stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Znana igralka trpi zaradi bolezni: Pribili so jo na sramotilni steber

3. 8. 2016; 01.41
Avtor: C. R.
Cara Jocelyn Delevingne

foto: Profimedia

Ljudje se je niso upali dotakniti. Igralka in manekenka Cara Jocelyn Delevingne je zaradi bolezni doživela številna ponižanja.

Britanski model in igralka Cara Jocelyn Delevingne je na modnih pistah naredila uspešno kariero. Odkar je postala tudi filmska zvezda, je javnost in paparaci ne pustijo pri miru.

Pred kratkim so medije preplavile Carine fotografije, na katerih se ji na rokah vidijo veliki rdeči izpuščaji. Večina pa se je nad posnetki zgražala. Na prvi pogled je morda res vse skupaj videti grdo, a Cara bi morala sama poskrbeti, da bi ljudje izvedeli, kaj se z njo v resnici dogaja.

foto: Profimedia

Kate Moss se je zgrozila 

Igralka namreč trpi zaradi luskavice in pred nekaj leti je zaradi bolezni celo razmišljala, da bi prekinila kariero. Ko je manekenka Kate Moss opazila rdeče fleke na njenih rokah, pa jo je prisilila, da je poiskala zdravniško pomoč.

Pri luskavici lahko zdravstveno stanje zelo poslabša stres, zaradi katerega se lahko fleki pojavijo po celem telesu, kar manekenki seveda povzroča veliko težav. »Izbruhnejo le med tednom mode, ki je seveda najbolj neprimeren čas, da sem vsa v krastah. Luskavica je avtoimuna bolezen, sem zelo občutljiva. Kate Moss me je videla, ko so mi pred revijo prekrivali kraste. Dejala je: »To je grozno! Zakaj se to dogaja? Moram ti pomagati!« Popoldan me je odpeljala k zdravniku,« se je izpovedala Cara. Ljudje so opazili rdeče fleke na njenem telesu in menili, da so to modrice. Po reviji pa je manekenka tvitnila: »Izgini luskavica, nisi zabavna.« 

Na vrhuncu svoje kariere je na enem tednu mode Cara sodelovala tudi na 53-ih revijah in je bila na robu depresije. »Ljudje so uporabljali rokavice in se me niso želeli dotikati, saj so mislila, da sem gobava ali da boleham za nečim podobnim. To ni bilo lepo obdobje. Več mesecev sem bila na pragu depresije. Pri bolezni je pomembna tudi psiha. Če sovražiš sebe, svoje telo in videz, postaja vse slabše in slabše,« je še povedala. 

prejšnji članek
Poskrbite za svoja stopala tako
Moda&Lepota
Poskrbite za svoja stopala tako
naslednji članek
Dve sestavini za eno čudežno zdravilo!
Zdravje
Dve sestavini za eno čudežno zdravilo!