zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Televizijske zaobljube ljubezni.

12. 5. 2016; 10.02
Avtor: Saša Mesarič/Vklop
ana peter

Ana si je že od nekdaj na skrivaj želela poročnega obreda ob morju. foto: Facebook/Janez Kotar

Maj je mesec porok.

Maj velja za mesec ljubezni, pa čeprav ljudje zaljubljence že od tistega legendarnega filma naprej opominjajo "Ne čakaj na maj!". A v dneh, ko začne končno pihljati topel veter, ko vse okoli nas cveti in nas sončni žarki že nagajivo žgečkajo, maj na široko odpre vrata ljubezni. Mnogi pari, ki si željo zaobljube, izmenjave prstanov in življenja skupaj kot mož in žena, pa maj izberejo za svoj poročni mesec. Tokrat ne bomo iskali znanih slovenskih mladoporočencev, ampak bomo pogledali, kdo so tisti, ki so si pred kratkim na televizijskih ekranih rekli "da".

Televizijska poroka Ane in Petra

Na Televiziji Slovenija v okviru oddaje Dobro jutro v akciji TV-poroka gledalci že pet let izbirajo najbolj simpatičen par in ga nagradijo z nepozabnim poročnim dnem, obredom in slavjem. Letošnja zmagovalca sta Ana Ovnič in Peter Verdnik s Prevalj. Ana si je že od nekdaj na skrivaj želela poročnega obreda ob morju. "Če se bova kdaj poročila, bi želela, da je to na morju, sem imela dolga leta v mislih," nam je zaupala nevesta, ki obožuje vonj po morju in zven valov. In čisto slučajno je bila letošnja TV-poroka načrtovana na Obali.

Po mesecu dni intenzivnih priprav sta si na Bernardinu v družbi najbližjih izmenjala zaobljubi, poročila pa ju je voditeljica Mojca Mavec, posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze. "Kljub deževnemu dnevu je bilo čudovito! Čeprav smo imeli načrtovan poročni obred zunaj, nas je vreme pregnalo v dvorano, a čudovit pogled na morje je vseeno še polepšal slavnost," se Ana spominja svojega in moževega najsrečnejšega dne. Kljub temu da je njun dan zaobljube spremljala velika televizijska ekipa, ki jima je bila ves čas za petami, je bilo vzdušje sproščeno. "Bili so nama v oporo in prav nič naju ni motilo, da naju spremljajo kamere, celo pozabila sva nanje. Najini gostje pa so bili prepričani, da se tako popolno organizirane poroke verjetno ne bodo več udeležili."

Presenečenja so si sledila drugo za drugim, a največje, na katero Ana ni niti upala, je bil glasbeni nastop Marte Zore. "Že v mladosti sem oboževala Marto Zore, vedno se mi je zdela tako posebna pevka. In ko so naju organizatorji spraševali o najinih željah, sem sicer omenila Marto, a si nisem drznila upati, da bo res prišla na poroko!" Ob tem presenečenju pa je bilo tisto soboto še veliko trenutkov, ki so privabili mladoporočencema solze v oči. Eden takih je bil že sam vstop v poročno dvorano in pa branje poročnih zaobljub, ki sta jih Ana in Peter spisala sama in so zbrane ganila tudi do solz. Zelo navdušeni nad poročno soboto so bili tudi njuni otroci. "Najbolj je uživala najina starejša hčerka Eva, ki ima šest let in je že lahko razumela dogajanje, sploh pa je bila očarana, kako lepa sva v poročnih oblekah. Gregor in Zarja pa sta še tako majhna, da nista čisto dojemala, kaj se dogaja." Poročni obred so popestrili tudi številni glasbeni izvajalci, najštevilnejši na TV-poroki doslej, med njimi, kot rečeno, Marta Zore, Eva Hren, Anika Horvat, Dejan Vunjak, družina Kozlevčar in plesalci plesne šole Bolero s koreografom Matevžem Česnom.

Dora in Igor

Pred kratkim sta se v nadaljevanki Usodno vino poročila simpatična Dora in Igor, ki sta se skozi zgodbo serije že kar precej časa "lovila". Videli smo, da že ko je Igor želel zaprositi Doro za roko, ni šlo vse po načrtu, saj je prišel prstan po nesreči v roke doktorja Bučarja, ta pa ga je namenil napačni nevesti. No, na srečo so se nesporazumi uredili, Dora je presrečna privolila in kmalu smo jo videli v poročni obleki. A kaj, ko se je nato ponesrečilo urejanje Igorjeve poročne pričeske, tako da jo je na koncu popeljal pred oltar z rdečimi lasmi in na srečo vsaj ne z zelenimi. Igralka Mojca Funkl, ki se odlično znajde v liku prikupno zmedene Dore, je sicer poročena s kolegom igralcem Gregorjem Grudnom (v seriji igra Simona Dolinarja), medtem ko igralec Jan Bučar, ki igra Igorja, še ni poročen, a se mu zdi poroka "res kul obred".

