boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Skromna in nadarjena Brianna prihaja iz znane družine

2. 10. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
brianna-selina-jäger, slovenija-ima-talent

Brianna Selina Jäger foto: VOYO

Skromna najstnica je samouk, ki svoj glas razvija povsem sama, med ljubiteljskim prepevanjem v otroški sobi. Njena družina prekipeva od ponosa - vas zanima, čigava nečakinja je Brianna?

15-letna Brianna Selina Jäger ima izjemen pevski talent, a se hkrati prizemljeno ozira za svojimi življenjskimi sanjami. Kljub lepi uvrstitvi v popularnem nemškem glasbenem šovu je skromno zakorakala na oder šova Slovenija ima talent in pokazala, kaj zmore glas nešolane pevke, ki predvsem uživa v preizkušanju svojih glasilk. Na nadarjeno dekle je nadvse ponosna tudi njena teta Aleksandra, javnosti dobro poznana soproga legendarnega Daniela Popovića.

Brianna Selina Jäger na odru šova Slovenija ima talent. foto: VOYO

»Izjemno sem ponosna na svojo nečakinjo, predvsem zato, ker je samouk. S trdim delom, močno voljo in željo je dosegla to, kar si je želela. In to pri 15-ih letih. Ima čudovito barvo glasu in vedno izbira zelo zahtevne pesmi, kjer njena kvaliteta pride še bolj do izraza. Že sama uvrstitev na THE VOICE KIDS GERMANY in uvrstitev v polfinale, govorita o tem, da so tudi v tujini prepoznali njen talent. Med toliko prijavljenimi pevci iz različnih držav moraš biti res dober, da se uvrstiš v tekmovalni del. Tudi v Sloveniji je pred kratkim nastopila na Mednarodnem otroškem pevskem festivalu v Brežicah pod vodstvom Brigite Šuler in njenega soproga Maxa ter zasedla odlično 3. mesto v svoji kategoriji in to med ogromno nastopajočimi. Res odličen festival, vrhunsko organiziran. Na Slovenija ima talent se je prijavila brez pričakovanj, povsem sproščeno in navdušila tako žirijo, kot publiko. In verjamem, da je to samo začetek njene lepe pevske kariere in da bomo še veliko slišali o Brianni,« je za njena.si strnila misli Aleksandra, ki so jo po sinočnji oddaji zasuli odzivi navdušenih sledilcev.

Ponosna Aleksandra in Daniel Popović. foto: edit: njena.si

Dekle, ki živi za svoje sanje

Najstnico smo na enem izmed poletnih dogodkov spoznali tudi sami. Na nas je pustila prijeten vtis skromnega, malce sramežljivega dekleta, kar je v sodobnem svetu pogosto neutemeljene samozavesti prijetna osvežitev. Zanimivo zgodbo o Briannini veliki ljubezni je z nami delila njena mama Brigita Jäger, ki nam je potrdila, da je hčerka skromno dekle, ki preprosto živi za svoje sanje.

»Za vse, kar je dosegla do sedaj, se lahko največ zahvali svoji ljubezni do glasbe in vztrajnosti, kar je nekaj najlepšega, še posebej za nekoga, ki se čisto sam, brez tuje pomoči trudi uspeti. Brianna namreč nima učiteljev petja, ne hodi nikamor na vaje ali kaj podobnega. Za vse se trudi sama, v svoji sobi, jaz pa jo po svojih najboljših močeh spodbujam in jo spremljam. Seveda ima tudi moralno podporo domačih, a največ šteje njena vztrajnost in usmerjenost v njen cilj,« pripoveduje Brigita, ki se rada spomni, kako je hčerka že kot majhna punčka z navdušenjem spremljala nemško glasbeno oddajo The Voice Kids Germany. Tedaj so se namreč pričele rojevati velike in bleščeče sanje, za njihovo uresničitev pa je zbirala pogum vse do zadnje starostne meje za prijavo.

