stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tom Cruise: »Brez scientologije ne bi bil tukaj, kjer sem.«

28. 10. 2016; 04.19
Avtor: A.K.
Tom Cruise

Tom želi obnoviti svoj skrhan odnos s hčerko in meni, da bo v Angliji to lažje. foto: Profimedia

Igralec, ki je že več kot 30 let privrženec scientološke cerkve trdi, da ga je le-ta oblikovala kot osebo in vplivala na njegovo življenje.

Tom Cruise danes slovi kot eden najbolj poznanih scientologov. Čeprav o tem ne govori velikokrat, pa je na premieri svojega novega filma Jack Reacher: Nikoli se ne vrni, spregovoril o scientologiji. Igralec ima s to religijo le pozitivna izkustva. »Scientologija mi je zelo pomagala v življenju,« je rekel igralec, ki je pripadnik kontroverzne religije že več kot 30 let. Cruise trdi, da ga je oblikovala kot osebo in močno vplivala na njegovo življenje. S scientologijo ga je leta 1986 spoznala nekdanja žena, Mimi Rogers, ki je kasneje izstopila iz cerkve, zdaj pa je znan kot eden izmed najbolj slavnih scientologov.

»Brez nje ne bi bil tukaj, kjer sem. To je prekrasna religija,« je zaključil Cruise. V intervjuju, ki ga je dal za Playboy pred štirimi leti je povedal, da se izogiba tej tematiki, saj ne želi vsiljevati svoje religije drugim. Zadnja leta je scientološka cerkev pod drobnogledom zaradi več škandalov, v katerih se je znašla. V dokumentarnem filmu Očiščenje: Scientologija in okovi vere je prikazano nasilje nad nekdanjimi privrženci, kar pa je vodja cerkve David Miscavige strogo zanikal.

prejšnji članek
Znana igralka ga je pokazala zgoraj brez
Svet slavnih
Znana igralka ga je pokazala zgoraj brez
naslednji članek
Princ William in Kate še vedno skrivata resnico
Svet slavnih
Princ William in Kate še vedno skrivata resnico