1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska igralka težko dohaja vse obveznosti

8. 10. 2016; 11.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
Pia Zemljič, Marko Mandić

V Karlovih Varih se z režiserjem mudita tudi igralca Pia Zemljič in Marko Mandić. foto: Šimen Zupančič, Cinemania Group

Zmagoslavno leto Pie Zemljič

Pii Zemljič so se v kratkem času zgodile same lepe stvari: na počitnicah se je dodobra spočila s partnerjem Markom Mandićem in sinovoma Francem in Vorancem, pred kratkim je na FSF v Portorožu dobila vesno, za njo je uspešen začetek gledališke sezone. Stopila pa je tudi v čevlje Gašperja Tiča in prevzela oddajo Firbcologi.


Temnolase lepotice se nekoliko starejši gledalci še spominjajo kot hostese v oddaji Stojana Auerja Poglej in zadeni, preizkusila se je kot pevka, opazili so jo kot manekenko in ji ponudili delo v tujini. Najbolj jo je prevzelo igranje. Zato je bil neuspeh na sprejemnem izpitu zanjo toliko večji poraz. Vpisala se je na angleščino in čakala drugo možnost. Ko je uradno prestopila prag igranja, so se vloge v gledališču, filmih in nanizankah začele nizati. Pa tudi obveznosti. »Že leta najino življenje z Markom teče v valovih, včasih mirneje in počasneje, spet drugič pa takole kot zdaj, v vrtincu. Sem pred premiero predstave Žalujoči ostali, pred premiero Firbcologov na RTV, film Nočno življenje Damjana Kozoleta je doživel slovensko premiero, izbrali so me za častno pokroviteljico Pikinega festivala. Razpeta sem na vse konce Slovenije, vmes pa oba, seveda ob pomoči, krmiliva tudi družinsko barko,« pripoveduje igralka. Zdaj pa se bo preizkusila še kot voditeljica otroške oddaje Firbcologi, kjer je zamenjala Gašperja Tiča. »Posneli smo nove serije, všeč mi je bil koncept, da gre v bistvu za igrano serijo, in ne za vodenje oddaje. Gašper je bil izvrsten, jaz pa ne bom ne Gašper niti Pia, ampak ena mičkeno premaknjena Pia, ki ji je vzgajanje in lepo obnašanje španska vas, obožuje pa eksperimente in strašenje otrok,« se smeji in dodaja, da med delom za otroke in odrasle ni bistvene razlike, morda le v koncentraciji otrok, ki vpliva tudi na njeno. Morda je čisto nezavedno malo bolj na preži, kadar dela z otroki ali za otroke.
Tudi njena France in Voranc sta firbčna. »Morda se bosta prijavila tudi na avdicijo za Firbcologe, bomo videli. Seveda pa vprašanjem ni konca. Pestro je tole že skoraj najstniško obdobje. Trudim se odgovarjati iskreno in iskrivo, vsi se radi šalimo.«

prejšnji članek
S to kombinacijo ne morete zgrešiti
Moda&Lepota
S to kombinacijo ne morete zgrešiti
naslednji članek
Znan slovenski pevec se kopalnice in stranišča ne dotakne
Svet slavnih
Znan slovenski pevec se kopalnice in stranišča ne dotakne
#obraziavenija
obraziavenija