nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani slovenski novinar pred spanjem takole z ženo

8. 9. 2016; 02.30
Avtor: Lara Paukovič/revija Zvezde
Matjaž Ambrožič

Matjaž Ambrožič foto: Osebni album

Od jutra do večera z Matjažem Ambrožičem, novinarjem in dopisnikom

8.00: Bujenje

Le v izjemnih primerih me zbudi budilka. Zadnja leta se zbujam ob osmih, za kar poskrbi najina sijajna mačka Gabriella. Začetek slehernega dneva je zabaven in optimističen.

8.30: Zajtrk

Zajtrk vsekakor jem. To je manjša sadna bovla, prelita z jogurtom in posuta s semeni chia, spirolino, sezamom ali mletimi mandlji.

8.45: Začetek dela

Najprej pregledam odzive na družbenih omrežjih in elektronski nabiralnik ter preletim novice. V dan me uvede moj mobilnik. Tedaj je v prostoru tudi že glasba. Začnem pa vedno pred deveto uro. Moj delovni dan nima pravilne sheme, ta je odvisna od dneva in terenskih akcij, to so koncerti, predstave, razstave, sprejemi, intervjuji in nogometne tekme. Urnik prilagajam naročilom za članke, te pa narekujejo dogodki, tudi izredni. Na profilih družbenih omrežjih objavljam ves čas, stalno urejam tudi svojo spletno stran ambrofuzbal.co.uk. Ob ponedeljkih navadno pišem nogometne komentarje in zaključim redakcije radijskih glasbenih oddaj. Torek je dan za snemanja in urejevanje napovednikov, gradiva nato odpošljem uredniku na radiu. Sredo in četrtek namenim zapuščini prvih dveh dnevov v tednu. Sestanke in klice najraje opravim takrat. Ob petkih pišem in objavljam nogometne napovednike. Vsako soboto, včasih pa še v nedeljo, obiščem izbrani spektakel angleške nogometne Premier lige, s katerega poročam. Nedeljsko dopoldne je povsem nogometno-analitično. Na poti do stadionov in ob vrnitvi obvezno poslušam glasbo. Vsak dan veliko berem, še vedno tudi tisk, zbrano poslušam glasbo in podcaste, brskam po spletu, si pišem opomnike.

Nika Ambrožič foto: Osebni album

20.00: Prosti čas

Kadar ostanem doma, delo sklenem ob večernih televizijskih političnih analizah ali pa humornih debatnih krožkih, ki odstirajo druge plati družbenih fenomenov. Večernih športnih prenosov zlepa ne zmanjka. Ob polnoči zaključim. Vseeno imam čez dan dovolj časa za premore, drugače ne bi zmogel. Vsak dan tečem najmanj uro. Tedensko igram skvoš. Pogosto nakupujem in kuham.

00.00: Odhod v posteljo

Zaprem prenosnik in si rečem: »Jutri pa naprej, še bolj na poskok.« Tik pred spanjem pa objamem svojo lepo ženo.

prejšnji članek
Skrita resnica o jagodah
Kulinarika
Skrita resnica o jagodah
naslednji članek
Alkohol mu je uničil življenje in kariero
Svet slavnih
Alkohol mu je uničil življenje in kariero