Jagoda Batagelj foto: Mare Vavpotič in Vito Tofaj
Ta teden kuhamo s … plesalko Jagodo Batagelj.
Jabolčni zavitek
Plesalka Jagoda Batagelj, ki je blestela v zadnji sezoni šova Zvezde plešejo, se je v kuhinji posebej specializirala za peko, v kateri zelo uživa. »Menda mi dobro uspejo palačinke in pa jabolčni zavitek,« nam je povedala in se odločila, da bo prav recept za slasten domač zavitek delila tudi z vami
Sestavine:
500 gramov moke
ščepec soli
½ decilitra olja
7 kislih jabolk
drobtinice
cimet
sladkor
sladkor v prahu
maslo
Priprava:
V posodo stresite moko, na sredini naredite luknjico in dajte vanjo ščepec soli in olje. Počasi dolivajte toplo vodo, da testo postane lepljivo. Testo zgnetite na deski, oblikujte v kroglico, dajte v plastično vrečko ter za trideset minut v hladilnik. V tem času olupite in naribajte jabolka ter jih odcedite (kar ostane, je dober mošt, za katerega Jagoda v šali pravi, da ga lahko spijete pozneje, ko se zavitek peče). Na pomokanem prtu z rokami razvlecite testo. Na tretjino razvlečenega testa razmažite dobro popražene drobtinice, dodajte naribana jabolka ter posujte s sladkorjem in cimetom. S topim nožem porežite robove in obe širini zarobite, potem pa začnite na dolžini, tam, kjer je masa, dvigovati prt, da se zavitek lepo zarola in oblikuje. S segretim maslom premažite ves zavitek. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite štirideset minut. Ko je zavitek pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu in ga še vročega postrezite skupaj s kepico vaniljevega sladoleda.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.