oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Boleznim tudi slavni ne uidejo

25. 7. 2016; 08.30
Avtor: A.K.
kim k
Čeprav se po rdeči preprogi sprehajajo vedno urejeni do popolnosti in so videti popolnoma brezskrbni, v resnici ni tako.

Za to slavno podobo, za katero skrbijo fotografi, stilisti, modni oblikovalci in še mnogi drugi, se skrivajo osebe, ki trpijo za kroničnimi boleznimi in se iz leta v leto približujejo koncu svoje slave. Predstavljamo vam 5 znanih oseb, ki bijejo bitko z zdravjem vsak dan.

Kim Kardashian – luskavica

Najbolj poznana zadnjica, ki je skoraj dnevno objavljena na Instagramu ali Facebooku, katere lastnica je Kim, trpi za luskavico. Luskavica je kožna bolezen, ki se lahko pojavi na celem telesu ali pa samo na delu telesa. Najraje napade kožo med pregibi in okoli sklepov. V neki epizodi Kardashionovih pa je Kim razkrila, da se ji je bolezen razširila tudi po trebuhu in celih rokah.

Michael J. Fox – parkinsonova bolezen

Igralec, ki je zaslovel že v 80-ih s filmom Back to the Future z vlogo mladega Martyja McFlya, je konec 90-ih javnosti povedal, da je leta 1991 dobil diagnozo parkinsonove bolezni in preživel več operacij, da bi zmanjšal simptome te bolezni, predvsem tresavico.
10 let po postavitvi diagnoze, se je slavni igralec odločil, da bo svet seznanil s parkinsonovo boleznijo in zbiral donacije za odkrivanje zdravila. Od takrat naprej se pogosto pojavlja v televizijskih serijah in filmih z manjšimi in krajšimi vlogami ter posoja glas za animirane filme. Zdravnik, ki je odkril, da ima Michael to bolezen, mu je napovedal največ 10 let igralske kariere, igralec pa se tej napovedi vztrajno upira že kar 25 let z ljubeznijo do igralskega poklica. Z vsemi močmi pa se bori tudi za ostale bolnike, diagnosticirane s parkinsonovo boleznijo in za odkritje zdravil.

Halle Berry – diabetes

Še preden je dosegla vrhunec v svoji karieri, je konec 1980-ih dobila diagnozo diabetesa tipa 1. Do takrat ni niti posumila, da bi jo lahko imela, saj nihče v njeni družini nima te bolezni in čeprav je bila bolj debelušna, ko je bila mala, se je vedno počutila zdravo. Leta 1989 je na snemanju filma Living Dolls padla v diabetično komo za kar teden dni. Kasneje se je izkazalo, da je bila njena diagnoza napačna, namreč njena diagnoza bi morala biti diabetes tipa 2, proti kateri se je treba boriti s strogim prehranskim režimom, ki vključuje veliko sveže zelenjave in pogosto fizično aktivnostjo.

Catherine Zeta Jones – bipolarna motnja

Glede na njen širok nasmeh na rdeči preprogi, s katerim je očarala že mnoge, je svet globoko pretresla, ko je izjavila, da trpi za bipolarno motnjo. Lepotica, ki je svet osvojila najprej s svojim teleson, nato z nasmehom, končno pa še s svojim igralskim talentom, je svojo temačno skrivnost izdala leta 2010, ko je njen mož Michael Douglas dobil diagnozo raka na grlu. Takrat si je Catherine vzela kar 3 leta pavze od svoje kariere. Z boleznijo se še vedno bori vsak dan, vendar pa hodi vsako leto v bolnišnico, da se prepriča, da se motnja ustrezno zdravi in tako jo lahko drži pod kontrolo.

David Beckham – astma

Najbolj znan nogometaš in moški, zaradi katerega skoraj vsaka ženska ostane brez diha, že od malih nog trpi za astmo. Tega o Davidu nismo vedeli vse do leta 2009, vse dokler ga paparazzi niso ujeli, ko je v žep posegel za inhalatorjem. Kljub kronični bolezni je Beckham dosegel vse, kar sanja vsak nogometaš in zaradi tega so ga mnogi označili kot pravo inspiracijo za mlajšo generacijo.

prejšnji članek
O Goranu Dragiću povedal takšno resnico
Svet slavnih
O Goranu Dragiću povedal takšno resnico
naslednji članek
Mister Slovenije dosegel takšen uspeh
Svet slavnih
Mister Slovenije dosegel takšen uspeh