robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo ...

Veliki rdeči pes Clifford v Koloseju Njena.si

Hči Petra Polesa v glavni vlogi

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Talenti: Pojoči tovornjakar in Matej Rokavec združila moči
| Vesna Meško

Talenti: Pojoči tovornjakar in Matej Rokavec združila moči

Matej Rokavec in Denis Zajc, POP TV, edit: njena.si

Se spomnite očka, ki je s kamionom prihitel pred POP TV, skočil iz kabine in stekel naravnost na oder šova Slovenija ima talent? Pojoči tovornjakar vam predstavlja videospot za pesem, ki bi morala zaživeti na polfinalnem odru, a žal kljub vsem glasovom žirije ni dobil te priložnosti. Razkrivamo, zakaj je del videospota tudi Matej Rokavec iz šova Ljubezen po domače.

Denis Zajc je tisti pojoči voznik kamiona, ki je s svojim vokalom navdušil v šovu Slovenija ima talent. Kot je pojasnil, na oder talentov ni stopil zaradi prepoznavnosti, pač pa zaradi tega, da sam sebi dokaže, da ni tako 'švoh', kot si morda misli. Pa mu je uspelo? Zasavec si je sicer prislužil vse glasove žirantov, v polfinalu pa žal zanj ni bilo mesta. Danes vam razkrivamo, da bi moral Denis svoj pravi talent pokazati ravno na polfinalnem odru, saj je za nastop v živo pripravil avtorsko pesem Le jaz in ti, ki bi žirante zagotovo prikovala na zadnjo plat. Pesem sicer ni zaživela na malih ekranih, a Denis kljub temu ni vrgel puške v koruzo …

Foto: VOYO - Se spomnite pojočega tovornjakarja?

Vokalist tamburaške skupine Mlin je pesem skupaj z drugimi ustvarjalci napisal že pred leti, po šovu pa je sklenil, da je napočil čas, da glasbena zgodba dokončno zaživi.

»Odločili smo se, da projekt izpeljem, pa četudi v lastni režiji. Svoj pridih je dodal tudi Tadej Vasle z aranžmajem in tako je skupaj s studiom Shortcut nastal še videospot,« pojasnjuje Denis in dodaja, da so videozgodbo popestrili s še enim znanim obrazom, Matejem Rokavcem, ki ga dobro poznamo iz šova Ljubezen po domače.

Foto: Arhiv zasedbe - Denis in Matej

In kako je prišlo do sodelovanja?

»Z Matejem se poznava že od šolskih dni,« nam pove Denis, Matej pa tudi z nasmehom do ušes prikimava, da se že dolgo poznata in da je z veseljem pristal na sodelovanje.

»V videospotu med nastopom na odru vseskozi s prsti prikazujem kvadrat, s čimer nakazujem, naj mi vendarle nekdo prinese harmoniko. Tako se je utrnila ideja, da bi lahko komično vključila raznolike lesene izdelke kvadratne oblike. In koga drugega bi lahko povprašali, kot pa Mateja iz mizarstva Rokavec! Matej je bil seveda takoj za akcijo, no, še več, v trenutku sem poleg lesenih izdelkov dobil še igralca! Samo spogledala svo se, naslednji dan pa smo že snemali,« nam je pojasnil Denis, Matej pa je kot zanimivost omenil, da so snemali ravno na dan, ko sta z njegovo drago Sentyo v POP IN-u predstavila svojo dojenčico Auroro.

Foto: Arhiv zasedbe - Ekipa, ki je ustvarila videospot za pesem Le jaz in ti.

»Ko sem prišel domov, sem se samo preoblekel, napolnil avto z lesenimi izdelki in hop v Mladinski center Zagorje, kjer smo snemali vse do polnoči.«

Vabimo vas, da si ogledate videospot, kjer bo vašo pozornost sicer pritegnil tudi naš navihani Matej, verjamemo pa, da bo Denis z vokalom predramil tudi tiste najbolj zaspane poslušalce. »Jaz se ga kar ne morem naposlušati. Vsak dan si ga zavrtim za dobro jutro in lahko noč. In potem tako lepo objamem moji kraljični, da ob melodiji v objemu zaspimo,« še razneženo zaključi naš pogovor Matej.