favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znan slovenski igralec priznal, da se je mučil in silil

4. 8. 2016; 08.27
Avtor: R.T./Zvezde
Vunjak dejan

foto: Roman Turenšek

Dejan Vunjak pravi, da ne spada med najvztrajnejše športnike, saj šport postavlja med zadnje stvari v življenju, a si vendarle rad vzame čas za kolesarjenje.

»Pred kolesarjenjem sem tekel, ampak moram priznati, da sem se bolj kot ne mučil in silil. Preprosto ni bilo zame. Kolesarjenje sem v nasprotju s tekom vzljubil zato, ker v kratkem času narediš večjo razdaljo in doživiš več stvari. Všeč mi je tudi zato, ker tudi vidiš več,« pravi. Pedala mu še kako prav pridejo tudi na počitnicah. Preživlja jih namreč aktivno. Na morju ne poležava ves dan le na plaži ali se namaka v vodi, ampak raziskuje tudi okolico. »Rad si ogledam nove kraje, najdem nove stvari, odkrivam nove poti. To mi je nadvse všeč. Mnoge trenutke ovekovečim tudi s fotoaparatom za spomin. Trenutno sem na kratkih počitnicah v Punatu, kjer imamo družinsko hišo z apartmaji. Najraje in najpogosteje zgodaj zjutraj ali zvečer poženem pedale in se podam tudi kar daleč. Čez dan je prevroče in tudi ne varno podajati se na dolge razdalje, no, pa tudi ne ljubi se mi, čisto po pravici povedano.«

V letošnjem poletju bo obmorske kolesarske poti zamenjal tudi za gorske. Lani ga je navdušil Bovec, zato je že tedaj sklenil, da se vrne tudi letos. Sicer pa s kolesom ne tekmuje in se ne udeležuje dirk. Za to ni ne časa ne volje. Ljubša mu je vožnja s tempom, ki si ga sam določi, sam tudi izbere razdaljo in smer. »Ko dirkaš, dirkaš. Pri mojem kolesarjenju pa gre zgolj za rekreacijo, kjer poleg kondicije opazujem tudi svet okoli sebe. Grem, kadar lahko in kamor želim, tekmujem pa sam s seboj,« še doda za konec.

prejšnji članek
Uspešni maneken Gašper Tratnik ima dovolj tujine
Svet slavnih
Uspešni maneken Gašper Tratnik ima dovolj tujine
naslednji članek
Prezgodnje slovo: Prekletstvo, ki je odneslo tudi Cavazzo
Svet slavnih
Prezgodnje slovo: Prekletstvo, ki je odneslo tudi Cavazzo
#obraziavenija
obraziavenija