benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj Darka Brleka zjutraj zadržuje doma?

4. 7. 2016; 04.20
Avtor: C. R.
Darko Brlek

foto: STA

"Klarinet igram zjutraj, preden grem iz hiše. Ne grem prej od doma, dokler ne 'odvežbam' svojega," pravi direktor Festivala Ljubljana.

Darko Brlek, direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, ki bo do sredine septembra v prestolnici postregel s številnimi zvenečimi imeni, je pred kratkim za revijo Vklop spregovoril o svoji "ljubezni", ki ga je tudi pripeljala k ljubljanskemu festivalu.

"Ko sem postal v Operi direktor, sem igranje klarineta čisto opustil in dve leti dejansko nisem čisto nič igral. To mi seveda ni bilo prav nič všeč. Prav zaradi tega sem prišel k Festivalu Ljubljana, ker sem takrat ponovno začel aktivno igrati klarinet. Igram in vadim ga vsak dan še danes," je dejal Brlek in dodal, da morajo zaradi klarineta počakati tudi vse ostale obveznosti. "Zmeraj igram zjutraj, preden grem iz hiše. Ne grem prej od doma, dokler ne 'odvežbam' svojega (smeh)," je še povedal.

Na odru letos tudi Laibach

Na Festivalu Ljubljana bodo sicer letos med drugimi nastopili tudi basbaritonist Erwin Schrott, nato seveda pianist Denis Macujev, za katerega ljudje sploh ne vedo, da je ena največjih zvezd danes. "Otello bo krasna predstava pa balet Konfucij iz Pekinga. Koreografinja tega baleta Dexin Kong je pravnukinja 77. generacije Konfucija. Potem so tukaj še pianist Simon Trpčeski, svetovna zvezda. Ljubiteljem gledališča sta namenjeni gledališki predstavi Pilad v izvedbi gledališča La MaMa iz New Yorka in Tako je govoril Zaratustra Anton Podbevšek teatra z avtorsko glasbo v izvedbi skupine Laibach," izpostavlja zveneča imena letošnjega festivala Darko Brlek. 

prejšnji članek
Je znana igralka pokazala preveč?
Svet slavnih
Je znana igralka pokazala preveč?
naslednji članek
Naredi sama: škatla za nakit
Zdravje
Naredi sama: škatla za nakit
#obraziavenija
obraziavenija