Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Napake zanetile dvom: Bi morala slaviti Eva in Rale?

8. 6. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
super-par

Eva in Rale foto: POP TV

Eva in Rale sta se po poročanju produkcije v zadnji igri najslabše odrezala. A gledalci opozarjajo na nenavadne podrobnosti, ki vzbujajo dvom. Kaj na vse skupaj pravi Eva?

Finalisti šova Super par so se v zadnjem izzivu prelevili v tabornike in se podali na pustolovščino v naravo. Ob spremljanju tekmovalcev na progi se je zdelo, da sta se najbolje odrezala Eva in Rale, saj sta naloge opravljala vešče in brez izgubljanja časa. Kljub temu so rezultati postregli z nepričakovanimi številkami, uvrstila sta se na zadnje mesto. A številnim gledalcem ni ušlo nenavadno beleženje časa na ekranu, kar je po razglasitvi rezultatov vzbudilo nemalo dvomov. Evo so na napako mnogi opozorili, sama pa pravi, da tudi njena ocena izvedbe izziva nikakor ne zajema 10 minut slabšega rezultata.

Časovni razpon pri Indiri in Maticu. foto: POP TV

Kaj natanko v prikazu izzivov vzbuja sume?

»Po ogledu oddaje sem opazila, da se je pri Indiri in Maticu čas odšteval. Kaj to konkretno pomeni: Na progi, ko sta še kolesarila, sta imela čas 14:46, ko sta prišla do šotorov (novega zadnjega izziva) pa je njun čas pokazal 14:31. Torej manj. To preprosto ni mogoče in pomeni, da jima je produkcija čas odštela. Plus tega pa bi zaradi uporabe vžigalic namesto kresila, ter uporabo puške namesto loka morala dobiti še dodatne par minut (navodila igre). Nama so vse to prišteli. Z druge strani pa je produkcijski čas določil, da sva midva prišla na cilj 10 minut za ostalimi tekmovalci, kljub temu, da se nisva izgubila, kot sta se Žanet in Timi in da praktično nisva sprejela napačne odločitve. Preprosto nemogoče je, da bi midva zaostajala za njimi 10 min, to je jasno vsem,« nam je razložila Eva, ki si skuša razložiti, kaj bi lahko vplivalo na razplet, ki se ne ujema s potekom dogodkov na poligonu.

Da je možnosti več, razmišlja Eva, nenazadnje so lahko nevšečnosti povzročile tehnične napake. »Ali jim niso pravilno delale štoparice in so bile pokvarjene, ali gre samo za zmedo pri grafiki in niso bili dovolj pozorni, ko so montirali oddajo, ali pa tretje, kar so izpostavili tudi moji gledalci, da je bila igra prirejena. Sama se ne opredeljujem, saj dejansko ne morem vedeti, kaj je res, bi bila pa zelo hvaležna za bilokakšno pojasnilo. Tudi zakaj sva midva šotor postavljala na žgočem soncu, Timi in Žanet pa npr. v senci.«

Sestavljanje šotora na vročem soncu. foto: POP TV

Kot kaže, je po oddaji pošteno završalo. Pa sta bila morda ob vsem skupaj deležna kakšne razlage? »Ne, s strani produkcije ali POP TV nisva dobila nobenega pojasnila. Dopuščam možnost, da gre zgolj za tehnično napako in da čas vseeno drži, vsaj upam tako. Je pa res, da je bilo napak toliko, da sem se tako sama kot gledalci spraševala, kaj se dogaja,« razloži svetlolaska, ki ji tudi notranji občutek pravi, da sta se s partnerjem najbolje odrezala, saj je bila ona izmed deklet najbolj kondicijsko pripravljena.

»V oddaji se je denimo videlo, da sta se Matic in Indira večkrat ustavila, Indira je hodila, Timi je pokal vse balone, ker ni razumel igre, namesto, da bi s puško počil samo tistega, kjer je bila flaška z vodo, vse to bi moglo minute samo prištevati. Midva praktično nisva sprejela nobene napačne odločitve, produkcijski čas pa je pokazal, da sva najpočasneje prišla do šotorov, za celih 10 min. Zato imajo tako gledalci kot midva sama upravičen dvom o točnosti časa in korektnosti igre.«

Eva in Rale foto: POP TV

prejšnji članek
Železniška postaja Ljubljana: Moški se je zgrudil, pomagal mu ni nihče
Svet slavnih
Železniška postaja Ljubljana: Moški se je zgrudil, pomagal mu ni nihče
naslednji članek
Bo Julijana Štilec znova iskala ljubezen v šovu?
Resničnostni šovi
Bo Julijana Štilec znova iskala ljubezen v šovu?