kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

uroš-bilban, ljubezen-po-domače Njena.si

Uroš iz Ljubezen po domače: Nisem tak, kot sem ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Mitja Okorn se je vrnil!
| Alesh Maatko/Svet24

Mitja Okorn se je vrnil!

Mitja Okorn zna narediti filme, ki pritegnejo in se dotaknejo naše duše. Ne samo na Poljskem in v Sloveniji, tudi drugod po Evropi., Grega Eržen

Tak je bil tudi večer z režiserjem Mitjem Okornom, ki je na obisk v rodno mesto prišel na povabilo Mestne občine Kranj in župana Boštjana Trilarja.

Vse se je namreč začelo v Kranju. Najprej skejterski videospoti, dva dokumentarca (Notsponsored 1 in 2), kratki film (Be Flexible) in potem ideja za prvi celovečerec Tu pa tam. V iskrivem pogovoru s Tonijem Cahunkom, ki našega režiserja pozna že dolgo (sodeloval je v Tu pa tam), so obiskovalci Mitja Okorna spoznali kot iskrenega, humornega sogovornika, ki je s posnetki iz svoje filmske produkcije navdušil in nasmejal publiko v Kranju. Ne le za filmsko kamero, Mitja Okorn je edinstven tudi v živo ali, če hočete, pred filmsko kamero.

Foto: Grega Eržen - Ob tej priložnosti je nastala tudi družinska fotografija.

ZLATE ROLE

Njegovi filmi so gledljivi in občinstvo navdušujejo od samega začetka. Že prvi celovečerec Tu pa tam je prejel zlato rolo (25.000 gledalcev). Pisma sv. Nikolaju so prinesla dve zlati roli (pa bi morala še tretjo, za 75.000 gledalcev), najnovejši film Planet samskih pa je samo v dveh mesecih prav tako deležen dveh zlatih rol. Večer z Mitjem Okornom je bil tudi najboljša priložnost, da mu predstavniki Koloseja (direktor Sergej Racman) in Društva slovenskih režiserjev (predsednica Urša Menart in podpredsednik Boris Petkovič) izročijo to priznanje. Kot je povedala Urša Menart: »Mislimo, da je vsaka zlata rola dokaz, da gledalci z velikim veseljem lahko sprejmejo tudi kakšen film, ki ni v angleščini. Oba Okornova filma sta potrdila, da tudi poljščina ni problem, če je film dober in če ima dovolj promocije.« Mitji Okornu je v imenu društva zaželela še veliko odličnih filmov.

Foto: Grega Eržen - Večer so obogatili mladi glasbeniki in tri operne pevke, Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli iz skupine Tosca Beat.

Foto: Grega Eržen - Večer z Mitjem Okornom izza filmske kamere je publiko v Letnem gledališču Khislstein navdušil.