Brigita je hčerko spremljala na popularni nemški pevski šov. foto: Osebni arhiv

»Ko je lansko leto nastopil njen čas, je odločno stopila predme in rekla: "Mami, želim, da me prijaviš na The Voice Kids, ker je letos moja zadnja priložnost, saj bom prihodnje leto za to prestara". Moram priznati, da mi je to vzelo sapo, saj sem se zavedala, kaj to pomeni ... časovno in finančno. A kakšna mama bi bila, da svojega otroka ne bi podpirala pri uresničevanju svojih sanj, ne glede na vse. In tako se je zgodilo. Prijavila sem jo, bila je povabljena na prvi Scouting v München, kjer je uspešno prestala tri avdicije v enem dnevu in si tako zagotovila povabilo v Berlin, na finalni predizbor do slepih avdicij. Že do te točke je bilo zelo 'pestro',« se spominja ponosna mama in brž dodaja, da se je popolnoma vse izplačalo, saj si je hčerka izborila svoj nastop na velikem odru in na slepih avdicijah, kar je bil njen primarni cilj.

Brigita je ponosna na svojo skromno hčerko. foto: Osebni arhiv

»Ni si predstavljala razpleta, ki jo je po tem, ko je prišla v tim Michi&Smudo, popeljal v Knockouts (polfinale). Ker je zelo samokritična in perfekcionist, ni bila zadovoljna s svojim nastopom, saj si pesmi ni izbrala sama in je energično pesem morala zapeti kot balado, kar ni mačji kašelj in tako je tudi zelo težko pokazati, kaj vokalno zmore. V času pred nastopom je bila zelo vznemirjena in negotova, pri čemer ji je njena sestrična moralno stala ob strani in z njo vadila ter jo čustveno pripravljala na nastop. Želele smo, da bi jo spremljala v Berlin, a okoliščine žal tega niso dopuščale. Kakorkoli že, temu ogromnemu pritisku je bila kos, bolje kot jaz, ki sem samo iz zakulisja spremljala njen nastop. Bravo za tak pogum!« je ponosna Brigita, ki se še danes polna adrenalina spominja nepozabnih trenutkov, ko je Brianna zablestela s coverjem popularne pesmi Control in prejela navdihujoče pohvale poznavalcev, ki so 14-letnemu dekletu dale potrditev, naj še naprej sledi svojim sanjam.

Brianna s sestrično Riyo in teto Aleksandro. foto: Osebni arhiv

Pa se je po uspehu v nemškem šovu tudi doma kaj spremenilo? O, ja, Briannin talent je namreč pritegnil tudi domače glasbene ustvarjalce. »Ko je njena teta Aleksandra objavila njene posnetke na družbenih omrežjih, jo je tako opazila Brigita Šuler, ki jo je povabila k prijavi na avgustovski  Mednarodni otroški festival v Brežicah. Festivala se je tudi udeležila in v finalnem večeru zasedla odlično 3.mesto, poleg tega pa je prejela še častno povabilo predsednice WAPA Evrope, Eveline Batay za udeležbo na festivalu The Golden Voice na Malti, le ta se bo odvil marca 2024. Svojo strast do petja je želela deliti tudi s Slovenijo, zato se je udeležila šova Slovenija ima talent. Bila je lepa izkušnja, ena več v nizu, kar si bo Brianna še zadala v prihodnosti,« je zaključila naš klepet Brigita in za konec izrazila srčno željo, da bi morda kdo prepoznal talent preprostega dekleta in ji pomagal naprej na njeni poti.

Brianna je prejela stoječe ovacije. foto: VOYO

Ponosna mama Brigita foto: VOYO

Brianna Selina Jäger foto: VOYO

prejšnji članek
Snemanje šova Kmetija je zaključeno
Resničnostni šovi
Snemanje šova Kmetija je zaključeno
naslednji članek
Mojca Mavec prisega na kolo
Svet slavnih
Mojca Mavec prisega na kolo