stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

19. 3. 2024; 07.30
Avtor: V.M.
marko stanković

Marko Stanković foto: edit: njena.si

Glasbenik Marko Stanković, ki smo ga spoznali kot izjemno nadarjenega pevca v šovu Slovenija ima talent, je v svetu glasbe doživel močan udarec, ki ga je spravil na kolena. Kaj se dogaja?

Marko nas je pred dnevi poklical in ponosno povedal, da je ustvaril novo avtorsko balado, tekom katere želi z umetniško zasnovanim protivojnim videospotom opozoriti na zlo, ki preplavlja svet. Žal pa je kmalu po objavi sledila ledena prha s strani platforme YouTube.

»Sporočili so mi, da moja nova pesem "Gde Pristaju Ladje" promovira nasilje, zaradi česar so omejili doseg in onemogočili promocijo skladbe. Njihov odziv me je šokiral, saj gre za protivojno pesem, kar je jasno poudarjeno tekom besedila in sporočilnosti pesmi. Ker so naš namen predajanja sporočila svetu povsem narobe razumeli, sem skušal vzpostaviti stik in pojasniti, da je namen skladbe opozarjanje na posledice grozljivih dogodkov, ki se dogajajo v družbi,« nam je povedal Marko in obupano nadaljeval, da kljub trudu ni deležen posluha.

Stankovića je nepričakovan udarec povsem strl, saj je v izdelavo avtorske balade in videospota vložil veliko časa in denarja, hkrati pa je verjel, da bo tekom skladbe svetu predal zelo pomembno sporočilo.

Marko Stanković foto: revija zvezde

»Upal sem da bo ta pesem spomin in opomin na to, kako pomembno je, da se kot družba borimo za varnost naših otrok in prihodnosti. Boriti se moramo za ohranjanje človeških vrednot, za skupno dobro in solidarnost. Še posebej moramo posvečati pozornost tudi mentalnemu zdravju, saj je to temelj za močno družbo,« pojasnjuje umetnik in poudarja, da nikoli v življenju ne bi promoviral nasilja, saj se tako tekom svojega ustvarjanja, kot osebnih vrednot zavzema zgolj in samo za ljubezen in sožitje bivanja.

Kot nam je zaupal, je celotna ekipa strta, saj so na glasbenem projektu delali več kot šest mesecev. »Kdo nam bo povrnil ves vložen denar, ves trud in trdo delo?« je pretresen Stanković, ki preprosto ne more verjeti, da je kaznovan ravno zaradi nasilja, na katerega opozarja skozi umetniško vsebino. Že naslov pesmi namreč nosi v sebi mistično moč vprašanja, kje naj ladje (simbolizacija upanja) pristanejo v času, ko se zdi, da so oceani negotovosti najgloblji.

»In kam naj sedaj odpluje moja ladja?«

prejšnji članek
To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke
Svet slavnih
To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke
naslednji članek
Slovenski kavboj Franko Bajc načrtno izginil
Resničnostni šovi
Slovenski kavboj Franko Bajc načrtno izginil