profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnice: katera ima dražji zaročni prstan?

11. 5. 2016; 08.30
Avtor: Tina Guček/Avenija
beyonce
Vsak zvezdnik, ki da kaj nase, dobro ve, da svoje najdražje ne sme zaprositi s prstanom, na katerem se blešči več diamantov.

V svetu slavnih je tako, da karati štejejo veliko. Ne le na rdečih preprogah, ko si zvezdnice izposojajo diamantni nakit, katerega vrednost se meri s šestmestnimi številkami, ampak tudi v resničnem življenju. Vsak zvezdnik, ki da kaj nase, dobro ve, da svoje najdražje ne sme zaprositi s prstanom, na katerem se blešči več diamantov. Trend zadnjih nekaj let pa je, da bodoči mož prstan (z malce pomoči draguljarja, seveda) oblikuje kar sam. Predstavljamo nekaj prav posebnih zvezdniških zaročnih prstanov.

Princ William in vojvodinja Cambriška

V nasprotju z mnogimi zvezdniki se je princ William pri zaroki držal tradicije in je svojo izvoljenko zaprosil za roko z zaročnim prstanom svoje pokojne mame, princese Diane. Na njem se blešči 12-karatni safir s Šrilanke, ki ga obdaja 14 diamantov, obroček pa je iz 18-karatnega belega zlata. Prstan so oblikovali v londonski draguljarni Garrard in je leta 1981, ko sta se zaročila Diana in princ Charles, stal 28 tisoč funtov. Zanimivo je, da ne gre za kakšen unikat, ampak je bil del Garrardove kolekcije in takrat je tak prstan lahko kupil kdor koli. Govori se, da je Diana svoj prstan izbrala sama, ker naj bi jo spominjal na zaročni prstan njene mame.

Scarlett Johansson in Romain Dauriac

Igralka Scarlett Johansson na svojem prstancu nosi poseben prstan v slogu art decoja. Na starinskem prstanu, kakršne so oblikovali nekje med letoma 1920 in 1935, se bleščijo trije večji diamanti, ki jih uokvirja niz manjših. Strokovnjaki pravijo, da je vrednost prstana izjemno visoka, da pa bi jo natančneje določili, bi morali poznati več podrobnosti, ki pa jih Scarlett, ki zelo ceni svojo zasebnost, ne želi razkriti.

Blake Lively in Ryan Reynolds

Ryan je svojo drugo ženo Blake Lively zaprosil s sedemkaratnim prstanom draguljarice Lorraine Schwartz. Na sredini prstana iz rožnatega zlata je čudovit rožnat ovalni diamant, ki ga obdajajo manjši diamanti. Prstan je sicer manjši, kot so običajni prstani hollywoodskih zvezdnic, a menda je Ryan takega izbral zato, ker se večji ne bi lepo podal na nežne roke njegove izbranke. Čeprav ni največji, pa to ne pomeni, da je bil prstan poceni – govori se, da je igralec zanj odštel okoli dva milijona dolarjev (čeprav nekateri strokovnjaki poudarjajo, da je ocena pretirana in da bi bila realna vrednost takega prstana nekaj sto tisoč dolarjev).

Natalie Portman in Benjamin Millepied

Oskarjevka in koreograf sta se spoznala na snemanju Črnega laboda in se v trenutku zaljubila. Zaroka je bila logičen korak v njuni zvezi in Francoz je za svojo najdražjo izbral prstan draguljarice Jamie Wolf, ki je njegova dobra prijateljica. Oblikovala sta ga skupaj in Wolfova je povedala, da se je Benjamin zelo trudil, da bi bil prstan popoln. »Ker je Natalie zelo ozaveščena, je bilo najpomembnejše, da ima diamant vse certifikate oziroma da ne gre za tako imenovani 'krvavi' diamant, obroček pa je izdelan iz okolju prijazne reciklirane platine,« je med drugim razkrila draguljarica. Največji diamant na prstanu je okrogle oblike in ima štiri karate, obkrožata pa ga še dva kroga, na katerih so manjši diamanti.

Beyonce in Jay-Z

Njuna ljubezen traja že od leta 1999, večno zvestobo pa sta si obljubila devet let pozneje. Pred poroko je glasbeni mogotec svojo muzo zaprosil s prstanom, ki velja za enega najdražjih – zanj naj bi odštel kar pet milijonov dolarjev. Dvajsetkaratni prstan je oblikovala Lorraine Schwartz, Jay-Z pa se je odločil, da ne želi kakšne posebne oblike, ampak mu je bolj pomembna velikost diamanta. Na Beyoncini roki se torej blešči velikanski pravokotni diamant, ki ga ne more spregledati prav nihče.

Lady Gaga in Taylor Kinney

Še en zvezdnik, ki se je pri nakupu zaročnega prstana zanesel na pomoč Lorraine Schwartz, je igralec Taylor Kinney, ki je svojo najdražjo zaprosil lani na valentinovo. Ker je na ta praznik vse v znamenju srčkov, je tudi diamant na zaročnem prstanu Lady Gaga v obliki srca, vreden pa je okoli šest karatov. Novico o zaroki so oboževalci slavne pevke izvedeli še isti dan, ko je fotografijo prstana objavila na Instagramu in zraven zapisala: »Na valentinovo mi je podaril svoje srce in rekla sem da!« Kinney naj bi za prstan odštel približno pol milijona dolarjev, nanj pa je dal vgravirati T<3S (Stefani je namreč pravo ime Lady Gaga).



prejšnji članek
Tiger Woods - soočenje bivše žene in partnerke
Svet slavnih
Tiger Woods - soočenje bivše žene in partnerke
naslednji članek
Tako se je poslovila znana novinarka s Pop TV
Svet slavnih
Tako se je poslovila znana novinarka s Pop TV