Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hčerama prikriva, da je znana igralka

14. 10. 2016; 08.37
Avtor: D. F./Vklop
gabriela vergara

foto: Profimedia

Gabriela Vergara je igralka, manekenka in televizijska voditeljica, ki jo spremljamo v vlogi zlobne Déborah Piñeiro de Santos v telenoveli Sestrska ljubezen (Las amazonas).

Pri nas smo 42-letno zvezdnico venezuelskih korenin v preteklosti že spremljali v telenovelah Vrtnarjeva hči in Vihar ljubezni.

V otroštvu je trenirala odbojko in atletiko, a je športne aktivnosti postavila na stranski tir in se po zaključeni srednji šoli vpisala na študij prava. Vendar pa se je njeno življenje obrnilo na glavo, ko je že opravljala svoj poklic: po naključju je srečala direktorico tekmovanja Miss Venezuele in se prijavila. Čeprav naslova misice ni osvojila, ji je leta 1996 pripadel naslov kraljice Južne Amerike. Zaradi medijske izpostavljenosti je kaj kmalu pričela prejemati ponudbe za vodenje oddaj, med snemanji pa je navdušila s svojo sproščenostjo, zato so ji ponudili eno glavnih vlog v telenoveli Destino de mujer. Že v prvi vlogi je pokazala veliko nadarjenost tudi za igralski poklic, s čimer je za sabo pustila stereotipe, da je vlogo dobila le zaradi svoje lepote.

Zlobna Déborah

Déborah je zlobna, zapeljiva, preračunljiva in zvita. Skupaj s svojim polbratom Elíasom je sestavila pretkan načrt, kako Victorianu ukrasti celotno premoženje. Za sabo ima težavno preteklost, vendar je uspešno prikrila vse svoje zločine. Ker je zelo usposobljena na področju računalništva, so njeni zločini predvsem kibernetske narave. Zaradi te vloge je Gabriela zapustila TV Azteco ter podpisala pogodbo s Televiso. »Moji soigralci ter preostala ekipa, ki je sodelovala pri tem projektu, so me ob prihodu zelo dobro sprejeli. Ves čas snemanja sem bila obkrožena z velikimi igralskimi imeni, kot so Guillermo García Cantú, Jacqueline Andere, Victoria Ruffo, César Évora, René Casados … Pri tej seriji sem znova srečala Andrésa Palaciosa, s katerim sva zelo dobra prijatelja, ter Danno García, s katero sva sodelovali že v Kolumbiji,« je izdala. In kako je prišla do vloge? »Živim v Miamiju. V času avdicij za telenovelo Sestrska ljubezen sem sodelovala v gledališki predstavi My latino gay wedding. Na en četrtkov dan sem prejela klic, nekaj dni zatem pa sem že potovala v Mehiko, kjer so mi takoj po opravljeni avdiciji dodelili vlogo Déborah. Prepričana sem, da je pri tem imela veliko vlogo usoda, saj sem se pri Televisi v preteklih letih udeležila številnih avdicij, a se mi nikoli ni uspelo uvrstiti med igralsko zasedbo. Ne da bi to pričakovala, sem postala del projekta,« je dejala.

foto: Profimedia

Hčerama prikrivala

Čeprav je pri svojem delu zelo uspešna, pa je njeno zasebno življenje karseda oddaljeno od medijskih luči. Celo tako zelo, da njeni sedemletni hčerki, dvojčici Alessandra in Emiliana, sploh ne vesta, da je njuna mama slavna igralka. »Moji hčerki vesta, da moram veliko potovati zaradi delovnih obveznosti, vendar pa ne poznata narave mojega poklica. Želim si, da otroštvo preživita kar se da umirjeno, zato skrbno pazim na njun dostop do medijev. Zaradi vsega dogajanja okoli nas starši večkrat pozabimo na otroštvo, domišljijo in lepe stvari, ki bi jih naši otroci morali doživljati. Ne želim, da bi razmišljali o novicah, ugrabitvah, nesrečah, umorih, saj bo še prehitro prišel čas, ko bosta začeli prebirati tudi takšne stvari. A dokler jima sama lahko zagotovim srečo, brezskrbnost ter jima srce zapolnim s samimi dobrimi stvarmi, bom počela ravno to,« je odločena igralka. In kdaj bo svojima dekletoma razkrila, kakšen je njen poklic? »Ko bo čas za to, se bom pogovorila z njima in jima pojasnila vse, kar morata vedeti. V svojih vlogah interpretiram zelo težavne, zlobne like, moji hčerki pa sta premladi, da bi razumeli, zakaj mami joka, ubija in počne slabe stvari na televiziji. Dokler si bosta za vsak rojstni dan zaželeli samoroga in ne bosta prepričani, ali res obstaja ali ne, ne nameravam govoriti o tem, kaj počne njuna mama. Vendar pa kljub temu skrbno izbiram vloge, saj zelo dobro vem, da bosta nekega dne odrasli in si morda želeli videti moje delo. Želim si, da bi bili takrat ponosni name,« je še dodala.

prejšnji članek
Kateri kruh ne redi?
Zdravje
Kateri kruh ne redi?
naslednji članek
Victoria Beckham ve, kako nositi kavbojke
Moda&Lepota
Victoria Beckham ve, kako nositi kavbojke
#obraziavenija
obraziavenija