stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mitja Okorn se je vrnil!

3. 6. 2016; 11.30
Avtor: Alesh Maatko/Svet24
Mitja Okorn

Mitja Okorn zna narediti filme, ki pritegnejo in se dotaknejo naše duše. Ne samo na Poljskem in v Sloveniji, tudi drugod po Evropi. foto: Grega Eržen

Tak je bil tudi večer z režiserjem Mitjem Okornom, ki je na obisk v rodno mesto prišel na povabilo Mestne občine Kranj in župana Boštjana Trilarja.

Vse se je namreč začelo v Kranju. Najprej skejterski videospoti, dva dokumentarca (Notsponsored 1 in 2), kratki film (Be Flexible) in potem ideja za prvi celovečerec Tu pa tam. V iskrivem pogovoru s Tonijem Cahunkom, ki našega režiserja pozna že dolgo (sodeloval je v Tu pa tam), so obiskovalci Mitja Okorna spoznali kot iskrenega, humornega sogovornika, ki je s posnetki iz svoje filmske produkcije navdušil in nasmejal publiko v Kranju. Ne le za filmsko kamero, Mitja Okorn je edinstven tudi v živo ali, če hočete, pred filmsko kamero.

Ob tej priložnosti je nastala tudi družinska fotografija. foto: Grega Eržen

ZLATE ROLE

Njegovi filmi so gledljivi in občinstvo navdušujejo od samega začetka. Že prvi celovečerec Tu pa tam je prejel zlato rolo (25.000 gledalcev). Pisma sv. Nikolaju so prinesla dve zlati roli (pa bi morala še tretjo, za 75.000 gledalcev), najnovejši film Planet samskih pa je samo v dveh mesecih prav tako deležen dveh zlatih rol. Večer z Mitjem Okornom je bil tudi najboljša priložnost, da mu predstavniki Koloseja (direktor Sergej Racman) in Društva slovenskih režiserjev (predsednica Urša Menart in podpredsednik Boris Petkovič) izročijo to priznanje. Kot je povedala Urša Menart: »Mislimo, da je vsaka zlata rola dokaz, da gledalci z velikim veseljem lahko sprejmejo tudi kakšen film, ki ni v angleščini. Oba Okornova filma sta potrdila, da tudi poljščina ni problem, če je film dober in če ima dovolj promocije.« Mitji Okornu je v imenu društva zaželela še veliko odličnih filmov.

Večer so obogatili mladi glasbeniki in tri operne pevke, Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli iz skupine Tosca Beat. foto: Grega Eržen

Večer z Mitjem Okornom izza filmske kamere je publiko v Letnem gledališču Khislstein navdušil. foto: Grega Eržen

prejšnji članek
Zakaj ženske varajo?
Zdravje
Zakaj ženske varajo?
naslednji članek
Kaj o njem pravi horoskop?
Horoskop
Kaj o njem pravi horoskop?