profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana slovenska voditeljica doživela drugačno izkušnjo!

15. 6. 2016; 08.22
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
749-30-jerca zajc 1 ap

foto: Arsen Perić

»Že od nekdaj rada potujem. Zadnje čase je bilo zaradi rojstev hčerk res nekaj let premora, a zdaj je končno spet napočil čas za daljše ture. Bila sem že na vseh celinah z izjemo Avstralije. Pred kratkim pa smo se na pot odpravili vsi štirje z možem in najinima deklicama,« o sanjskem potovanju na Bali pripoveduje voditeljica na Planet TV.

Jerci Zajc Šušteršič so se kot izjemni v spomin vtisnili Sejšeli in Kenija, Šrilanka pa jo je povsem navdušila. Zelo ljuba ji je tudi Latinska Amerika, od Salvadorja, Fortaleze do Ria in skritih kotičkov vmes. Na Bali verjetno ne bi šla, če ne bi dobila toliko nasvetov, da je za potovanje z majhnimi otroki res primerno. »In res je tako. Če bi šla sama, bi bila verjetno razočarana, tako pa na majhnem kotičku dobiš res veliko. Bili smo povsod, imeli smo voznika, ki nas je vozil naokoli. V vsakem kraju smo bili le kak dan ali dva. Bali 'diši', pokrajina je lepa, precej raznovrstna, niso pa me ne vem kako navdušile tamkajšnje plaže, da umazanije sploh ne omenjam. Nič bolje ni na bližnjih otočkih Giliju in Lomboku, kjer smo prav tako bili. A to je pač Indonezija. Škoda je, da imajo tako lepo naravo, pa tako slabo pazijo nanjo. Še kar nekaj let bo potrebnih, da to spoznajo,« o 18-dnevnem potovanju, od tega so bili dva dni na poti, razlaga Jerca. To je bilo največ, kolikor sta si z možem lahko vzela prostih dni.



Ljubljenki domačinov

»S hčerkama ni bilo nobenih težav. Ko je bilo vsega dovolj, sta pač padli dol, pa naj bo to na letalu, v avtu, kjer koli. Sploh Viktoria, ki je stara pet let, se že zelo dobra zaveda sveta okoli sebe in z navdušenjem odkriva vse novo ter je zares uživala. Ob obisku tamkajšnjega safarija je bila bolj navdušena kot na riževih poljih ali na vulkanu,« se smeji njena mama in dodaja, da sta se hčerki zelo navezali na osebe, ki so jim čistile in pripravljale zajtrk v vilah. »Domačini so bili zelo gostoljubni in topli, dekleta so jima spletala kitke in jima zatikala rožice za ušesa. Viktoria še zdaj sprašuje po svojih prijateljicah z Balija, kot pravi sama. Malo manj zabavno je bilo, ko so nam na poti z otočka Gili na Bali izgubili kovček. Eden od voznikov drugega avtobusa ga je preprosto odpeljal s seboj. Bili smo prepričani, da so nam ga ukradli. Domačini so bili povsem užaljeni in osupli, ko smo jim omenili krajo, češ, prebivalci Balija nikoli ne kradejo. Na koncu se je izkazalo, da so nam kovček izgubili po pomoti,« razlaga o neprijetni izkušnji. Po vrnitvi z dopusta so imeli malo težav s prilagajanjem na naš čas, mlajša Gloria je prva dva dneva vstajala celo ob štirih zjutraj. Po tednu dni so bili spet v normalnem ritmu. Jerca pa je imela pred seboj še nekaj prostih dni, tako da si je res odpočila.

foto: m24

prejšnji članek
Razvajajte se z limetino penino
Kulinarika
Razvajajte se z limetino penino
naslednji članek
Imate atletsko stopalo?
Zdravje
Imate atletsko stopalo?