sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lepa Brena: Ni me strah zanje, to so resni moški

17. 9. 2016; 04.00
Avtor: Alenka Sivka/Zarja
Lepa Brena z možem in sinovi

O srečni družini in zakonu ter o vzgoji sinov. foto: Osebni arhiv

Priljubljenost prve in največje folk zvezde stare Jugoslavije in Balkana traja že nekaj desetletij in nikakor ne upade.

S skupino Slatki greh je posnela 15 albumov, ki so se prodali v danes nepredstavljivih nakladah – skupaj več kot 40 milijonov izvodov. Že 25 let je poročena z nekdanjim svetovno znanim teniškim igralcem Slobodanom Bobom Živojinovićem, skupaj imata dva otroka, Bobo pa enega od prej. Oktobra bo stara 56 let. Ob Breninem zadnjem obisku Slovenije se nismo pogovarjali o njenem poslovnem uspehu, temveč o tistem drugem, še pomembnejšem: o srečni družini in zakonu ter o vzgoji sinov.

S čim vas je Bobo raznežil v zadnjem času?

Boba je svetovni prvak v hedonizmu in on je lokomotiva vsega v najinem zakonu, če je treba odpotovati, se družiti, kaj kupiti. Človek mora živeti, dokler je živ. In uživati. Blagor tistemu, ki se ima česa spominjati!

Boba je svetovni prvak v hedonizmu foto: Instagram

Krožijo govorice, da se bo poročil vaš sin Filip. 

Na to vprašanje vam ne morem odgovoriti, ker je to odločitev Filipa in njegove Aleksandre. Če bo poroka, bodo mediji o tem obveščeni.

Kakšen pa je bil vaš najmlajši, Viktor, kot otrok?

Zelo temperamenten in karizmatičen, nisi mogel, da ga ne bi opazil, in vedno je dominiral v svoji družbi. Že kot malček je s svojimi argumenti in neskončnim šarmom dobil vse, kar je želel. Po značaju pa je bolj podoben Bobi, ima ta njegov uporniški gen.

Povejte nam zgodbo, ki ste si jo zapomnili iz njegovega otroštva.

Ker je bil zelo družaben deček, je bilo v naši hiši vedno polno njegovih prijateljev. Nekega dne je pripeljal v hišo skoraj celo naselje – pobral je vse, ki jih je srečal, in jih povabil na kopanje v našem bazenu. Videla sem, da niso vsi iz njegove šole, nekatere sem poznala s ceste, nekateri so mi bili čisto neznani. Z Viktorjem je vedno veselo. Učila sva ga, da otrok ne sme diskriminirati, da se mora družiti z otroki vseh slojev, in vesela sem, da je danes zelo skrben in sočuten do ljudi nasploh.

Z Viktorjem je vedno veselo. foto: Instagram

Otroci znajo postaviti najbolj čudna vprašanja. Se spomnite kakšnih?

Stefan mi, ko je bil majhen, ni verjel, da sem pela pred 100.000 ljudmi, da sem snemala filme. Potem sem mu morala pokazati posnetke, da sem mu dokazala, da je bilo res tako. Viktor pa je bil po drugi strani zelo srečen, ko sem ga vzela s sabo na snemanja, na avdicije Zvezde Granda, da bi vi videli to veselje! Vprašal me je, ali lahko vzame mikrofon in pove vsem, da sem jaz njegova mama. Zelo rad poje, nima strahu pred nastopi in tak je že od malega.

Komu od vaju se vajini trije sinovi zaupajo, kadar so zaljubljeni, in komu, kadar so žalostni?

To so že odrasli moški, a nikoli niso skrivali čustev, tako sva jih tudi vzgojila. Učila sva jih, da so džentelmeni, da se lepo vedejo do deklet. Tega so se lahko naučili tudi od Bobana, ker je bil glede tega vedno »svetovna klasa« z manirami pravega gospoda. Vedno sem jih učila, da se lepo obnašajo do deklet in prijateljic, do žensk nasploh, in da razlikujejo, katera je njihova prijateljica in katera kaj več. Tudi midva opaziva, kdaj so zaljubljeni, kdaj ne izpustijo iz rok telefona, kdaj punce pridejo na obisk, toda ne vztrajava pri tem, da nama govorijo o tem, dokler sami ne želijo.

