nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana slovenska novinarka po hudi bolezni spet pred kamere

11. 10. 2016; 08.29
Avtor: L.Ž./Zvezde
klemenc marjeta

Bolezen ni prizanesla niti Marjeti Klemenc. foto: Arhiv Zvezde

Novinarka, voditeljica in dopisnica Televizije Slovenija iz Gorenjske, Marjeta Klemenc, si bo nedeljo, 10. januarja 2016, zapomnila za vse čase.

Pa ne zato, ker je kot že tolikokrat poprej tega dne nameravala poročati s spominske slovesnosti na Dražgošah, ampak ker tega ni zmogla. Pred kamero je preprosto ostala brez besed, misli so ji le begale in jezik je ostal zvezan. Ni šlo za nobeno tremo ali trenutno slabost, pač pa jo je, kot so pozneje v bolnišnici pokazale preiskave, zadela možganska kap. Njeno stanje je bilo sprva tako resno, da so se zdravniki ustrašili najhujšega.



A korenina ne pozebe, kot rada pravi Marjeta, in kot čistokrvna in klena Gorenjka se je odločila, da se bolezni postavi po robu. Na začetku je bilo strašno težko. Jezik je ni ubogal, včasih se ni mogla spomniti, kako se reče kakšni tako preprosti stvari, kot je žlica. Ali pa sreča. Nekateri so takrat dvomili, da bo sploh kdaj še tekoče govorila, kaj šele, da bo lahko stopila pred kamero. A Marjeta se ni dala. Z železno voljo in prirojeno trmo je vztrajala, vadila, tudi jokala, ko je bilo najhuje, a je nihče ni videl, in vseeno nikoli niti za trenutek ni pomislila, da bi se vdala. Vztrajanje se ji je po več mesecih skrbne nege, odličnega sodelovanja najboljše zdravniške ekipe različnih strok, neizmerno srčne podpore družine in prijateljev na koncu obrestovalo. Konec avgusta je počasi postajalo jasno, da bo simpatična svetlolaska kmalu spet tista dobra stara Marjeta, takšna, kot je bila pred boleznijo. Ko je nekega dne v družbi rekla: »Danes zjutraj sem spet pojedla dva žlici žlehtnobe!« je bilo jasno, da ni več daleč dan, ko se bo vrnila tudi v službo. Med novinarji se pač ve, da se brez kančka »žlehtnobe« tega poklica ne da dobro opravljati, pa čeprav je včasih to tako težko priznati.

Marjetini sodelavci na Televiziji Slovenija so bili izjemno veseli, ko so slišali, da se bo kmalu vrnila mednje. Pri zdravnikih jo čaka še pregled ali dva, potem pa se pričakuje, da bo tudi od njih dobila zeleno luč za vrnitev v službo. Če bo šlo vse po njenih načrtih, in ni razloga za dvom, se bo Marjeta Klemenc na male zaslone vrnila že konec tega meseca. Taka, kot je bila v svoji najboljši izvedbi.

prejšnji članek
Ste osvojili bon v restavraciji Kult 316?
Kulinarika
Ste osvojili bon v restavraciji Kult 316?
naslednji članek
Spite dovolj, vendar ste ves čas utrujeni?
Zdravje
Spite dovolj, vendar ste ves čas utrujeni?