prekrasne sanje. Lep občutek, kajne? Ste pričakovali, da lahko z vokalom pritegnete toliko pozornosti?

Že samo to, da sem se kot avtor uspel uvrstiti v tekmovalni del, je samo po sebi nagrada. Da pa zastopaš svojo državo in da stojiš na takšnem odru in si ga hkrati deliš z vokalisti/glasbeniki kot so Marko Kukobat, Mattia Zannatia, Vlatka Kopić – Tena, Melinda Meći Morvai, Tanja Šeter itd., pa je spet nagrada sama po sebi. Same nagrade res nisem pričakoval - priznam konkurenca je bila huda in ostali izvajalci so imeli tudi malo renomeja.

Kakšni so sedaj spomini in vtisi, ko so se čustva malce pomirila?

Seveda mi bo ta izkušnja ostala v lepem spominu, malo je izvajalcev, ki se lahko pohvalijo z nastopom na takšnem festivalu. Poleg tega smo se predstavili samo trije nastopajoči, ki smo bili obenem izvajalci in avtorji, tako da tudi tu sem ponosen nase. Vse to je zame potrditev, da delam, oziroma da delamo dobro.

Nastop tamburaške skupine Mlin in bračistke Damjana, Dijana in Nina. foto: Osebni arhiv

Na odru ste bili sproščeni, videlo se je, da zelo uživate. Ste tudi sam zadovoljni s tem, kako ste predstavili Slovenijo?

Nastop sem izvedel samozavestno, predvsem pa kar je najpomembnejše, užival sem in na koncu je bilo veselje neizmerno. Tudi v drugem večeru, ko smo nastopili še skupaj s Tamburaši Mlin, kjer sem član in glavni vokal, mislim, da smo lepo zastopali Slovenijo in na koncu bili nagrajeni za trud, ki smo ga vložili skozi priprave na ta festival.

Nastopili pa niste le člani ustaljene tamburaške skupine, kajne?

Ja, res je, naj povem, da smo imeli nekaj težav, saj smo skozi priprave malo spreminjali ekipo - iskali smo bračista, na koncu pa našli tri bračistke Damjano, Dijano in Nino iz orkestra AKORD ( Celje), ki so nam priskočile na pomoč. Še enkrat hvala, velika zahvala pa gre tudi Samo Petriču, ki je projekt za nas vodil od začetka do konca.

Predstavniki iz Slovenije so se odlično odrezali. foto: Osebni arhiv

Kaj vas je kot izvajalca pri sami organizaciji festivala najbolj navdušilo?

Da te na odru spremlja Tamburaški orkester RTV Vojvodina (hvala Marko Parcetić za aranžma) in to na takšnem odru, to je perfekcija, čisti užitek in adrenalin in resnično sem hvaležen za to izkušnjo, ki zajema veliko novih prijateljstev in veliko ljudi, ki nas povezuje ljubezen do Tamburaške glasbe. Neprecenljivo. Moj poklon ljudem, kot so Danilo Ninković in Jovan Pejčić za organizacijo Svetskog Tamburice Festa Novi Sad, takšni dogodkov je pri nas premalo.

Pritegnili ste pozornost v tujini. Kaj to pomeni za vaše nadaljnje karierne korake?

Kariera (smeh) … najprej bo treba spet v službo, nazaj v realnost, potem pa ne vem, nekaj stvari se odpira. Predvsem čakam na izid festivalske plošče, na katerem bo tudi moja skladba - studijska verzija z orkestrom. Potem pa kdo ve, mogoče bova naslednjič klepetala o tem, da so me celo kam poklicali …

Utrinki z glasbenega festivala. foto: Osebni arhiv

Nagrada, ki jo je prejela TS Mlin. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Raziskovalci potrdili, da psi jokajo tudi od veselja
Zdravje
Raziskovalci potrdili, da psi jokajo tudi od veselja
naslednji članek
Helena Blagne navdušila s svojo drznostjo
Svet slavnih
Helena Blagne navdušila s svojo drznostjo