Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Se monaški kneginja in princesa sovražita?

20. 4. 2016; 07.45
Avtor: Katja Kmet/Zvezde
albert carolina charlene

Bilo je nekoč: knez Albert med dvema nasmejanima, ljubečima ženskama, sestro Caroline in ženo Charlene. foto: Profimedia

Na monaškem dvoru pod plaščem vljudnosti in prisiljenih nasmeškov poteka srdita bitka za prevlado.

Kneginja Charlene želi imeti v kneževini prvo in zadnjo besedo. Princesa Caroline, najstarejša hči pokojnega monaškega kneza Rainiera, pa je prepričana, da ji od rojstva pripada naslov monaške prve dame. Nobena noče popustiti, knez Albert pa je v neprijetnem položaju, razpet med oblastno sestro in trmasto ženo. Noče stopiti na nobeno stran, čeprav se zaveda, da bosta nepopustljivi ženski škodovali ugledu monaške knežje družine.

Caroline in Albert sta ljubeča sestra in brat, vendar bi se morala Caroline po Albertovi poroki umakniti z mesta prve dame. Pa se ni.

Skrita vojna med svakinjama je doživela vrhunec na nedavnem monaškem plesu vrtnic. Vnaprej je bilo napovedano, da bo pokroviteljica dobrodelnega plesa žena monaškega kneza, kneginja Charlene. Toda namesto da bi se Charlene in njena svakinja Caroline povezali in si s skupnimi močmi prizadevali za ugled in blišč monaškega dvora, si zadnja leta mečeta polena pod noge. Kje so že časi, ko sta nasmejani in elegantni spremljali kneza Alberta, ko je pozdravljal goste elitnega plesa! Ko je Caroline spoznala, da ne more zapovedovati Charlene, Charlene pa, da ji Caroline zlepa ne bo prepustila mesta prve dame, sta se zavili v hladen molk. Gledali sta druga mimo druge, če se je le izšlo, je bila na prireditvi navzoča le ena ali druga, obe skupaj nikoli.

Na letošnjem plesu vrtnic je Charlene manjkala: načrtno je pustila svakinjo Caroline na cedilu. foto: Profimedia

In tako je bilo tudi na letošnjem Plesu vrtnic. Charlene je tik pred zdajci sporočila, da je na plesu ne bo. S tem je dala Caroline vedeti, da bo sicer lahko ona gostiteljica, da pa se bodo vsi gostje (in tudi širša javnost) spraševali, kakšno je ozadje Charlenine odpovedi. Kaj je na vse to dejal knez Albert, lahko le ugibamo. Ker pa sta s Charlene le malo po plesu navdušeno spregovorila za medije o tem, koliko besed že znata povedati njuna dvojčka, je očitno, da med zakoncema ni nesoglasij. Navsezadnje je Charlene mati Albertovih dvojčkov, hčerke in sina, ki je prestolonaslednik in bodoči vladar Monaka. Ona se že ne bo umaknila. Caroline, rojena Grimaldi, pa tudi ne bo popustila ženski, ki se je primožila v knežjo družino in nima pravih korenin. Hladni vojni na monaškem dvoru ni videti konca, moči so precej izenačene, izid pa je odmaknjen in negotov ...

prejšnji članek
Tefal ljudem po vsem svetu spreminja življenje
Kulinarika
Tefal ljudem po vsem svetu spreminja življenje
naslednji članek
Življenje je lahko tako zelo enostavno
Zdravje
Življenje je lahko tako zelo enostavno