boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miša Zgoraj brez

20. 9. 2016; 05.08
Avtor: Marjana Vovk/Vklop
miša molk

foto: Osebni arhiv

Potem ko ji je pred tremi leti potekla funkcija varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, se je že kar nekajkrat govorilo, da se Miša Molk vrača na male zaslone z novo oddajo.

Zdaj se je končno res vrnila, in sicer z mesečno oddajo Zgoraj brez, v kateri se bo pogovarjala »z znanimi in neznanimi snovalci in izkuševalci naše družbe«. Hkrati 28. septembra prihaja njen tematski podcast Govori molk, v katerem se bo »brez zadržkov pogovarjala o temah, o katerih se v javnosti redko ali neradi pogovarjamo«.

Po daljšem času se zopet vračate pred kamere. Ste jih pogrešali?
Bolj ljudi za kamerami, ker je čar televizije ravno v timskem delu, v tem brbotanju idej, ko vsak človek, vpet v projekt, prida del svojega znanja.

Zakaj naslov Zgoraj brez? Verjetno pomeni čisto nekaj drugega kot prva asociacija, ki verjetno večini pade na pamet?
Prav zato, zaradi česar ste vprašali. Brez asociacij na prvo žogo, brez vnaprej dogovorjenih vprašanj in odgovorov, brez prsta na ustnicah, a z zaupanjem in brez zadržkov. Slečene misli, skratka.

V čem se bo oddaja razlikovala od drugih pogovornih oddaj (npr. Intervju, Zvezdana, Od blizu)?


Sama vseh oddaj niti ne poznam, premalo sem jih videla. Razlika bo zagotovo še v izbiri gostov, saj so naše afinitete precej različne, in tudi v pristopu, vsak se pogovarja drugače in se približuje gostu s svojo energijo.

foto: Žiga Culiberg

Po kakšnem ključu boste izbirali goste? In o čem se boste z njimi pogovarjali, kakšne teme odpirali?
Nobenega ključa ni. Želim predstavljati ljudi, ki niso neprenehoma pred kamerami, pa so vseeno uspešni in prinašajo zanimive teme iz svojega življenja in dela.

Kaj bo prepoznavni znak vaše oddaje (poleg vas same, seveda)?
Moje vodilo je vedno bilo spoštovati gosta, da se tudi pred kamerami dobro počuti, da ne omajam njegove integritete in da gledalcem skupaj sporočiva, s čim se ukvarja, na kakšen način razmišlja, kako diha v današnjem času in prostoru.

Snemali boste na Ljubljanskem gradu. Zakaj ste izbrali ravno to lokacijo?


Več ogledov smo naredili. In izkazalo se je, da je Skalna dvorana na Ljubljanskem gradu za snemanje zelo primerna. Pa tudi ljubeznivo so nam prišli nasproti. Ker me vedno poleg vsebine zanimata tudi oblika in vizualni način sporočanja, bosta tu imela snemalna ekipa in režiser možnosti za nekoliko drugačen pristop.

prejšnji članek
Angelina Jolie je naredila konec!
Svet slavnih
Angelina Jolie je naredila konec!
naslednji članek
Blagor vam, če ste rojeni v tem astrološkem znamenju!
Horoskop
Blagor vam, če ste rojeni v tem astrološkem znamenju!
#obraziavenija
obraziavenija