Ste bili do otrok bolj strogi vi ali Boba?

Boba je večji taktik, jaz pa sem čarovnica, ki takoj reče, kaj se sme in česa ne, kje je meja. Greš čez mejo in padeš v težave! Sicer pa sva bila z Bobo strožja do Filipa in Stefana, in to se vidi pri Viktorju, ker ni bil kaznovan tako kot onadva, čeprav si je to morda zaslužil.

foto: Arhiv Svet24

Ali se sinovi o ljubezenskih težavah pogovarjajo z vami ali z očetom?

Čisto iskreno se o tem ne pogovarjamo veliko, nama dvema je hitro jasno, kakšen je njihov »status«, ali so zaljubljeni ali so v obdobju iskanja. (smeh) Imajo pa tudi že nekaj izkušenj. Ne morete nekomu povedati ljubezenskih pravil ali pa napisati učbenika, ker je pri vsakomur drugače. Toda res me ne skrbi za moje sinove, to so resni moški!

S časom se menjajo razmere, življenje, okoliščine, sistemi vrednot – ali se vam zdi, da so bili boljši časi, ko so odraščali vaši otroci, ali bodo to tisti, v katerih bodo odraščali vnuki?

Bogve kaj vse se bo še spremenilo, ko bodo prišli vnuki! V času mojega in Bobanovega otroštva ni bilo niti prenosnih telefonov, kaj šele računalnikov in Skypea. Zdaj dobim videoposnetek iz Amerike, da vidim, kako so moji otroci. Če bi starši to imeli nekoč, bi bili veliko bolj mirni. Ni mi všeč način, kako je hitrost prišla v vse pore našega življenja, toda to je neizogibno. Če danes nekomu pripovedujete o hrepenenju, o tem, da so se prepevale pesmi o ljubeznih, ki so nastale iz pogledov in nasmehov, vas mlade generacije čudno gledajo. Toda jaz želim verjeti, da ljubezen ni izgubila vrednosti zaradi tega, ker je njeno uživanje postalo lahko in dostopno v vsakem času.

»Če danes nekomu pripovedujete o hrepenenju, o tem, da so se prepevale pesmi o ljubeznih, ki so nastale iz pogledov in nasmehov, vas mlade generacije čudno gledajo.« foto: arhiv svet24

Ste kdaj obžalovali, da z Bobo nimata več otrok?

Morda kdaj prej, zdaj sva že preveč »velika«, da bi žalovala za čemer koli. Seveda sem si želela hčerko, ampak Boba pravi, da on dela samo moške otroke, pa sva pravočasno odnehala. (smeh)

Zdaj so že vsi vajini trije sinovi polnoletni – imate z Bobo več časa drug za drugega?

Boba in jaz sva bila od nekdaj netipičen par za Balkan, ker sva samo najin čas pazljivo negovala ne glede na to, da sva pogosto prihajala domov z različnih koncev sveta. Ko otroci odrastejo, se srečate s pravim pravcatim prostim časom. Z otroki pa sva se vedno trudila biti kakovostno, ne kvantitativno.

Imate recept za uspešen zakon?

Recept je v kompromisih, toleranci, vzajemnem zaupanju in najbolj v ljubezni. Zaradi ljubezni smo sposobni narediti marsikaj, toda pomembno je, da ohranimo zdrav razum.

Vaš mož je znan kot velik gurman. Ali vi kuhate zanj ali nasprotno?

Kuham zelo redko, Boba je tu res brez meja, jaz pa nočem biti vajenka (smeh). Biti gospodinja je najbolj nehvaležno delo na svetu. Kar počistite, to se umaže; kar skuhate, se poje, in tega ni nikoli konec!

prejšnji članek
Kaj o Kate povejo njene obrvi?
Moda&Lepota
Kaj o Kate povejo njene obrvi?
naslednji članek
S temi triki bo vaša maskara spet kot nova!
Moda&Lepota
S temi triki bo vaša maskara spet kot nova!