"Nisem poročen, a si želim poroke in se bom poročil," nam je zaupal Jan. "Mislim, da je poroka zelo lep simbolni obred, ki ima svojo čarobnost, a hkrati sem prepričan, da poroka v življenju para nič ne spremeni. Če nisi srečen v zvezi, tudi po poroki nisi srečen, če pa si v zvezi srečen, tudi poroka ni neko zagotovilo za naprej. Skratka, sem za poroko in hkrati je to tudi odličen razlog za dober žur!"

Poročni obred imata za seboj tudi Nina Dolinar (igra jo Inja Zalta) in André Simonet (igralec Rok Kunaver). foto: POP TV/ Aljoša Kravanja

Nina prisiljena v poroko

V zakonski zvezi pa je še en znan televizijski par v Usodnem vinu. Gledalci serije vedo, da je bila Nina v poroko nekako prisiljena in se z njo vdala v usodo, saj je želela pomagati svoji družini. Upala je tudi, da se bo s časom zaljubila v soproga, a je ta kmalu po poroki pokazal pravi obraz in celo postal nasilen do nje. Po tem incidentu se je Nina umaknila, še vedno se pogajata za ločitev, saj se je medtem mlada lepotica že zaročila z Martinom Rozmanom (Klemen Janežič).

Pod pretvezo

Tudi v resničnostnem šovu Big Brother so imeli poroko. Ta je bila sicer del zahtevne naloge dveh novincev v hiši, Simona in Alena, ki sta ob prihodu morala igrati gejevski par. V tedenski nalogi časovni stroj sta svojo skrivnost pripeljala do konca in se za sam vrhunec še poročila. Tako prepričljiva sta bila, da so njuni ljubezni verjeli prav vsi sostanovalci, in za nagrado sta si prislužila imuniteto.

Ponovljena poroka

Zgodi se, da včasih poročni dan ni točno tak, ko si želi nevesta. In nekaj takšnega se je pred štiridesetimi leti pripetilo Marjetki in Božidarju, ko sta se vzela tistega 17. maja. Nevesta na poročni dan ni bila popolnoma srečna, saj si je vedno želela imeti belo poročno obleko, a po spletu okoliščin se je izbrancu zaobljubila v svetlo rožnati. Marjetka je štirideset let obžalovala, da na poročni dan ni nosila bele obleke, kar pa je po vsem tem času spremenil Peter Poles v oddaji Dan najlepših sanj. Še vedno zaljubljeno Marjetko in Božidarja je presenetil z belo poročno obleko in ponovitvijo zaobljube.

Nesojene neveste

V poročnih oblekah smo videli tudi kar nekaj deklet iz serije Ena žlahtna štorija. Oblekla jo je Anica (igra jo Vesna Pernarčič), da bi se zaobljubila Smiljanu (Matjaž Javšnik), a je njuno poroko prekinila policija. Ali je poročno obleko nosila tudi v Vietnamu, kjer se je poročila s kriminalcem Žaretom (Andrej Murenc), sicer nismo videli, a Smiljana ji je pred oltar skoraj tudi že speljala Mirica (igra jo Urška Vučak Markež). Štajerska kraljica smeti je bila s svojo belo kreacijo, ki si jo je kupila čez mejo v Gradcu, presrečna. V prvi sezoni pa sta si poročno obleko nadeli tudi Špacapanovi hčerki Zala in Eli. Zalin menedžer Mario Fakini je z izsiljevanjem dosegel poroko s Špacapanovo najmlajšo, a brihtne sestre so jo s prevaro želele obvarovati življenjske napake. Pod poročno tančico se je skrila Eli, a še preden je prišlo do usodnega "da", je obred prekinil Gušto

Borbena ženin in nevesta 

Popolno poroko, popolno poročno potovanje in popolna poročna prstana sta si lansko leto v televizijski oddaji Popolna poroka priigrala tudi Ema Kocet in Dejan Vrečič. Čez mnoge zahtevne in tudi smešne naloge sta se prebila kot zmagovalca dvanajstih oddaj, ki jih je začinil voditelj Boštjan Romih.

Zaroka sredi bitke

V petkovi oddaji Bitke parov bomo tudi čisto blizu poroke. Pričakuje se namreč zaroka enega od preostalih parov, ki se še potegujejo za glavno nagrado. Kdo sta novopečena ženin in nevesta, naj ostane skrivnost.
"Prišla sva v šov z dvomom, ki ga zagotovo ni več. Bi se poročila z menoj?" je izrekel eden od tekmovalcev Bitke parov in pokleknil pred svojo drago. Dekle je privolilo, a na Pop TV še niso želeli izdati, kateri par se je zaročil. Povedali so še, da je bil trenutek zelo čustven, da so jokala tudi preostala dekleta.

V petkovi oddaji Bitke parov bomo tudi čisto blizu poroke.

Zaroka pred dvesto leti

Zaroka pa se obeta tudi v resničnostnem šovu Bilo je nekoč, a ne med dvema tekmovalcema. Vajenka Breda bo dobila obisk svojega prijatelja, ki bo ob tej priložnosti zbral pogum in jo zaprosil za roko. Kakšno presenečenje bo to za Bredo in kako bo odreagirala, bomo videli kmalu.

prejšnji članek
Čaji za ženske težave
Zdravje
Čaji za ženske težave
naslednji članek
Znana pevka prestrašena zaradi zalezovalca
Svet slavnih
Znana pevka prestrašena zaradi zalezovalca