pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lorella Flego večkrat varala

13. 7. 2016; 08.09
Avtor: Darka Tepina Podgoršek/Zvezde
Lorella Flego

Voditeljica Lorella Flego foto: Facebook

Prijazna modrooka Lorella Flego, ki pravi, da se še vedno uči, da v življenju ne more biti samo lepo in da se ne moremo imeti vsi radi, ter odločni in šarmantni Mario Galunič, ki razen po obliki ustnic in sivini v laseh v kakšnem hipu močno spominja na Georgea Clooneyja, sta oba voditelja, profesionalca od glave do peta.

Zasebno pa ju ne druži samo toplo prijateljstvo, ampak tudi podoben smisel za humor, zaradi katerega se je Marieva uredniška pisarna med našim intervjujem kar stresala od smeha. In to že takoj na začetku, ko je Mario razlagal, kako je prešteval, kolikokrat sta z Lorello skupaj vodila festival Melodije morja in sonca.

Zdaj je jasno: v soboto sta bila v portoroškem Avditoriju na MMS skupaj osmič, čeprav sta festival prvič vodila že pred 17 leti. »Prepričan sem bil, da je bilo to že leta 1997. Pa ni bilo.« »Ne, ampak leta 1999, pred mojo poroko!« se je zasmejala voditeljica in navihano dodala: »Še dobro, da nisva vodila tisto leto, ko sem se ločila, bi bile še te štorije na odru!« Ko sta se spoznala, je bil Mario že uveljavljen voditelj, tako da je imela Lorella kar malo treme pred njim, vendar sta se takoj ujela: »Ona je bila tedaj tik pred poroko in njen bodoči mož Peter naju je vozil povsod okrog. Imel je hud športni avto, ki je imel sedeže samo za dva, in Lorella je bila na zadnjem sedežu …« »Ja, stisnjena kot pleskavica!« sta med huronskim smehom razlagala, kako je Mario takrat šele dobro spoznaval Portorož in kako noro dobro so se imeli. In prijateljstvo je bilo rojeno.

Po petih letih njunega skupnega vodenja TVS nekaj časa ni več prenašala Melodij in v tistem obdobju je Mario začel potovati po svetu. Tako ga v času festivala ni bilo nikoli doma: »In Lorella me je varala iz leta v leto! Ni voditelja, s katerim ni vodila. Poles, Romih … še kdo?« »Ne, to je to!« »A samo dva?« sta oba spet planila v smeh, Mario pa je pripomnil: »Ampak to varanje se ji ni izplačalo, ker je na koncu ostala sama.« Lorella je priznala, da je na odru največ kemije prav med njo in Mariem, pri katerem je nikoli ne skrbi, da bi prestopil mejo dostojnega humorja. »Ja, ne bi osmič skupaj vodila, če ne bi med nama vse tako štimalo. Bi jaz še vedno potoval!«

Oba čutita, kako neverjeten je Avditorij in kako posebno je njegovo občinstvo, ki je festival vzelo za svojega, njiju pa sprejelo z odprtimi rokami. Mario je sprva mislil, da morajo na MMS govoriti tudi italijansko, v resnici pa to ni nujno, le lepo in prav je, ker tam živi italijanska manjšina. Tudi Lorella je njena pripadnica in Mario je bil sprva prepričan, da ne zna prav dobro slovensko. No, saj je znala, je pa res, da se je morala precej potruditi, da je zdaj popolnoma samozavestna tudi v slovenščini. »Hodila sem v dvojezično srednjo šolo v Kopru in takrat smo se držali vsak zase, tako da slovenščine tako rekoč nismo govorili. Zato bi imela težavo, če bi hotela iti študirat v Slovenijo,« je pojasnila Lorella, ki jo je televizijski svet potegnil vase že pri 16 letih tako zelo, da sprva, čeprav je bila odličnjakinja, sploh ni hotela iti na fakulteto. »Študirat sem šla samo zato, da naredim uslugo mami, zanimala pa me je samo psihologija.«

Lorella Flego in Mario Galunič foto: Žiga Culiberg

Tako je postala otroška psihologinja, a je ugotovila, da to delo ni zanjo, Mario pa priznava, da najbrž ne bi več ponovil izbire študija slovenščine. »Razmišljal sem, da bi se vpisal na medicinsko fakulteto.« A ker je bil na srednji družboslovni šoli, bi moral še pred sprejemnimi izpiti narediti diferencialne. Čeprav je bil tudi on odličnjak – kaj odličnjak, imel je same petice! – in bi mu to gotovo uspelo, se je ustrašil, da bo izgubil leto dni: »Že tako sem eno leto izgubil zaradi služenja vojaščine, tedaj še v jugoslovanski vojski, ki je bila katastrofa v mojem življenju.« Takrat se je potegnil vase in se šele na koncu fakultete spet razživel, se prijavil na avdicijo za voditelja – in uspel. In uspelo mu je tudi skupaj z Lorello, ki mu tako zaupa, da bi mu v varstvo zlahka prepustila tudi svojo še ne šestletno hčerko Sofio. Kajti Mario je poleg vsega tudi magnet za otroke, najbolj seveda za svoje nečake.

prejšnji članek
Brez trde kože
Moda&Lepota
Brez trde kože
naslednji članek
SodaStream: Osvežilna voda z mehurčki iz domače pipe
Zdravje
SodaStream: Osvežilna voda z mehurčki iz domače pipe