Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Klašnja rodila, sedaj pa povsem neprespana!

23. 5. 2016; 08.32
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
ana klasnja
Eden najlepših slovenskih plesnih parov, baletka Ana Klašnja in koreograf Miha Krušič, sta pred manj kot mesecem dni postala ponosna starša sina Jaše

»Prevevajo naju posebni občutki, ki jih je treba doživeti. Čeprav so nama pred rojstvom razlagali, kako bo lepo, se tega ne da opisati z besedami, ko ti v naročje položijo tvojega otroka,« pravi Ana in doda, da ima materinstvo tudi drugo, manj prijetno plat – neprespane noči, utrujenost in strah, ali si naredil prav, ali si dober starš. Z vsakim dnem se vse bolj navajajo drug na drugega in na nov ritem, ki ga narekuje Jaša.

foto: Mediaspeed

»Vso nosečnost sem se dobro počutila in bila aktivna. Kot baletka si ne predstavljam, da bi bila pri miru. Gibanje je moje življenje. Dolgo sem plesala tudi s trebuhom, vodstvo baleta sem prosila, da bi bila v ansamblu, če že nisem mogla biti več solistka. Še v osmem mesecu sem hodila na treninge in vaje, le na odru nisem več stala, saj ne vem, ali bi občinstvo sprejelo baletko s trebuhom,« se smeji Ana, ki je rodila nekaj dni pred napovedanim datumom poroda. »Na srečo je bil Miha takrat prost in se je posvetil nama z Jašo. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila osebju ljubljanske porodnišnice, ki je s svojo strokovnostjo, ustrežljivostjo in prijaznostjo poskrbelo, da si bom porod zapomnila kot prijetno izkušnjo. Seveda pa sem se nanj tudi sama pripravila. Prebrala sem kopico knjig, želela sem si naravnega poroda. Tudi zato, ker je to edina pot, da bom svoje telo čim prej spet spravila v gibanje,« razlaga baletka, presrečna, da je bil njen partner ves čas ob njej in jo podpiral pri največji življenjski vlogi.

Premagane skrbi mlade mamice

»Miha je zaradi sodelovanja v šovu Znan obraz ima svoj glas cele dneve odsoten. Ob nedeljah, denimo, pride domov šele ob polnoči, jaz pa sem večino časa sama z Jašo. Moram priznati, da mi je včasih kar malo naporno, saj se šele privajava drug na drugega,« razlaga Ana, ki se v praksi šele uči sobivanja z Jašo, za katerega mu je tudi sama izbrala ime, saj je Miha prepustil izbiro njej. Njegova želja je bila le, da ima deček eno ime in en priimek, da ga že kot dojenčka ne mučita z dvema imenoma in priimkoma. Z Jašo se je takoj strinjal. Baletka razlaga, da je njen partner najboljši očka. To se sicer sliši kičasto, a se je privadil čisto vsemu, razen dojenja, seveda. Kadar je doma, Jašo previja, kopa, podira kupčke … »Ukvarjanje s sinom mu je v veliko veselje. Jaša naju je še bolj povezal,« je zadovoljna Ana, ki je po dobrih dveh tednih šla prvič ven na sprehod. »Za naju z Miho je bilo bolj stresno kot za Jašo: nisva vedela, ali sva ga dovolj oblekla, kaj bova storila, ko bo lačen, kako ga bova potolažila, če bo začel jokati. Vendar smo zadevo dobro izpeljali in pred kratkim sem šla drugič ven, tokrat na kavo s prijateljico. Tudi to je bilo stresno, saj sem se prvič spopadla z dojenjem v javnosti. Nekaterim mamam je to samoumevno, jaz pa sem se mučila s tem, ali me bo med dojenjem kdo gledal, ali bom lahko dojila … Vendar sva tudi to dobro prestala,« se zdaj smeji svojim skrbem.

foto: Osebni arhiv

Vitka kot nekoč

Tisti, ki Ano videvajo z vozičkom, se ne morejo načuditi, kako hitro ji je uspelo izgubiti skoraj vse med nosečnostjo pridobljene kilograme. Teh je bilo trinajst. »Nekaj sem jih izgubila pri porodu, ostali pa so se stopili ponoči, ko Jaša ne spi. Podnevi je najbolj priden in ljubek dojenček, ponoči pa pravi razgrajač. Zagotavljam vam, da so neprespane noči najboljša dieta,« se smeji Ana, ki namerava kmalu spet tudi na pilates. »Ko si se vajen vse življenje gibati, ti je po porodu spremenjeno telo prava neznanka. Sem človek, ki ne more brez aktivnosti. Telovadila sem tudi s trebuhom, a to ni bilo to,« pravi.

Miha pa je ob rojstvu sina pripravil zabavo za prijatelje. Ti so Jaši podarili kopico stvari, plesalca pa sta bila najbolj vesela darila enega prijatelja – ročno izdelanega bona za varstvo dojenčka čez noč. »Seveda ga bova izkoristila, ko bo Jaša malo večji. Ne bova počela nič posebnega, le dobro se bova naspala.«

Ana Klašnja foto: Instagram

prejšnji članek
Rekla sta da!
Njenih 5 minut
Rekla sta da!
naslednji članek
Skrivnostni izviri zdravilne vode v Sloveniji
Zdravje
Skrivnostni izviri zdravilne vode v Sloveniji