oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Se je Franc na Talentih šalil ali je mislil resno?

23. 10. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
franc-rajšp

Franc Rajšp foto: POP TV

Franc Rajšp je pod žaromete šova Slovenija ima talent stopil s prav posebnim izborom pesmi trogirskega Pavarottija. Žiriji in gledalcem ni bilo jasno, kaj se dogaja …

Sinoči se je odvil težko pričakovan nastop kmeta Franca Rajšpa, ki je že tekom atraktivnega napovednika šova Slovenija ima talent vzbudil močan vtis, da veliko obeta ter da komaj čaka na priložnost, da kameram in javnosti pokaže svoje pevske sposobnosti.

Franc Rajšp ima rad kamere. foto: POP TV

»Gremo na oder pokazat, kaj bodo rekli …« je dejal priljubljeni tekmovalec šova Kmetija, ki so ga iz zaodrja spremljali prijatelji z inštrumenti. A pred žirijo je sledilo presenečenje, 25-letnik je namreč pel brez glasbene spremljave in s svojimi vokalnimi sposobnostmi hitro izzval kritične reakcije Lada, Marjetke in Ane, ki jim ni bilo jasno, kaj poslušajo in kaj se pred njimi dogaja.

Franc, za katerega gledalci niso bili prepričani, ali misli resno, ali pa se morda zgolj šali, je sicer nastopil s pesmijo Vilo moja pokojnega dalmatinskega glasbenika Vinka Coce, ki si je tekom častitljive glasbene kariere prislužil laskajoče vzdevke, kot so trogirski Pavarotti, prvi glas Dalmacije' in 'trogirski slavček'.

Franc Rajšp med petjem. foto: VOYO

Frančev trud je v zaodrju z navdušenjem pospremilo sedem njegovih prijateljev, pet izmed njih pa se mu je za konec na Ladovo povabilo pridružilo tudi na odru. Franc je ob njihovi spremljavi zarajal s pesmijo Alfija Nipiča 'Štajerska se veseli', a je četrti žirant Andrej Škufca po začetnem plesu s pritiskom na rdeči gumb izrazil željo, da zaključijo svojo izvedbo.

Žirija je ob koncu prišla do ugotovitve, da je bilo vse skupaj le šala, po njihovi oceni namreč niti en predstavljeni del ni zajemal kriterijev resne udeležbe. »Kater del je bil pa tle zares?« je vprašal Lado, Ana pa mu je pritrdila, da ima prav. »V bistvu imaš prav, niti eden.«

Franc se kljub njihovi oceni sicer ni zafrkaval in je na oder stopil z resnimi nameni, njegova velika želja je namreč, da bi ga snemale kamere, da bi bil na televiziji in da bi ga poznala vsa Slovenija. No, ne glede na njegov potencial, se mu je ta želja v precejšnji meri izpolnila.

Franca so pri nastopu v šovu spodbujali prijatelji. foto: POP TV

Francu se se na odru pridružili prijatelji. foto: POP TV

prejšnji članek
Toliko je za žrtve poplav z dobrodelnim koncertom zbrala Alya
Svet slavnih
Toliko je za žrtve poplav z dobrodelnim koncertom zbrala Alya
naslednji članek
Pestro dopustovanje družine Tadeja Piška
Svet slavnih
Pestro dopustovanje družine Tadeja Piška